vineri, 10 aprilie 2015

1 Corinteni 1:18. Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie.....................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 1:18. Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sînt pe calea pierzării: dar pentru noi, cari sîntem pe calea mîntuirii, este puterea lui Dumnezeu.
Nu e de mirare dece cei mai multi au o repulsie cand aud de Domnul Hristos.Nu le poti schimba acest fel de a gandi despre Domnul Hristos. Ei sunt pe o cale gresita si acesta ii conduce la o astfel de atitudine.Poate toti am intalnit s-au am avut dificultate cu un suflet s-au altul cand am adus inainte numele scump al Domnului Hristos. Fiindcă propovăduirea crucii,Apostolul aduce inainte crucea. Sunt unii care se considera religiosi, chiar crestini. Acestia poarta in toate felurile cate o cruce cu ei. Atarnata de gat sau pe la mana,Daca propavaduiesti crucea unii te mai accepta oarecum. Dar de indata ce le aduci inainte numele scump al Domnului Hristos, starnesti o reactie de respingere au alergie spirituala la numele Domnului Hristos.Luca 2: 34.  să fie un semn, care va stîrni împotrivire.Crucea in ea insasi a fost la vremea respectiva un mijloc de tortura as spune.

Dealungul veacurilor crestinii au suferit alte moduri de tortura.Acestia care o poarta de gat nu stiu saraci ca, Crucea, a conlucrat la planul de mantuire al omului.Deaceia pentru copiii lui Dumnezeu, ea este scumpa.Nu crucea in sine ne este scumpa ci, suferintele pe care le-a pricinuit Domnului Isus acest instrument de tortura cum l-am numit.Dar iata ce spune ap, Pavel in continuare despre aceasta cruce,este o nebunie pentru cei ce sînt pe calea pierzării: Poti sa o porti cum vei vrea, si totusi sa nu te poti bucura de rezultatul acestei cruci pe care Apostolul il aduce in atentie.Ca rezultat al Cruci a fost adusa mantuirea prin Domnul Hristos.Dar propavaduirea cruci dealungul istoriei nou testamentala a produs beneficiu pentru multi pe care Dumnezeu i-a avut in vedere sa-i mantuiasca.

Dar iata ca, pentru unii si nu gresesc daca spun chiar pentru ce mai multi aceasta cruce nu face sens este chiar o nebunie cand aud de ea.Am spus ca pentru cei mai multi ,bazat pe cuvintele Domnului Hristos. Matei 7:13. …... Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sînt ceice intră pe ea Asa ca, nu e de mirare ca sunt cei mai multi.Domnul Hristos a spus inainte ca ap, Pavel sa-i fie descoperit  ca este  o cale a pierzari.Defapt, toti eram pe aceasta cale a pierzari, dar cand Dumnezeu in bunatatea lui ce-a mare, a intervenit in viata noastra,ne-a pus piciorul pe o alta cale care duce la viata.Dece sunt multi pe calea larga? Pentruca, prin natura omeneasca se ia unul dupa altul. Am spus cu o alta ocazie precum oile.Fara interventia lui Dumnezeu de a schimba cursul vieti(calea) unui om, acesta merge la pierzare.Am intalnit si persoane care participa la strangerile celor rascumparati care mi-au spus ca, “ei s-au intors la Dumnezeu”Cu alte cuvinte acestia vor sa spuna ca ,”ei insusi si-au schimbat cursul vieti” s-au calea.

Sau unii chiar sustin ca ei insusi au abandonat aceasta cale a pierzari si s-au dus pe cea care duce la viata.Un suflet ca sa poata sa abandoneze o astfel de cale a pierzari,este necesar sa fie smuls de Dumnezeu cu brat puternic de pe aceasta cale a pierzari.Daca suntem sinceri cu noi insine stim ca am avut in viata noastra o interventie divina a lui Dumnezeu. Interventia Lui este in mod diferit. Unii poate au fost salvati in mod dramatic, altii poate au avut un moment mei linistitor cand au fost adusi la viata.Ap, Pavel spune ceva foarte interesant, si demn de luat in seama,2 Corinteni 4:3. Şi dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sînt pe calea pierzării, Am asistat odata la o predica a unuia care spunea ca, nu stie dece nu vin oamenii la Domnul Hristos. Facea referire la cei carora li se vesteste evangelia. Acesta nu a cercetat Cuvantul sa vada care este modul ca un suflet sa fie adus la Domnul Hristos.Zic ,sa fie adus pentruca el nu poate veni ca este mort spiritual.Nu are viata in el din Dumnezeu. Trebuie adus la viata.Si dupa aceia se poate discta cu el despre ce inseamna viata vesnica.

Apoi, Pavel is muta atentia dela aceasta cale a pierzari la o alta cale pe care o aduce tot Domnul Hristos in atentie.Numa ca, Domnul Hristos o numeste calea ingusta si o poarta strimta prin care trec doar cei ce sunt pe calea mantuiri cum o numeste Pavel.dar pentru noi,Pavel cuprinde pe toti carora le scria in biserica din Corint,si negresit si celor care urma sa fie nascuti din nou dealungul veacurilor.Am mai spus si cu o alta ocazie ca,Pavel vorbea la modul general.Dar in continuare el face aceasta specificatie la care bine este sa luam seama si sa ne intrebam.noi,cari sîntem pe calea mîntuirii, Daca esti pe aceasta cale a mantuiri, inevitabil se v-a vede schimbare in felul de a trai. Cu alte cuvinte, este vizibila de toti din jurul tau aceasta schimbare.Ca sa fi pe aceatsa cale trebuie sa iti faci tie insuti dovada ca, iubesti Cuvintul care este Domnul Hristos si te temi de Dumnezeu. Te vei minuna de ce viata traiai si ce viata ai acum dupa interventia lui Dumnezeu.

Atunci vei avea convingerea, vei putea dovedi ca esti pe calea mîntuirii, Iata ce este Crucea pentru aceasta a doua categorie de oameni, a caror picioare le-au fost puse de Dumnezeu prin Domnul Hristos pe calea mantuiri.este puterea lui Dumnezeu. Aici as dori sa aduc inainte ceva care mi se pare foarte grav la unii care iau cu usuratate aceasta calea mîntuirii, Sunt unii care pretind ca sunt pe aceasta cale a mantuirii dar care spun ca nu pot sa biruiasca un pacat sau altul din viata lor.Nu stiu cati dintre noi am avut ocazia sa stam de vorba cu astfel de persoane.Cuvantul ne arata destul de clar ca,este puterea lui Dumnezeu. Acum ma intreb eu si ar trbui toti Fratii care sunt sinceri cu ei isusi  sa is puna aceasta intrebare.Este suficienta puterea lui Dumnezeu sa ma izbaveasca de pacatul care ma tine supt stapanire?Iata acest verset face diferenta intre doua categorii de oameni cu privire la Cruce, sau la Domnul Isus. Apoi sa i-mi fie ingaduit sa spun ca, sunt in adunare, biserica, multi din acestia care sunt pe calea pierzari.

Poate unii nu vor fi de acord cu afirmatia pe care o fac ca sunt in adunare multi din acestia.Ap, Pavel sa nu uitam ca vorbea pentru cei ce se adunau la olalta.El nu vorbea pentru cei de afar din biserica.Si cum in toate strangerile celor rascumparati se gasesc as zice cum numeste ap, Pavel, vase de cinste si vase de ocara.Acest aspect este cuprins in Cuvantul lui Dumnezeu.Ii putem vedea printre frati pe acestia care sunt inca pe aceasta cale a pierzari.Felul de a trai, de a vorbi in relatia unuia cu altul face dovada pe ce cale te gasesti.Cei ce sunt ai Domnului Hristos nu este nici-o indoiala, calea pe care ei se gasesc duce spre Cer. Cu toate ca sunt prin adunari si dintre acestia care pun la indoiala ca acesti frati sinceri care iubesc Cuvantul, pe Domnul Isus vor sfarsi sa fie cu Mantuitorul lor.Cate-va ganduri pe care le-am desprins din acest verset, cu ajutorul lui Dumnezeu care ne da lumina in ceia ce citim din Cuvantul Lui minunat.

John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: