duminică, 19 aprilie 2015

1 Ioan 1:7. Dar dacă umblăm în lumină, .........................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Ioan 1:7. Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.


         Cuvantul aduce in atentie cate-va conditii celor care pretind ca sunt credinciosi. Zic credinciosi, pentruca putini cunosc acest termen de copil al lui Dumnezeu. Si o sa vedem ceva mai jos despre ce este vorba cand fac diferenta intre crestini si copii ai lui Dumnezeu.Ori care ar fi omul este pacatos si aceste pacate nu pot fi inlaturate cu nimic altceva decat prin spalarea cu sangele Domnului Hristos.
Apostolul Ioan insuflat de Duhul lui Dumnezeu aduce inaintea noastra acest adevar de necontestat. Cu toate ca sunt unii religiosi care aduc, pun langa acest singe sfant al Fiului lui Dumnezeu apa.Am primit aceste cuvinte pe care le redau mai jos.Si in viziunea celor “credinciosi” nu mai este nevoie de acest sange sfant al Fiului lui Dumnezeu. Iata ce spune un articol al celor care se chem ei insusi crestini.Izvorul Tămăduirii, apa care spală păcatele…..


         Am copiat doar aceste cuvinte ca sa arat in ce intuneric poate sta cea mai mare parte din asa zisi compatriotii ai nostri de neam.La nivel national tara se numeste crestina. Si nu e rau, numai ca nu sunt calificati sa fie numiti crestini de Sfanta Scriptura care este Cuvantul lui Dumnezeu, avand intreaga autoritate.Iata ce citim la inceputul acestui verset,Dar dacă umblăm în lumină, Negresit ca ap, Ioan vorbeste unora care se adunau in jurul Domnului Hristos. Acestia recunosteau singura sursa de spalare a pacatelor Sangele scump al Domnului Hristos.Dar ca sa stim ca suntem ai Domnului Hristos este necesar sa ne incadram in aceasta condite aratata de Cuvantul lui Dumnezeu.umblăm în lumină,Am o intrebare la care personal am si raspuns.Se gaseste lumina in multimea care se considera crestina?Raspunsul la aceasta intrebare este usor de dat. Negresit ca prin viata pe care o au si o traiesc este dominata de pacat.
         
         Se aplica versetul de mai sus la toata multimea care se numeste crestina? Ne gresit ca nu.Iata dece am spus ceva mai sus ca poporul din care facem si noi parte traieste in intuneric.Acestia dupa cum stim resping acest nume scump al Domnului Hristos. Si totusi sunt amagiti crezand in sinea lor ca, apa poate spala pacatele Si uite cata ignoranta ca mai cheama si Izvorul Tămăduirii,Am zis crezand,ca au si ei o credinta naturala pe care o exerseaza. Nu este vorba de credinta data de Dumnezeu ca dar si care te duce la sangele Domnului Hristos nu la APA.Singurul care in decursul vieti lui pe pamant care a tamaduit, vindecat si fizic dar si sufleteste a fost Domnul Hristos.Oamenii se amagesc ei isusi si mai sunt amagiti si de cei care pretind ca sunt slujitori ai lui Dumnezeu.Am sa inchei ca nu-mi place sa vorbesc decat despre cei rascumparati.Si despre ce are Cuvantul de spus cu privire la ei si la relatia lor unul cu altul ca frati in Domnul Hristos.


          Nu suntem indreptati sa ne gidam dupa niciun om ci numai dupa Cel ce este lumina.după cum El însuş este în lumină, Despre care om in decursul istoriei s-a putut spune ca el este lumina ca oameniii sa il urmeze?.Nu a fost niciunul pe care am putea sa il asemanam cu Mantiuitorul nostru iubit.Nu ne cere Cuvantul nimic mai mult decat sa ne uitam la Cel ce ne-a rascumparat.Rezultatul umblari in lumina este acesta:avem părtăşie unii cu alţii; Deseori relatiile intre frati sunt intrerupte din pricina ca unul sau altul nu umbla in lumina.Nu poate sta intunericul la olalta cu lumina. Iata dece ap, Ioan indeamna pe frati sa umble in lumina, ca relatia lor a unuia cu a altuia sa nu se intrerupa de intunericul care ar putea veni prin interpunerea unui pacat in viata unuia sau a altuia din cei ce se strang la olalta.


          Apoi umbland in lumina vom avea partasie cu Cel ce este lumina.Daca dintrun motiv sau altul intunericul a patruns in viata avem asigurarea ca; sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.Ma intorc putin la ideeia ca apa poate curati pacatele dupa cum sustin cei care nu au nici-o partasie cu Domnul Hristos care este lumina.Iata dece Mantuitorul a venit pe pamant ca sa-si verse sangele Lui la cruce,ca sa poata spala pacatele.Si aici este o intrebare care se poate pune bazata tot pe Cuvantul lui Dumnezeu. Cei mai multi care sunt cat de cat constienti ca Pacatele nu vor fi spalate decat de sangele Fiului lui Dumnezeu.Unii poate vor argumenta si vor spune ca spalarea este a intregi lumi.Lucrurile nu stau asa cum am vrea noi cei mai multi. Ele au un raspuns in Cuvant prin cuvintele Mantuitorului.Ioan 6:44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.Asa ca,ramane sa intelegem ca acest sange neprihanit al Domnul;ui Hristos nu va spala decat pacatele celor care sunt directati de Dumnezeu la aceasta sursa de curatire.


         Est usor sa vedem dece lumea is alege aceasta alternativa APA, crezand ei ca are acelasi efect ca si sangele Domnului Isus.Sau pur si simplu ignorand sangele si alegand apa pe care o vad cu acesti ochi trupesti.Apocalipsa 7: 14…….ei şi-au spălat hainele, şi le-au albit în sîngele Mielului. Nu citim ca si-au spalat in APA.Daca apa at fi putut sa spele, nu mai era necesar sa sufere, sa moara Fiul lui Dumnezeu. Acest sacrificiu a fost enorm.Nu poti sa iti dai seama cat la costat pe Fiul lui Dumnezeu acest sacrificiu, numai atunci cand esti adus la viata si ai aceleasi simtaminte ca ale Mantuitorului.Cei ce au fost adusi la vita nu au nici-o motivatie, dar apsolut nici una ca sa se duca la om si sa is marturiseasca pacatele. Citim ca acest sange curateste de orice păcat.Dece curateste apsolut toate pacatele?Pentruca din clipa aduceri la viata cel curatit traieste intr-o partasie sfanta cu Domnul Isus.Inaintea Lui, mizeria nu poate sta.Ochiul Lui este prea curat sa o poata privi.Iata dece cei mantuiti ar trebui sa aiba deplina incredere ca ei vor intalni  pe Mantuitorul lor la venirea Lui pe nori cerului. Si ca vor fi cu El vesnic.Conditia sa avem partasie unii cu alti este,”Umblarea in lumina”


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: