joi, 12 februarie 2015

2 Corinteni 4:16. De aceea, noi nu cădem de oboseală. ..............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


2 Corinteni 4:16. De aceea, noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuş omul nostru din lăuntru se înoieşte din zi în zi.


Cum adica sa nu cazi de oboseala?Cred ca ap, Pavel nu se refera neaparat la oboseala fizica , a fi obosit spiritual. Vin in viata situatii ,imprejurari care uneori ne obosesc spiritual.Oboseala fizica are si ea efectul ei asupra sistemului nervos care implica si starea spirituala. Dar un copil al lui Dumnezeu are resurse sa se ridice si sa nu ramana in acea stare de oboseala spirituala. Daca oboseala fizica o poti ameliora prin dihna, somn si te inviorezi.Oboaseala spirituala are alte surse de a patrunde in viata celui rascumparat.Una din aceste surse este ocuparea cu lucrurile acestei lumi mai mult decat ar fi necesar.Inviorarea, sau iesirea din aceasta stare de oboseala spirituala, de care un copil al lui Dumnezeu are nevoie, se gaseste la indemana lui. Este Cuvantul lui Dumnezeu care ne aduce nu numai inviorare dar si imbarbatare.


Dar sunt si fratii si surori care nu pun pret pe Cuvant si cad foarte des intr-o astfel de oboseala spirituala sau as numi-o sufleteasca.Pavel ca si orcare rascumparat avea si el astfel de stari. Din moment ce traim in acest trup de carne, fire veche, care trage la cele pamantesti este de asteptat sa avem din cand in cand aceste doua stari de oboseala.De aceea, noi nu cădem de oboseală. Este una sa vina aceste oboseli peste tine si sa te prabusesti, sa cazi, cum spune insusi Pavel, si este cu totul alta sa ai resursa, puterea de a iesi din ele.Asa cum am spus cea fizica influenteaza enorm pe cea spirituala. Daca suntem sinceri cu noi insine vom vedea ca asa stau lucrurile oricare am fi noi.As face o afirmatie care am testata-o in viata me si a altor frati, anume,Este una sa aluneci si alta este sa cazi, sa te prabusesti.


Deseori apare in viata unora dintre cei rascumparati alt fenomen.Si acesta are efect negativ in viata.Poate nu toti vor fi de acord cu ce voi spune despre -depres in viata unui copil al lui Dumnezeu-.La oamenii acestei lumi da, depresul e ca la el acasa. dece? din pricina celor dorite si ne putand fi implinite.Sa nu fiu inteles gresit. Sunt si cazuri medicale care pot duce la o asa stare de depres.De aceea,As indrazni sa spun ca,Pavel cand spune aceste cuvinte vrea sa arate ca suportul lui si a celor care luau parte cu el in lucrare,si-l gaseau in Cuvantul lui Dumnezeu in partasia cu Mantuitorul.Pavel, parca ar vrea sa spuna, acesta ne este  secretul de nu cadem de oboseala spirituala.Demn de retinut este ca el aduce inainta credinciosilor si impicit si a noastra doua firi.Asa o numeste pavel firea aceasta carnala, omul de afara. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, 1),omul nostru de afară ceia ce se vede de toti cu care venim in contact.Ai trecut la o varsta inaintata ,apar rizuri si alte semne ale timpului. Odata cu varsta vin slabiciun, neputinte, de care te miri tu insuti. Este un ciclu l-as numi inevitabil din viata noastra a tuturor.Deaceia Eclesiastul arata si el aceste deteriorari a acestui trup de carne.Eclesiastul 12:   3. pînă nu încep să tremure paznicii casei (mînile), şi să se încovoaie cele tari (picioarele); …..


Si Pavel era om in acelasi trup ca si noi si peste el veneu slabiciuni. As indrazni sa spun, ca la el erau mai multe din pricina tratamentului pe care il avea din partea celor necredinciosi.El a suferit in trup pentru numele Domnului Hristos.Ce vreau sa spun,este ca, semnele acestea ale  batraneti, a neputintei sunt vizibile si le sesiseaza toti cu care venim in contact. Cineva spunea ca oamenii, in deosebi femeile, is i-au grija de acest om de afara sa arate bine la serviciu ,la un interviu.Nu poti sa-i mai faci nimic, odata cu trecerea timpului.Dar ap, Pavel spune de a doua fire o numesc, cea din interior.totuş omul nostru din lăuntru se înoieşte din zi în zi. Sunt convins ca il afecta si pe el omul de afara. Dar as zice ca , omul din launtru era mai puternic biruia toate problemele pe care i-le creia cel de afara.As zice ca, Pavel jubilia de bucuria ca omul din launtru nu numai ca il birue pe cel de afara, dar ca se inoieste, ca intinereste din zi in zi.


Cu alte cuvinte devine tot mai puternic in a lucra pentru Dumnezeu.Nu stiu cum te afli in amandoua din aceste doua firi daca le ai. Daca esti nascut din nou sunt sigur ca le expiermentezi pe amandoua.Am o intrebare pentru fratii si Surorile mele care aceseaza acest blog. Jubiliezi ( te umpli de bucurie)cand sesisezi ca omul din launtru se inoieste intinereste din zi in zi?Nu stiu cati dintre noi urmarim in viata noastra de zi cu zi daca ne inoim s-au intinerim spiritual. Ce vreau sa spun este,opservam noi sinceri o crestere, o intinerire spirituala? Intelegem noi mai mult din Cuvint azi decat cu o zi in urma?Daca vom putea sesiza aceasta crestere atunci vom jubilia de bucurie ca si apostolul Pavel.Dar am spus ca deseori preocuparea de omul de afara ne aduce frustrare in cresterea din launtru. Iata un loc in care cei rascumparati sunt atentionati.Romani 13:14. ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos, şi nu purtaţi grijă de firea pămîntească, pentruca să-i treziţi poftele.Ap, Pavel vrea sa spuna ca, purtand de gija acestei firi pamantesti pacatoase, starnim poftele ei, pofte care negresit sunt pacatoase, chiar daca la prima vedere nu par ca sunt de natura pacatoasa.


Am intalnit si persoane care fregventau adunarea de anii buni si vorbirea lor era cu flecareli. Trist ca unul din acestia pe care l-am intalnit vestea evangelia in adunare.Daca nu te preocupa o viata in crestere spirituala nici nu vei putea sa abandonezi aceste metehne din firea veche. metehne pe care le-ai folosit intreaga viata.Daca este dorinta, Dumnezeu da har si vei putea sa le parasesti si sa iti fie schimbata viata din zi in zi.Cu alte cuvinte, vei sesiza ca omul din launtru se desvolta in continuare. Un copil la modul literal se desvolta pentruca se hraneste. Tot asa si  spiritual ajungi sa te desvolti, sa cresti pana cand devi matur. Acesta v-a fi rezultatul care decurge din inoirea de zi cu zi.


John balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: