joi, 7 noiembrie 2013

Ephesians 2:1 Voi erati morti în greselile si în pãcatele voastre



Ephesians 2:1  Voi erati morti în greselile si în pãcatele voastre


Despre ce morti vorbeste Cuvintul aici? Negresit nu de cei fizic.Intelegem ca este o alta moarte, spirituala de care ne mai vorbeste Scriptura ca si in cazul de fata.
Daca este o moarte spirituala , trebuie sa fie si o viata spirituala.Bine, dar cine sunt morti si cine sunt vi spirituali?. Daca citim cu atentie Cuvintul lui Dumnezeu, vedem ca, in ultima instant toti sunt morti spiritual. Dece? Pentruca, pacatul a rupt legatura cu Dumnezeu care este viu si am ajuns sa fim despartiti de ce este viu. Cu alte cuvinte am devenit niste cadavre spirituale.In Geneza Genesis 6:3 citim,  Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va rãmâne pururea în om, cãci si omul nu este decât carne pãcãtoasã: totusi, zilele lui vor fi de o sutã douãzeci de ani."Pentruca Dumnezeu si-a luat duhul Lui din om,omul a murit spiritual.

Dar omul a ramas cu duhul lui care il tine asa cum citim vremelnic pe pamint.Acum sa ne intoarcem la cei care sunt vi spirituali.Cine sunt acestia , si cum pot ei ajunge sa traiasca o viata spirituala? Tot Scriptura ne da raspunsul cuvenit la o astfel de intrebare.Cind Dumnezeu naste un suflet din nou ,El pune Duhul Lui din nou in acel suflet. Cu alte cuvinte este adus la viata spirituala. Voi eratimorti  Apostolul vorbeste unor oameni care au fost morti dar acum sunt vi.Si le adduce inainte,le aminteste ca si ei erau odinioara ca si cei din lume.Lumea zace in cel rau si asa au fost odata si cei care acum sunt adusi la viata impreuna cu Domnul Hritos.Ei traiesc o noua viata si raspindeste parfumul acestei vieti noi.

Daca te-ai adresa unuia de pe strada si i-ai spune ca este mort, ce ar zice ?Poate te-ar lua drept nebun. Dece? Pentruca o astfel de vorbire nu poate fi inteleasa de cel mort.Sunt unii care fregventeaza Bisericile, Adunarile, dar sunt inca morti spiritual. Daca le vorbesti de lucruri din Scriptura nu le pot intelege. E trist ca printre astfel de oameni sunt uni care pretind ca sunt vi. Acestia aduc in Biserica, Adunare stari de lucruri care duc la tulburari.Daca te apropi de acestia ai sa opservi ca miros si inca greu.Dece miros? Pentruca , orce cadavru care nu are viata in el are acest miros al putrefactiei, a descompuneri.Aceasta este o asemanare plastic intre ce e firesc si ce e spiritual.

Romans 6:13  Sã nu mai dati în stãpânirea pãcatului mãdularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuirii; ci dati-vã pe voi însivã lui Dumnezeu, ca vii, din morti cum erati; si dati lui Dumnezeu mãdularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihãnirii..

In aceasta epistola vedem o anomalie as numi-o.Nu poti fi in viata si sa traiesti ca un mort. Cu alte cuvinte sa mirosi a putrefactive.Si am sa aduc in atentie faptul ca, pe cel nascut din nou Dumnezeu il hraneste se ocupa de el ca sa duca viata spirituala in asa fel sa faca dovada ca este viu.Sa nu scapam din vedere ca, Apostolul vorbeste la modul general in Biserica, Adunare. Si ca in orcare Biserica se afla si vi dar si morti spiritual.Pavel spune ca, intr-o casa mare sunt vase de cinste si vase de ocara.Este usor de inteles care sunt aceste vase de cinste si care sunt cele de ocara.Sunt prin Biserici, Adunari, si unii care iti da impresia ca sunt vi.Dar in realitate ei sunt morti.prin comportamentul pe care si-l arata.O mai spun inca odata.

Cind te apropi de un astfel de “credincios”care miroase iti dai seama imediat ce fel de om este.In el nu pulseaza duhul de viata al Domnului Hritos.Si ce este si mai trist, ca nu rare ori gasesti acestia morti care se ocupa intrun fel sau altul de Adunare.Domnul Isus ne-a lasat un reper pentru ai indentifica pe cei morti. El spune, Ii veti cunoaste dupa roade.O planta daca nu adduce roada este moarta chiar daca este  in pamint, in Adunare sau Biserica.

Colossians 2:13  Pe voi, care erati morti în greselile voastre sîn firea voastrã pãmânteascã netãiatã împrejur, Dumnezeu v-a adus la viatã împreunã cu El, dupã ce ne-a iertat toate greselile.

Uite caracteristica celui viu, a fost adus la viata impreuna cu El, cu Domnul Hritos.Apostlul le adduce si Colosenilor inainte aceasta lucrare pe care a facut-o Dumnezeu in unii dintre ei.Le arata si lor de unde vin si cine sunt acum dupa ce Dumnezeu a intervenit in vietile lor. Pe voi,care voi? Voi carora va vorbesc acum ar fi putut spune Apostolul.Nu pe altii ci pe voi.era preocupat de cei din Biserica, Adunare, sa duca viata noua din Domnul Hritos.Iata  deci,ca putem distinge foarte usor as zice, pe cei care sunt totusi prin Adunari dar sunt morti spirituali.Acestia fac mult rau in stringerilor la olalta a celor vi.Dumnezeu va avea un timp cind va desparti pe cei vi de cei morti  spiritual.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: