vineri, 29 mai 2015

Geneza 9:13. curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, ....................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Geneza 9:13. curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, el va sluji ca semn al legămîntului dintre Mine şi pămînt.


         Dumnezeu este cunoscut de noi cei rascumparati din ce ne relateaza Cuvantul, ca singurul care are multe atribute si care si le manifesta din cand in cand, potrivit cu suveranitatea Lui.De data aceasta vedem ca is arata dragostea Lui fata de ce a creiat.curcubeul Meu,Era un semn pe care vroia sa il arata ,sa il faca cunoscut intregi fapturi vi pe care a creiat-o.Acest semn avea sa apara ori de cate ori avea sa is aratae mania Lui din pricina neleguirilor.Atribut, pe care din cand in cand ne arata Cuvaintul ca il aplica in relatia cu faptura Lui.Deci pe langa atributul dragostei vedem si pe cel al maniei Lui.pe care l-am aşezat în nor,Acest semn, curcubeul a fost stabiilit de Dumnezeu sa apara pe nor.Dece pe nor? Pentruca Dumnezeu adusese asupra pamantului acel dezastru “Potopul”.
         
         Acest dezastru a fost adus potrivit cu acest atribut-Mania- Lui.Neleguirile provoaca pe Dumnezeu la manie.El nu poate tolera pacatul. Scriptura ne arata ca,orce pacat este si neleguire” sau orce neleguire este si pacat.La asezat acolo pe nori as zice ca sa tempereze mania lui Dumnezeu,la vederea curcubeului in nor.Osea 11:9. Nu voi lucra după mînia Mea aprinsă……., Ploaia este necesara pe pamnt si Dumnezeu stia ca nu v-a putea opri ploaia sa nu mai cada pe pamant. Dece? Pentuca ar fi fost un alt dezastru care s-ar fi abatut peste fapturile creiata de El.Asa ca, atunci cand ploaia avea sa se deslantuie, Dumnezeu avea sa o retina de a mai aduce inca odata acel potop. Atunci nu a suferit numai omul care is merita soarta as zice. Dar si cele lalte vietuitoare nevinovate.Omul a tras cu el si vietuitoarele, intreaga natura spre mania Lui Dumnezeu. legămîntului dintreMine şi pămînt.Acesta era legamantul pe care il facea Dumnezeu atunci la   inceput. Dumnezeu a numit acest curcubeu legamantul Lui.


         Daca ne uitam mai atenti, vedem ca nu spune ca l-a facut intre Dumnezeu si om.dintre Mine şi pămînt.Asa cum am spus il facuse intre El si creiatia Lui.Cuvantul ne arata ca:Romani 8: 19. De asemenea, şi firea aşteaptă cu o dorinţă înfocată 20. Căci firea a fost supusă deşertăciunii - nu de voie,........  21. că şi ea va fi izbăvită din robia stricăciunii,.......  22. Dar ştim că pînă în ziua de azi, toată firea suspină şi sufere …….. Deci, acesta a fost un legemant al lui Dumnezeu cu intreaga fire inconjuratoare.Sigur ca Dumnezeu a avut in vedere in mod special pe Om.Dece pe om? Pentruca era facut nu numai o fiinta vie, dar cu suflet viu nemuritor si mai mult decat atat era dupa chipul si asemanarea Lui. Peste veacuri Dumnezeu avea sa faca un alt legamant care sa se rasfranga asupra celor care vor primi credinta ca dar dela Dumnezeu.Acest legamant avea sa fie asezat in Fiul Sau prea iubit in Domnul Hristos.Cuvantul ne relateaza ca, la venirea Domnului Hristos sa is ia pe cei ai Lui, v-a veni tot pe nor ca si curcubeul de la inceput.Norii apar ca slujitori ai lui Dumnezeu.Matei 24: 30. si alt loc:
1 Tesaloniceni 4:17.


         Daca in legamantul cu curcubeul avea sa se bucure intreaga faptura de a nu mai fi nimicita,in acest nou legamant,Curcubeul, de data asta este infatisat prin Domnul Isus. La acest eveniment, la aparitia Lui se vor bucura doar cei care vor fi cuprinsi in planul de mantuire al lui Dumnezeu.Si asta,  prin credinta data ca dar de Dumnezeu.Pentru unii poate parea straniu aceasta afirmatie. Dar este relatata in Cuvant ca nu vor fi cu Mantuitorul decat aceia pe care Tatal i-a dat Fiului.Acest legamant nou apare  avand la baza lui Sange. Evrei 9:22 Şi, după Lege, aproape totul este curăţit cu sînge; şi fără vărsare de sînge, nu este iertare. Dar nu orce sange ci unul nevinovat.Cel pe care simbolic il folosise Israelitii in Egipt pe usiori,ca copiii lui Israel  sa fie ocrotiti cand v-a trece nimicitorul. Asemanare cu acest legamant facut de Dumnezeu  prin sangele Domnul Hristos.Cunoastem cu totii acea situatie de interventie a lui Dumnezeu de a salva pe Israeliti. Nimicitorul care avea sa loveasca numai casele  egiptenilor.


       Legamantul curcubeului a fost temporal, din pricina ca ,Pamantul avea sa fie temporal. Asa ne descrie cartea Apocalipsei si asa v-a fi fara nici-o umbra de indoiala.Apocalipsa20:11………...Pămîntul şi cerul au fugit dinaintea Lui, şi nu s-a mai găsit loc pentru ele.Dumnezeu,va face un cer nou si un pamant nou unde v-a aseza lucruri noi care vor fi vesnice.2 Petru 3:12 Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pămînt nou, în care va locui neprihănirea.Iata deci ca,Dumnezeu va face o noua creiatie.La inceput Dumnezeu spune aceste cuvinte pe care greu le putem intelege,daca le vom intelege.Geneza 6:7.Şi Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pămîntului pe omul pe care l-am făcut,......căci Îmi pare rău că i-am făcut.“Un regret al lui Dumnezeu pe care oricat ne-am stradui noi sa il intelegem nu v-a fi cu putinta.Ramane sa acceptam Cuvantul asa cum ne-a fost lasat.Nu incape nici indoiala si nici speculatie cum au vrut unii sa o faca dealungul timpului.Suntem extrem de limitati in gandirea pe care Dumnezeu ne-a puso in aceasta minte.De data aceasta Dumnezeu a asezat acest al doile legamant intre El si aceia pe care la sfarsitul tuturor lucrurilor vor fi luati ca sa fie vesnic impreuna cu Fiul Sau.


Acest al doilea legamant este vesnic pentruca este facut in Cel ce este vesnic si care detine viata vesnica Domnul Isus.Sunt unii care nu sunt de acord cu ceia ce Scriptura ne invata, anume;Domnul Isus este Mire si Tatal i-a dat o Mireasa in cei rascumparati. Acest legamant este vesnic prin insusi natura lui ca,este in Domnul Isus care este fara sfarsit.El este Mire si cei rascumparati sunt Mireasa Lui. Cuvantul ne arata ca, logodna intre Mire si Mireasa Lui este de natura vesnica.Cu alte cuvinte nu se poate rupe.Asa citim in: Osea 2: 19. Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare;Sunt unii care cauta sa puna la indoiala ce este vesnic. Ei spun ca Mirele, s-ar dezice de Mireasa Lui. Cu alte cuvinte cei ce au fost dati de Tatal Lui sa fie Mireasa vor puta sa ajunga sa fie lepadati din acest trup al Domnului Hristos.Iata pana unde poate duce o minte intunecata care nu are nimic de aface cu ce invata Scriptura.Traim vremuri unde Cuvantul este indepartat de cei mai multi sau interpetat potrivit cu felul lor de viata pe care il traiesc.Dumnezeu sa fereasca pe toti rascumparatii Lui sa cada prada acestor invataturi abatute.Cei rascumparati sunt cuprinsi intrun legamant vesnic.Slava lui Dumnezeu pentru indurarea Lui ce-a mare.


John Balarie
Los Angeles California!     


         






Niciun comentariu: