sâmbătă, 25 aprilie 2015

Iuda 1:3……….credinţa, care a fost dată sfinţilor .................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Iuda 1:3……….credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna.


         Am ales partea aceasta de la urma a versetului care ne vorbeste de credinta data.Cui? celor pe care i-a si socotit sfinti.a fi sfant inseamna a fi pus deoparte pentru Dumnezeu.Acesta este motivul de ce Dumnezeu a dat acest dar al credintei.Aici trebuie sa fim foarte atenti.Nu spune Cuvantul ca a fost data “crestinilor”. Cunoastem cu totii ca acest nume de crestin s-a denaturat delungul vremi. Una era in timpul celor din Bereia si altfel stau lucrurile azi.Cei din Bereia iubeau Cuvantul. Scriptura ne arata ca mergeau acasa si cautau sa vada daca ce au auzit corespunde cu ce erau invatati in Lege. Aceasta era Cuvantul scris pentru ei la vremea aceia.Deci nu este  credinta pe care o capatam prin nastere fireasca.Am spus ceva mai pe larg din acest intreg verset cu alta ocazie.Am revenit din nou pentru simplul motiv ca, am dat peste un articol al unui credincios american care era ingrijorat. Ingrijorat pentru faptul ca, ateismul, este in crestere in America. Sau cu alte cuvinte credinta se pierde spunea el.


         Nu stiu daca autorul a dat peste acest verset. Poate ca da, dar nu a ramas asupra lui sa mediteze.Sau nu face diferenta intre crestini de adunare si sfintii. Ne meditand la Cuvantul lui Dumnezeu poti trage concluzii extrem de eronate.Acesta este titlul articolului in cauza;Autorul intreaba dar face si o afirmatie.Atheism on the Rise? Growth of Disbelief Signals Danger for America In romana  spune asa;Ateismul in crestere?Cresterea necredintei semnalizeaza pericol pentru America.As mentiona ca , nu numai pentru America, ci pentru toate bisericile corporale din intreaga lume.Pentru cei care citesc Cuvantul cu atentie, inteleg ca traim vremurile din urma.Cuvantul ne face cunosut cum vor fi aceste vremuri dela urma.Matei 24:6.si Marcu 13: 7.Si mai sunt si alte locuri care ne arata ce evenimente vor fi inaintea veniri Domnului Hristos a doua oara.Deci pentru copiii lui Dumnezeu acestea sunt cunoscute si nu se vor astepta la vremuri mai bune.Dar asa cum am spus, acest autor ca multi altii intelege ca;Toti care calca pragul unei biserici, adunari sunt credinciosi.


         In felul lumi da, acestia pot fi. Dar asa cum am spus deseori nu si copii ai lui Dumnezeu.Copiii lui Dumnezeu,  au o alta credinta.Ne indoilelnica, ne sovaitoare,una statornica.Dece? Pentruca nu este de natura fireasca,este darul lui Dumnezeu.Vezi Efeseni 2;8.Ap, Iuda aduce aceasta credinta inaintea credinciosilor, celor nascuti din nou pe care ii mai numeste si sfinti Iata ce spune el,credinţa, care a fost dată sfinţilor.Inteleg ca acest cuvant data vine dela cineva si ca nu te nasti cu ea. Acel cineva este Dumnezeu care asa a gasit El de cuvinta sa dea dupa buna placere a voiei Sale acest dar credinta.Atentie,  nu spune ca a fost data crestinilor in care se cuprind marea majoritate care fregventeaza o adunare sau alta.Din nou, cred ca, acest autor este preocupat de multimea care se numeste ea insasi crestina.


         Articolul era destul de lung si cu argumentele pe care acesta le considera necesare in viziunea lui.Bisericile se considera ca sunt puternice dupa numarul celor ce se aduna la olalta.Nu numai  in America. Acest fenomen este raspandit acum si in Romania.Nu vreau sa mai intru in detaliu ce ii motiveaza pe acestia care conduc astfel de biserici.Lipsa de participanti scade bugetul biserici.Ei bine,Noile generatii spunea el nu vor sa mai fregventeze o biserica. Daca ne intoarcem la bisericile din vremea dela inceput, vom vedea ca, cei ce se adunau se adunau prin case.Atunci Dumneezu si-a defasurat frumusetea strangeri la olalta a copiilor lui Dumnezeu fiind  in partasie unii cu alti.Nu vreau sa spun ca atunci nu erau ca si azi suflete care nu erau nascute din nou. Cuvantul ne arata destule situatii intre cei ce se adunau la olalta.Cum a fost data aceasta credinta sfintilor ca dar?odată pentru totdeauna.Cu alte cuvinte aceasta credinta va duce pe copiii lui Dumnezeu pana la intalnirea cu Domnul Isus.Sunt si unii si nu putini,care pun la indoiala acest adevar.Dar nu au acoperire dinCuvantul lui Dumnezeu.


         Cineva mi-a spus sa ma uit la ap, Petru cum s-a lepadat de Domnul Isus. Sa nu uitam ca, Petru nu era intors la Dumnezeu(nascut din nou) Domnul Isus il atentioneaza zicand.Luca 22:32. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi dupăce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.Ce credinta avea Petru inainte de a fi nascut din nou?Era credinta aceasta fireasca.Domnul Isus face referire la credinta aceasta cu care ne nastem in acest trup.Dupa inaltarea Domnului Hristos si venirea Duhului sfant, Petru a fost schimbat complect. Nu mai era Petru acela caruia sa ii fie teama de o slujnica.Cei ce citesc Cuvantul cu atentie nu se poate sa nu inteleaga ca,nu mersul la o adunare,biserica face dovada ca esti unul din cei carora Dumnezeu i-a dat acest dar al credintei.


         Ci o evidenta a unei vieti schimbate din temelie.Vezi Efeseni 2:8.Apoi Iuda insuflat de Duhul lui Dumnezeu arata ca, aceasta credinta data ca dar de Dumnezeu a fost data odată pentru totdeauna. Cineva ar putea sa argumenteze ca, tot Iuda spune sa ne luptam pentru aceasta credinta.Nu stiu cum inteleg unii a se lupta. Personal inteleg sa triesti cu demnitatea unui copil al lui Dumnezeu, in asa fel sa nu ii compromiti numele Lui cel sfant.In biserica, adunarea corporala, de strangere la olalta se vede si acest fenomen de migratie.Ce inseamna asta? pe un limbaji popular in cultura noastra este asa. “unii vin altii pleaca”. Cu alte cuvinte se poate vedea o fluctuatie de suflete ne statornice.Acest autor din engleza era normal sa se opreasca la acest subiect. Dece? Pentruca el a privit ca multi alti la ce poate cuprinde ochii acestia de firesti.


         Cei nascuti din nou stiu ca ei apartin Domnului Hristos.Ei sunt oameni statornici pe calea care duce spre casa Tatalui.Apoi cei ce is intretin viata aceasta pamantesaca din slujba pe care o face in campul evangeliei este normal sa fie interesati sa fie in adunare, biserica cat mai multi.Ma abat putin dela ceia ce este esential si am sa spun ca acesta este si motivul de in adunari, biserici s-a introdus dealungul timpului fel fe fel de programe,practici, care nu au nimic de aface cu biserica primara.Cuvantul nu ne arata  nimic din ce se practica azi prin biserici.Primii crestini erau preocupati de asteptarea veniri Domnului Hristos si a intalniri cu El pe norii cerului.Acestia inteleg ca toti cei rascumparati ai Domnului Hristos se numesc de Dumnezeu Sfinti.In concluzie, as spune ca un gand de incurajare pentru fratii si Surorile mele de pretutindeni ca, Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui.Copiii lui Dumnezeu nu sunt  interesati de adunatura multa.Pentru ei cuvintele Domnului Hristos unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu sunt si Eu in mijlocul lor le sunt suficiente.Aceste cuvinte ii imbarbateaza si le da nadejdea ca vor fi cu El.


John Ba;arie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: