duminică, 1 martie 2015

Coloseni 3;16.Cuvântul lui Cristos să locuiască în voi din belşug!...................


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Coloseni 3;16.Cuvântul lui Cristos să locuiască în voi din belşug! Învăţaţi-vă şi instruiţi-vă unul pe altul cu toată înţelepciunea! Cântaţi-I lui Dumnezeu cu mulţumire în inimile voastre cântece de laudă, imnuri, cântece duhovniceşti!

Din nou avem doua cuvinte care difera profund intre ele. Dar, care au amandoua sensul lor deosebit si tot odata beneficiul pe care il aduce in vietile noastre.Aceste doua cuvinte pe care Cuvantul le  scoate in evidenta.Am mai spus cu alta ocazie in postingul din Psalmul 89;7.era vorba de infricosat si infricosator care au intelesul lor specific aparte.De data aceasta avem in Coloseni acest cuvant;în voi Nu vreau sa ma opresc la intreg versetul cu toate ca cuprinde in el o bogatie care este neglijata de cei mai multi dintre cei ce fregventeaza adunarile, si se chem unii pe alti frati si surori.Cuvântul lui Cristos să locuiască Acest Cuvant al lui Hristos este pentru noi cei din vremea de azi, Cuvantul scris al lui Dumnezeu.

Cine este Cuvantul? Negresit ca cei ce citesc Scriptura stiu cine este Cuvantul.Domnul Hristos este Cuvantul care s-a facut trup si a locuit printre noi plin de har si de Adevar spune;Ioan 1;14. Şi Cuvîntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Intelegem ca a locui acum printre noi ramane sa fie acest Cuvant scris si sa aiba prioritate in vietile noastre.Daca acest Cuvant cum citim in romana locuieste in noi care pretindem ca suntem ai Domnului Hristos,trebuie sa se vada roadele lui.Dar Cuvintul spune cum sa locuiasca in noi.din belşug! ce inseamna acest belsug in definitiv? sa-l ai din abundenta, care sa se reverse pe dinafara ca si un fluviu.Dece am spus ca un fluviu si nu ca un raulet?Pentruca fluviu cara, aduce cu el un debit enorm de apa. Uite tot asa si acest Cuvant al Domnului Hristos aduce cu El abundenta in vietile celor ce il au.

Ce fel de abundenta poate sa ne aduca acest Fluviu al Cuvantului lui Dumnezeu?Viata din Dumnezeu. Aceasta viata nu o poti avea daca acest Cuvint nu este din belşug! sau abudent. Am facut o comparatie cu un fluviu ca sa putem vedea ce poate face acest fluviu cand cara un debit de apa impresionant.Apa pe care o cara acest fluviu este de mare folos, de ne lipsit, dar poate sa fie si distructi-va, adica sa produca pagube de vieti omenesti si materiale. Intorcindu-ne la modul spiritual, si belsugul sau abundenta Cuvintului poate aduce beneficiu in afara sau poate aduce si dezastru. Si am sa ma explic dece aceste doua se poate intampla si pe fondul spiritual nu numai literal.Daca acest Cuvant al lui Dumnezeu, este directat ca si cursul fluviului in directe gresita poate aduce dezastru. Dar daca belsugul de cunostinta din Cuvant este directat spre sufletele care asculta in mod corect, aduce beneficiu.Si ap, Petru are ceva de spus cu privire la belsugul din cei rascumparati.2 Petru 1;8. Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi,.....Continua versetu ce beneficiu vor avea cei ce au din belsug in viata lor toate aceste lucruri.Pe care Cuvantul le descrie in acest verset.Dar aduce in atentie; Deplina cunostere a Domnului nostru Isus Hristos,care este gasit in Cuvantul lui Dumnezeu,din belsug.

Ce vreau sa spun este ca, sunt unii care is mobileaza mintea cu texte din Cuvant dar le interpeteaza dupa mintea lor fara a primi lumina de sus. Acestia directeaza
volumul de apa a Cuvantului in mod gresit care aduce dezastru in vietile celor ce asculta.Am intalnit persoane care vorbeau in adunare dar care lua un verset fara sa il armonizeze cu intreg Cuvantul si trageau concluzii eronate.Acest dezastru nu poate fi vazut (opservat) decat de cei ce au lumina necesasra data de Dumnezezu.Cu alte cuvinte ei vad nu sunt orbi si pot sa realizeze ce dezastru produce o interpetare dupa mintea omeneasca, fireasca.Acum as dori sa vedem ce sens poate avea cuvantul din engleza.Coloseni 3;16. Let the message of Christ dwell among you richly Daca in romana citim ca acest Cuvant sa locuiasca in în voi,in inima voastra, sau in noi, cei de azi care il citim, sa luam seama la El.

  Cel din engleza infatiseaza un alt loc unde sa locuiasca.among you.Tradus, inseamna, “printre voi” Este o diferenta foarte mare.A avea acel fluviu de care vorbeam mai sus in noi, in Inima noastra. .Adica ma bucur personal de beneficiul pe care il aduce abundenta Lui.Dar as gasi ca nu poate Cuvantul sa fie abundent printre noi cum citim in engleza, daca nu mai intii, nu se gaseste in inima fiecaruia care se strang la olalta,acest fluviu (Cuvantul) care inunda inima.Domnul Hristos spune aceste cuvinte despre cel ce crede in El, ce se v-a intampla cu acel suflet.Ioan 7;38. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.“Iata dece ap, Pavel indemna pe credinciosii din Colose sa se preocupe de a avea Cuvantul Domnului Hristos din belsug in ei. Ca mai pe urma acest Cuvant sa se rasfranga, sa inunde, si intre cei care se adunau la olalta spre beneficiul tuturor.Proverbe 11:25 Sufletul binefăcător va fi săturat,şi cel ce udă pe alţii va fi udat şi el. -


    Asa ca, gasesc traducatorii, si cel din romana si din engleza ca au cate cate o contributie majora la traducerea acestui cuvant in armonie cu ce ne invata Cuvantul in ansamblul Lui. Adica sa traim in partasie , intr-o relatie care decurge din acest belsug al cuvantului lui Dumnezeu, care ne umple inima si da si pe dinafara in folosul nostru al tuturor.Versetul fie in romana sau engleza arata cum ar trebui sa fie relatia in strangerile noastre. Negresit daca toate aceste inimi sunt pline din belsug de Cuvantul lui Dumnezeu.Din nou doresc sa impartasesc cate-va ganduri din Cuvintul scump al lui Dumnezeu,cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni. Fie ca Cuvantul acesta din verset sa ne umple inimile din belsug si sa se reverse si printre noi in strangerile noastre la olalta.Este bine daca punem la inima si restul versetului in care vedem ce fel de comportament sa avem in strangerile noastre la olalta.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: