sâmbătă, 21 martie 2015

Apocalipsa 19: 13. Era îmbrăcat cu o haină muiată în sînge. .............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Apocalipsa 19: 13. Era îmbrăcat cu o haină muiată în sînge. Numele Lui este: „Cuvîntul lui Dumnezeu.“


     Intelegem ca ne vorbeste Cuvantul despre Domnul Isus care as zice,jubilia ca timpul era deja scurtat si ca v-a fi impreuna cu Mireasa Lui.Mireasa pentru care a facut acest sacrificiu suprem sa o aiba pentru vesnicie cu El. Ap, Ioan il descrie pe Domnul Isus cum nimeni altului nu i-a fost dat sa aiba aceasta revelatie.Il arata in ce splendoare si maratie se gasea acum dupa ce pe pamant a fost dispretuit si parasit Isaia 53:......3  Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii ….A indurat ce nimeni altul nu a facut-o.A fost determinat de dragostea pe care o avea pentru aceia pe care Tatal i-a dat.Era îmbrăcat cu o haină muiată în sînge.In engleza este cufundata adanc in sange dipped in blood, Pretul a fost insasi viata lui cu varsare de sange pe care l-a dat ca pret de rascumparare.Cuvintul ni-l arata ca un Miel care a suferit in tacere.


     Cu o alta ocazie am spus ceva despre acest pret pe care Mantuitorul si l-a platit Lui insusi prin riscul de a veni pe pamant.Zic Lui insusi, pentruca intr-o ocazie am intrebat pe mai multi aceasta intrebare pe care o pun si acuma.Cui i-a platit pretul rascumparari Domnul Isus? Unii s-au grabit sa spuna ca lui Dumnezeu, altii au spus ca lui satan.Nici unul din aceste doua raspunsuri nu au suport biblic.Am facut cu o alta ocazie o armonizare din vechi testament ca sa putem intelege mai bine.Psalmul 49:8. Răscumpărarea sufletului lor este aşa de scumpă, că nu se va face niciodată.Dece purta Mielul aceasta haina muiata in sange?Cei ce citesc Cuvantul cu atentie si fac din el sursa lor de alimentatie, hrana spirituala inteleg ca fara sange nu este iertare,curatire deplina.Evrei 9:22. Şi, după Lege, aproape totul este curăţit cu sînge; şi fără vărsare de sînge, nu este iertare.


     Purta Mantuitorul aceasta haina muiata in sange ca o mandrie inaintea cerului as zice.El era calare pe un cal alb asa citim in versetul urmator.. 11. Apoi am văzut cerul deschis, şi iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă „Cel credincios“ şi „Cel adevărat“, Inteleg ca ordecate ori citim despre culoarea alba in Cuvantul lui Dumnezeu, este asociata cu neprihanirea capatata prin credinta.Albul ne place la toti, mai ales sa fie imaculat. Ei bine, asa este viata celor rascumparati de Acest Mantuitor slavit.Ce contrast as zic izbitor intre alb si roasul.Iese in evidenta rosul ca lucrarea desavarsita, pe care Fiul i-a prezentat-oTatalui.Si Tatal a fost satisfacut de Fiul Sau.Cei ce pun la indoiala acesta mantuire pe care Domnul Isus a facut-o la Golgota nu au nici cea mai mica intelegere a Cuvantului care  il descrie pe Domnul Isus in chip desavarsit.muiată în sînge. Acest sange fiind nevinovat,dar cu putere de a curata deplin pacatul.
     
Dece sa fie muiata?Pentruca sa fie vesnica uda, de actualitate. Cand muiam o carpa intrun lichid oarecare ar fi se usuca si nu mai aere prospetime. Iata dece sunt convins ca, acest sange umed sta continu ca o marturie inaintea celor rascumparati, inaintea cerului intreg, dar si inaintea dusmanilor Domnului Isus.As spune ca, pentru cei rascumparati Sangele ud este cu o valoare vesnica de aducere aminte cat l-a costat pe scumpul nostru Mantuitor mantuirea noastra.Aceasta amintire as zice este vesnica umeda, proaspata in mintea si inima fiecarui rascumparat.Poate se vor gasi si unii care nu pun pret pe acest sange umed de actualitate care acopera pe cei rascumparati continu. Dar e treaba lor de felul cum gandesc.Sunt destui care vantura ideeia ca cel rascumparat poate pierde mantuirea.Le-asi spune sa se uite la acest Sange care nu s-a uscat ci este vesnic umed.Numele Lui este: „Cuvîntul lui Dumnezeu.“ Iata cum il descrie Ioan ca este chemat Domnul Isus.


     Toti cei ce sunt interesati in citirea Cuvantului lui Dumnezeu stiu cine este acest Cuvant scris.In partea dela urma a acestui verset ne aduce in atentie acest  nume sfant,„Cuvîntul lui Dumnezeu.“Am stat de vorba cu mai multi in privinta aceasta.Cand le spui ca Cuvantul, s-a facut trup si a locuit printre noi,.....nu realizeaza prea mult cine este acest Cuvant.Cand Mantuitorul facea referire la cine ma mananca pe mine are viata.Nu era vorba de trupul lui si nici chiar de painea care se ia la cina.El facea referire la acest Cuvant scris.Luca 21: 33. Cerul şi pămîntul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.Sau cu alte cuvinte, Eu sunt vesnic.Dece nu vor trece cuvintele Lui? Pentruca El este vesnic in El este viata vesnica.12. Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărăteşti,


     Ioan il descrie in continuare pe Domnul Isus ce semnalmente avea acum cand Dumnezeu Tatal ii transfera intreaga putere Fiului.Privirea Lui eara patrunzatoare as zice precum este focul in valvataia lui puternica.Apoi Capul Lui care a purtat cununa de spini ,acum era incoronat cu cununi de slava.cu multe cununi împărăteşti,Cate de multe? nu stim. Dar ce stim este ca cei rascumparati vor domni cu Domnul Isus.Scriptura ne vorbeste de un numar bine definit al celor rascumparati, mantuiti.Marcu 13: 20. Şi dacă n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scăpa; dar le-a scurtat din pricina celor aleşi.Inchei cu dorinta ca toti Fratii si Surorile mele care au poate o umbra de indoiala sa stie ca Sangele este al Domnului Isus este in continuare umed.Cei cu adevarat rascumparati sa priveasca la Haina Domnului Isus care sta vesnic muiata in sange,pentru a le aminti continu, a le tine proaspata imaginea jerfei Mantuitorului care nu a fost in zadar.si ce pret l-a costst pe scumpul nostru Mantuitor.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: