vineri, 27 februarie 2015

Apocalipsa 14:13.Şi am auzit un glas din cer, care zicea:..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir
Apocalipsa 14:13.Şi am auzit un glas din cer, care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii, cari mor în Domnul!“ - „Da“, zice Duhul; „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!“
      Sa vorbim despre moarte, nu ne place,dar este un fenomen cu care oricine am fi noi trebuie sa ne impacam cu acest gand.Dar si chiar sa-l anticipam la un moment dat.Nu moartea in sine este ceva infiorator ,ci faptul ca cei mai multi nu au cunostinta ca, sunt doua morti.Una fizica care are de aface cu acest trup de carne care este oricum trecator. Apoi, o alta moarte pe care Cuvantul o arata este cea spirituala, numita de Scriptura si moartea a doua.Diferenta este mare intre aceste doua feluri de a muri, as spune, chiar nici nu suporta comparatie.Avem inainte acest verset din Cartea Apocalipsei. Nu doresc sa ma opresc la intreg versetul ci numai la aceasta parte;Ferice de acum încolo de morţii, cari mor în Domnul!“Aici vedem ca moartea separa doua categori de oameni. Apoi este separare fizica a trupului de suflet si separare spirituala a sufletului de Dumnezeu in moartea a doua cum o defineste Scriptura.
      Versetul ne arata ca sunt unii care mor in Domnul.Bine, dar cei lalti cum mor? ca de murit tot mor.Acestia mor fara Domnul.Aceste doua categori au fiecare un destin vesnic propiu.Care este urmarea celor care mor in Domnul si care este a celor care mor fara Domnul?Sigur ca versetul face referire la moartea in trup in prima instanta.In Engleza versetul spune asa; Blessed are the dead who die in the Lord. Acest cuvantBlessed tradus este binecuvantati care mi se pare mai apropiat de ceia ce spune Cuvantul in Matei 25; 34…..«Veniţi binecuvîntaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii. Iata ca cei care au fost rascumparati aici pe pamant au parte sa fie chemati de Dumnezeu Tatal ca binecuvîntaţii ai Lui.Oamenii acestei lumi nu stiu diferenta de a muri in Domnul si de a muri fara Domnul.
      Daca stai si intrebi pe unul din acestia unde se duce dupa moarte ,iti v-a spune ca unde merg toti.Sa fi al Domnului Hristos esti asigurat ca vei fi in Casa Tatalui.Ca copil al Lui te vei bucura de tot ce ii apartine Fiului Sau.Mostenire pe care o primeste cel rascumparat odata ajuns in casa Tatalui.Iata dece spuneam co o alta ocazie ca, ap, Petru spune de o mostenire vesnica care e pastrata in ceruri pentru cei rascumparati ai Domnului Hristos.1 Petru 1;3.Cei care mor in afara de Domnul au alta destinatie pe care Scriptura o trateaza cu cuvinte ca acestea;”focul vesnic”.Cineva poate se v-a intreba,”daca focul e vesnic” ce v-a ramane din trupurile celor care au aceasta destinatie?Cuvantul ne arata ca este o inviere a mortilor din prima moarte. Adica moartea fizica.1 Corinteni 15;22.Şi după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos;
      In privinta acestui verset este mare confuzie. Am stat de vorba cu cineva care mi-a spus,”pai nu vedeti cum spune Cuvantul, ca toti vor invia in Hristos”?Intrebarea este,dece vor invia si cei necredinciosi in Hritos? Pentruca El este Domnul vieti. Ioan 1;4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.Nu poate aparea viata in trupul muritor fara Cel care detine aceasta viata.Il vedem pe Lazar ca, la glasul Domnului Hristos a capatat viata.Dar dece mor toti in Adam? Pentruca Adam a adus moartea in acest trup de carne prin faptul ca a pacatuit.Romani 5; 12…….. astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit...
      Dar ca sa fiu mai explicit dece inviaza toti si cei ne mantuiti dar si cei mantuiti in Hristos,am sa dau un loc care aduce lumina in privinta aceasta.Ioan 5;29.  şi vor ieşi afară din ele. Ceice au făcut binele, vor învia pentru viaţă; iar ceice au făcut răul, vor învia pentru judecată.Sunt si sceptici, sau nedumeriti in privinta invieri. Ei se intreaba cum v-a rezista aceste trupuri ale celor ne mantuiti condamnari vesnice? I-mi expun gandul cu privire la aceasta dilema, daca o pot numi asa.Cei rascumparati vor primi trupuri de slava ca al Domnului Hristos,care nu v-a mai avea nimic comun cu aceste trupuri de carne pacatoasa.Iata ca si trupurile celor ne mantuiti vor fi de asa natura sa reziste la acel foc vesnic, orcare v-a fi el. Acesta este si motivul de toti vor invia ca sa fie trasformati pentru noua stare in care se vor afla dupa prima inviere.
      Scriptura ne vorbeste de o a doua moarte care pecetluiete destinul vesnic al celor morti fara Domnul.Apocalipsa 21;8……...adică moartea a doua.“Cei care mor in Domnul nu mai au parte de aceasta a doua moarte. Dece? Pentruca ei vor fi impreuna cu Dumnezeu si Domnul Isus.Ce inseamna moartea a doua? Despartirea vesnica de Dumnezeu si la o condamnare vesnica.Aceasta este numai pentru cei care nu au fost mantuiti pe cand erau in trup pe pamant.Suntem noi cei care ne numim credinciosi infricosati de aceasta prima moarte?As zice ca nu este usor sa o infrunti. Trupul, orcare ar fi, este neputincios, vulnerabil la aceste slabiciun care ne infricoseza.Dar traim cu o nadejde vie pe care ceilalti nu o au.Romani 5;5. Însă nădejdea aceasta nu înşală, …..Aceasta nadejde  tine pe cei rascumparati ancorati de aceasta asteptare a  intalniri cu Domnul Isus.
      Avem un verset in vechiul testament care ne arata pe prorocul Balam ca unul care tanjea,dorea, dupa moartea celor neprihaniti.Numeri 23;10………….O, de aş muri de moartea celor neprihăniţi,Şi sfîrşitul meu să fie ca al lor!“Cuvantul ne arata ca Balam era proroc. Adica, avea o relatie cu Dumnezeu, dar nu era ascultator.Relatie pe care nu o mai vedem azi la cei ce sunt rascumparati in Domnul Hristos.L-as asemana pe Balam,cu multi balami din zilele noastre care sunt in adunarile unde se strang cei rascumparati.Acestia ca si Balam se incadreaza in ce citim in ep, catre Evrei cap,6;4-5-6. Balam a sfarsit tragic saracul de el.Stia ca nu ascultase de Dumnezeu si deaceia avea increderea ca v-a sfarsi tragic departe de Dumnezeu.Si Psalmistul vede moartea celor rascumparati ca a celor iubiti de Dumnezeu.Psalmul 116;15. Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiţi de El.
      Iata ce inseamna sa fi in Adunare si sa te incadrezi in randul acelora pe care ii gasim  in ep, catre Evrei. Acestia aveau parte de darurile pe care Dumnezeu le revarsa peste cei rascumparati ai Lui. Sa fi in adunare, dar sa nu te bucuri la finalul vieti sa fi cu Domnul Isus.Orcare va fi finalul vieti tale v-a fi unul trist.Ca un final v-a fi intrun fel sau altul, asa cum si Balam l-a avut departe de Dumnezeu.Am avut in vedere acest subiect al morti, pentruca recent a trecut in vesnicie un frate care depasise varsta celor mai tari pe care Scriptura ne-o arata.Un prileji de analiza personala sa vedem daca suntem de partea lui Balam,sau la plecarea noastra ne va intimpina Domnul Hristos, Mantuitorul nostru iubit.
John Balarie
Los Angeles California!



=

Niciun comentariu: