joi, 2 aprilie 2015

Ezechel 34:20.Deaceea, aşa le vorbeşte Domnul, Dumnezeu:.................


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ezechel 34:20.Deaceea, aşa le vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Iată că voi judeca între oaia grasă şi oaia slabă.
Cunoastem cine sunt cei asemanati de Cuvant cu oile.Nu numai Dumnezeu vorbeste de oi in Ezechel, ci insusi Domnul Isus numeste oi pe cei pe care Tatal i-a dat lui spre mantuire.Ioan 10;14. Eu sînt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine,Deci intelegem ca nu este vorba de oi la modul literal.Daca citim cu mai multa atentie realizam ca nu toata lumea sunt oile Domnului Isus.Mantuitorul face o specificatie cand spune ca,El le cunoaste pe nume si la randul lor ele il cunosc, il recunosc ca Pastorul cel bun.Am mai spus ca sunt si alti pastori care nu sunt adevarati.Sunt in adunare destui care se strang la olalta si nu stiu daca pastorul ii cunoaste pe fiecare in parte  pe nume.Numai in cazul ca adunarea este mai restransa ca numar. Si cum in zilele noastre se tinde dupa strangeri unde sa se poata avea un buget mare,nu mai are sensul pe care ni-l arata Cuvantul. Cei rascumparati se strang pentru numele Domnului Hristos.


Dar orcum, Dumnezeu ii spune lui Ezechel aceste cuvinte:Deaceea, aşa le vorbeşte Domnul, Dumnezeu:Deseori Dumnezeu il cheama pe Ezechel; “Fiul omului”Sa spui aceste cuvinte;Si Dumnezeu ii spunea ce sa spuna poporului din partea Lui.Cu alte cuvinte, Ezechel, ar fi ptut sa spuna,sa luati seama ca nu un om vorbeste ci Insusi Dumnezeu.Deseori daca ne uitam printre noi care ne strangem la olalta parca nu ne convine ce vorbeste un frate sau altul.Cei care se cred ca au cunostinte din Cuvant sau chiar intelectuale, cu greu accepta daca un frate este mai de rand sa spuna ceva din Cuvantul lui Dumnezeu.Pe acestia,care nu pot acepta sa primeasca dela cel slab, Cuvantul ii numeste oi grase.Sigur ca,nu Ezechel v-a judeca, ci stapanul, sau Pastorul are acest drept de a judeca intre aceste oi grase si oi slabe.Am spus ca oile grase sunt fratii care se considera ei insusi plini de ei insisi.Sigur ca acestia au o parere prea inalta despre ei isusi.Deseori ii opservi ca se umfla, se manifesta,zicand ei ca, sunt plini de cunostinta.


Cuvantul si in privinta aeasta are ceva sa ne spuna;Iata ce stare de zmerenie arata Psalmistul.Psalmul 131:1. Doamne, eu n-am o inimă îngîmfată, nici priviri trufaşe,nu mă îndeletnicesc cu lucruri prea mari şi prea înalte pentru mine.Si vai, citi mai sunt din acestia care vin la strangerile celor rascumparati.Cred ca toti am avut ocazie sa dam peste astfel de suflete in adunare.Nu stiu cati dintre cei ce citesc acest Psalm realizeaza ca si lor li se adreseaza Dumnezeu.Daca esti numit oaie sa sti ca ai de aface cu Pastorul care disciplineaza oile grase.Dece?Pentruca El care le pastoreste a sesizat felul de cum se comporta cele grase fata de cele slabe.Cand citim Cuvantul, cred ca  ar trebui sa ne intrebam cu multa seriozitate daca noi ne regasim in ceia ce citim. Sigur ca, aici este vorba de oricare oaie.Dar acentul, atentia, lui Dumnezeu cade asupra celor grase.Am avut ocazia sa vad destui prin adunari care traiau intrun duh de aroganta fata de ceilalti frati mai ne insemnati in ochii lor dar nu si in ai lui Dumnezeu.


Dumnezeu a lasat de data aceasta la oparte pe Pastori si a trecut la relatia dintre oaie si oaie. Cele slabe cum le numeste Cuvantul sunt intrun sens neputincioase. Ele nu au un cuvant de spus, ele nu pot contribui in adunare, biserica cu sume de bani pe care alti (din cele grase) le pot aduce si mai apoi sa is impuna punctul de vedere in Casa lui Dumnezeu.As face o remarca, Cuvantul face referire la oi grase si slabe la modul literal.Dar ne intereseza si modul spiritual pe noi.Aici am increderea ca Dumnezeu face referire la relatia de a trai in adunare in partasie unul cu altul.Spun asta bazat pe ce spune Mantuitorul despre cei slabi (oile slabe) In Matei 5: 3. Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor! Consider pentru mine insumi ca, A fi slab vazut de alti in adunare este echivalentul cu a fi sarac in duhul.Dece? Pentruca,circula sau cel putin circula intr-o vreme daca i-mi asuc amine in Romania aceasta expresie cand era vrba de o persoana mai ne insemnata ca: “ este sarac cu duhul”Adica, ne putinciosi din toate punctele de vedere.


Ei bine, astfel de persoane care trec in fata celor grasi drept slabi cum sunt numit chiar de Dumnezeu aici in acest verset se incadreaza in cuvintele Domnului Hristos.Adica, a lor e Imparatia Cerului. 21. Pentrucă aţi izbit cu coasta şi cu umărul, şi aţi împuns cu coarnele voastre toate oile slabe, pînă le-aţi izgonit, Si ca sa vedem la ce se refera Dumnezeu prin atitudinea celor grase fata de cele slabe, am dat si acest verset care ne arata ce fel de atitudine au unii frati care sunt grasi in viziunea lor fata de acestia care sunt slabi, As dori si sa ne oprim doar la felul cum vede Dumnezeu actiunile intre cei grasi si cei slabi.aţi izbit cu coasta şi cu umărul,S-au intamplat cazuri care intradevar au fost si astfel de situatii la modul literal.Poate totiti am avut ocazia sa vedem astfel de scene.aţi împuns cu coarnele voastre toate oile slabe, Un alt aspect este cand unii frati i-au inlaturat pe cei considerati de ei slabi. As zice i-au ignorat cu desavarsire.Si ultima atitudine pe care ne-o relateaza Cuvantul este aceasta;pînă le-aţi izgonit,Cati frati nu au fost impinsi afara din adunare de acestia”Grasi”Nu plecau fratii si surorile daca nu erau impunsi cu coarnele.La unii le cresc coarne crezind ca sunt chemati sa impunga. Dar la cresterea coarnelor acestora, contribuie si unii din adunare cand flateaza pe unul si altul din acestia Grasi ca sa le creasca coarne.Dumnezeu sa dea har tuturor fratilor sa se cerceteze si daca intrun fel sau altul au fost si mai sunt grasi sa caute sa slabeasca ca sa nu fie supt judecata lui Dumnezeu.


John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: