luni, 30 martie 2015

Psalmul 31:23. Iubiţi dar pe Domnul, toţi cei iubiţi de El..................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 31:23. Iubiţi dar pe Domnul, toţi cei iubiţi de El Căci Domnul păzeşte pe cei credincioşi,şi pedepseşte aspru pe cei mîndri.


Avem in acest verset,un indemn pentru cei rascumparati ai Domnului Isus.Dar ce nu stiu ei ca trebuie sa iubeasca pe Domnul?Dragostea printre noi este deficitara cu atat mai mult cu Domnul Isus care vrea ca inima celor rascumparati sa fie numai de partea Lui.La prima vedere am zice ca indemnul este inutil, nu este necesar. Dar cand ne uitam la relatiile dintre fratii ne vom schimba gandirea radical.Asta numai daca Dumnezeu ne da lumina Lui necesara.Fara ca mintea si inima sa ne fie luminata de El ,vom ramane in gandirea noastra alterata de firea pamanteasca.Deseori afisam o dragoste care este atentionata in Cuvant.Romani 12;9. Dragostea să fie fără prefăcătorie. Cu alte cuvinte sa fie una sincera.Nu avem noi si expierente din acestea?Cand am fost intampinati cu “dragoste” rece?Cuvantul ne indeamna sa-l iubim pe Domnul.Dar ,Domnul Isus a spus; Iubiti-va unul pe altul cum v-am iubit Eu.Ioan 13;34. Iubiţi dar pe Domnul,Sigur, ca sa il iubesti pe Domnul trebuie mai intai sa il cunosti personal ca Mantuitor. Si mai mult sa ai o relatie de intimitate cu El.Nu poti iubi o persoana cu care nu ai o partasie. Iata dece intre cei ce se strang la olalta ete deseori aceasta dragoste rece.


Dar nici chiar la modul literal daca nu ai o intimitate cat de cat cu acea persoana dragostea nu este o dragoste care sa faca dovada ca iubesti acea persoana.Dar as zice, Cuvintul indeamna pe cei rascumparati sa il iubeasca pe El si nimic alt ceva. Cu alte cuvinte, sa nu ia locul in viata ta , a mea alt ceva decat Domnul Isus.Iubindul pe El facem dovada ca, il cunoastem si ne bucuram de prezenta Lui in vietile noastre. toţi cei iubiţi de El Uite ca aici mentioneaza cine sa-L iubeasca pe Domnul.Oamenii acestei lumi, care din nefericire au un alt stapan is iubesc stapanul pe care il au.Chiar daca la apsurd, am zice ca, au alternativa de al iubi si pe Domnul Isus.Acestia nu o vor putea face. Dece? Pentruca fiecare stapan is doreste sa fie iubit de robii lui.Am spus robii, pentruca ,orcare ar fi omul el este rob. Fie rob al celui rau sau roab al lui Hristos. Si asta potrivit cu ce citim in Cuvantul lui Dumnezeu.In relatia celor rascumparati cu Mantuitorul lor, este o iubire reciproca de afectiune.In Ioan vedem aceasta relatie de afectiune.1 Ioan 4:19. Noi Îl iubim pentrucă El ne-a iubit întîi.Vedem aici ca Domnul Isus are initiativa in toate privintele in relatia cu rascumparatii Lui.Căci Domnul păzeşte pe cei credincioşi,


Am intalnit persoane care au inteles complect diferit, sa nu spun gresit, Cuvantul lui Dumnezeu in aceasta privinta. Aceste persoane l-au inteles  acest loc si altele care arata o garantie a celor credinciosi din partea lui Dumnezeu.Asa este,dar asa cum am spus si alta data trebuie sa acomaodam Cuvantul cu el insusi pentru a intelege, a trage o concluzie care sa se incadreze in voia lui Dumnezeu cu privire la copiii Lui..La modul literal stim noi cu totii cum ca,si copiii lui Dumnezeu au destule incercari in vietile lor.Si chiar uneori sunt incercari dezastruase care se abat peste ei. Atunci cum am putea intelege aceasta promisiune?Din nou ne intoarcem neaparat la intelegerea Cuvantului la modul spiritual, duhovnicesc. Altminteri vom cadea intrun depres sufletesc cand nu e asa cum am intelege noi, cum am vrea la modul literal, fizic, ca Dumnezeu sa intervina.Dece e necesar sa intelegem la modul spiritual, duhovnicesc? Pentruca, iata ce spune Cuvaintul despre cei rascumparati:Romani 8;9.Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, Si in acest verset este o conditie.Daca duhul lui Dumnezeu locuieste in voi.Numai atunci vom fi duhovnicesti cand duhul lui Dumnezeu locuieste in noi.Iata deci ,inteleg ca din punct de vedere spiritual Dumnezeu ocroteste, pazeste pe copiii Lui.


Nu este niciun dubiu in privinta asta.Lucrurile stau asa cum citim in verset dar la modul spiritual.şi pedepseşte aspru pe cei mîndri.Acum vedem ca Dumnezeu, are si atributul acesta de a pedepsi. Pe cine pedepseste? Cuvantul ne arata ca, pe cei mandri.Cine sunt acesti mandri ?Negresit cei ce nesocotesc pe Dumnezeu. In vietile lor,unde  Domnul Isus nu is are locul. Is conduc viata dupa propia lor gandire. Chiar daca acestia fregventeaza o adunare. As face o remarca;Cei mandrii se gasesc printre cei ce se aduna la olalta.Nu este vorba de cei de afara cum ii numeste ap, Pauvel.Din nou avem sa intelegem in contestul intregi Scripturi. Adica uneori Dumnezeu aduce pedeapsa peste cei mandri si la modul literal. Asa cum scapa din circumstante grele uneori la modul literal pe copiii Lui. Dar pedeapsa pentru cei mandri as zice ca este si spirituala atunci cand Dumnezeu ii v-a judeca si condamna.Cate-va ganduri pe care doresc sa le impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni.Domnul sa ne dea harul sa ne ferim de acest duh al mandriei, pe care Domnul nostru il detesta categoric.


John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: