miercuri, 4 martie 2015

Evrei 11;6. Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!...................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 11;6.  Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.


     Acest capitol este dedicat eroilor credintei.Am ales acest verset pentruca ne vorbeste ca, fara credinta nu poate omul sa fie placut lui Dumnezeu.Au toati oamenii credinta? Intrun sens da, pe cea biologica.Cu alta ocazie am spus cate-va ganduri cu privire la credinta.Cineva a spus ca sunt mai multe credinte. Si asa poate fi,dar as dori sa ne oprim la doua din ele care au de aface cu omul.Pentruca este una care are de aface cu(dracii).aceasta e a lor si sa-i lasam pe ei, sa ne indreptam la cele care au de aface cu fiinta umana.Una din aceste credinte, se gaseste in toti oamenii iar alta o au numai cei ce sunt mantuiti de Dumnezeu.Am sa ma opresc prima data la aceia pe care o au toti oamenii.
     
     1) Credinta aceasta o numesc Biologica, pentru simplu motiv ca, ne nastem cu ea. Cu alte cuvinte se perpetueaza, se trasmite genetic din mama in copil prin nastere. Asa a gasit Dumnezeu cu cale,pentruca fara aceasta credinta omul nu ar putea sa is desfasoare activitatea lui zilnica. Apoi ar fi o dereglare in viata lui pamanteasca.Spre exemplu; daca nu ai avea aceasta credinta nu ai mai fi motivat sa iti rezolvi problemele vieti in diferite situatii, imprejurari prin care treci.Dece? Pentruca ar interveni si indoiala care are ca sursa venind dele cel rau.Asa cum am spus aceasta credinta ne este necesara pentru aici pe pamant.Ea nu are nimic de aface cu Cerul sau cu planul de mantuire al lui Dumnezeu.Am sa arat o credinta din aceasta biologica,care nu a durat,care a disparut, atunci cand Mantuitorul a adus in vorbire cuvinte care nu le-a convanit celor care il ascultau.Ioan 8: 31.Şi a zis Iudeilor, cari crezuseră în El: „Dacă rămîneţi în cuvîntul Meu, sînteţi în adevăr ucenicii Mei;


     Acesti Iudeii aveau o astfel de credinta pe care o numesc carnala ca apartine acestei structuri firesti.Acestia cand nu le-a mai convenit ce le spunea Mantuitorul au luat pietre ca sa arunce in El si sa il omoare. Versetul 40. Dar acum căutaţi să Mă omorîţi, pe Mine, Un alt loc pe care Cuvantul ni-l arata este acesta;Ioan 6:66. Din clipa aceea, mulţi din ucenicii Lui s-au întors înapoi, şi nu mai umblau cu El.Iata deci, cum este aceasta credinta pe care am numit-o biologica, care are de aface cu firea carnala.Sa-mi fie ingaduit sa spun ca;Sunt unii, daca nu cei mai multi care atribuie acestei credinte carnale mantuirea.Misuna prin adunari o multime din acestia. ba mai mult cauta sa duca in eroare si pe cei care sunt mai slabi.Aceasta credinta biologica, carnala,cum am spus nu dureaza, nu are efect asupra sufletului si nu este transformatoare a vieti. cu alte cuvinte nu poate fi implicata in acest act divin al Mantuiri.Vreau sa spun si de a doua credinta.Credinta pe care nu o au toti oamenii.


     2)Scriptura ne vorbeste despre aceasta credinta ca darul lui Dumnezeu.Asa ca o vor avea, se vor bucura de ea, doar cei ce o primesc din partea lui Dumnezeu ca dar.Despre aceasta citim in ep catre Efeseni 2;8. Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.O astfel de credinta genereaza as zice, Mantuirea.Ea are de aface cu lucrurile care nu se vad.Am sa aduc doua locuri in care vedem ce a generat aceasta credinta data ca dar.Marcu 7:28. si in  Matei 15:27. Aceste doua locuri ne arat dialogul intre Domnul Isus cu femeia siro-feniciana.Insistenta ei nu era cu putinta daca nu avea aceasta credinta dela Dumnezeu. Cu alta ocazie am scris ceva mai in detaliu despre acest episod.Dece o da Dumnezeu ca dar? Nu stiu cati ne-am intrebat. Unii care pare ca ar vrea sa il gaseasca vinovat pe Dumnezeu,aduc ca argument;Dumnezeu e nedrept daca unuia ii da iar altuia nu.Oamenii nestiutori judeca pe Dumnezeu, in atributele lui.


     Scriptura il descrie pe Dumnezeul adevarat un Dumnezeu Suveran. dece e Suveran? Pentruca toate lucrurile au fost facute, aduse in egzistenta de El.Apoi motivul de baza pe care cred ca Scriptura il are in vedere este ca,Omul orcare ar fi el sa se vada neputincios in as dirija ce este sufleteste, spiritual. Cu taoate ca am intalnit si din acestia care nu se pot impaca cu gandul, ideeia ca ei nu pot face nimic pentru mantuirea lor sau chiar si a altora.Ioan 8:9. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.A cuprins Duhul lui Dumnezu aceste cuvinte să nu se laude nimeni. ca sa spulbere orce fel de gandire cu privire la contributia omului, sau interferare in planul lui Dumnezeu de mantuire.Versetul acesta incepe asa; Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Trebuie inteles ca este vorba de cea de a doua credinta care este darul lui Dumnezeu.Dece asa? pentruca credinta biologica asa cum am spus nu are de aface cu mantuirea..Cu alte cuvinte nu se trasmite prin nastere.


     Iata dece nu o au toti oamenii ci numai cei ce o primesc ca dar. Deci, nu vei putea fi placut lui Dumnezeu daca nu mai intai El ti-a dat acest dar.Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este,Iata dece spuneam ceva mai sus;Aceasta credinta data de Dumnezeu se ocupa sau are in vedere lucrurile care nu se vad, nu se pipaie.Omul natural nu se poate apropia de Dumnezeu in starea in care se afla. El este mort spiritual si in felul acesta un mort nu are cum sa se apropie de Cel ce este de nevazut.trebuie să creadă că El este,Dumnezeu fiind Duh trebuie ca cel ce ar vrea, ar doari intrun fel sa se apropie de acest Dumnezeu, sa aiba o noua structura in fiinta lui. Structura spirituala care te poate apropia de Dumnezeu. Deaceia spun ca, credinta data ca dar lucreaza apropiere de Dumnezeu.Si are efect asupra vieti transformand-o intr-o fiinta noua.Adica, evidenta de viata noua.


     Cuvantul ne arata ca Dumnezeu, si rasplateste pe cel ce il cauta. Sa intre acest verset in contradictie cu cel pe care tot Pavel prin duhul sfant il aduce in atentie?Anume;Romani 3:11. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.Intelegem deci, Cuvantul se adreseaza celor care au primit credinta ca dar.Cei cu credinta biologica sunt morti spiritual. Cand sa-L caute cei care au primit credinta dela El? Negresit, Copilul ii cauta necurmat fata Tatalui.Am spus cu alta ocazie ca aceste cuvinte;cu tot dinadinsul,nu sunt potrivite. dece? Pentruca lasa loc de interpetare ca ar fi totusi unii care il cauta dar nu cu tot dinadinsul.Dau mai jos si cum citim in engleza;  Romani 3;11.there is no one who understands; there is no one who seeks God. tradus,e asa; nu e nici unul care sa-l caute pe Dumnezeu.şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.Tatal is rasplateste pe copiii lui cand acestia iL cauta pentru partasie cu El.Cate-va ganduri pe care le-am desprins din acest verset cu privire la cele doua feluri de credinta pe care le are omul natural si a doua cel nascut din nou.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: