luni, 18 mai 2015

Matei 11:6. Ferice de acela pentru care Eu...............

f43bd-picture1bibliacutrandafir
Matei 11:6. Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire.“
          Domnul Isus spunea aceste cuvinte celor ce il asculta.Pentu cine ar putea sa fie cuvintele Domnului Hristos pricina de poticnire?Se vor gasi si din acestia? Negresit ca da. Altfel Domnul Isus nu ar fi mentionat acesta aspect.Erau multi dinre cei care umblau dupa Domnul Isus, fiecare aveau interesul lor propiu.Ca pana la urma sa se dovedeasca cuvintele Mantuitorului ca El v-a fi o pricina de poticnire.Venise Mantuitorul in lume sa produca o astfel de pricina de poticnire?Intrun sens da.Adica se v-a vedea si peste veacuri ca numele Lui starneste impotrivire sau pricina de poticnire.Au fost in totdeauna unii si nu gresesc daca spun ca cei mai multi au gasit fel de fel de motive care nu le-a convenit in vorbirea Lui.Ioan 6:60. Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: „Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?“
          Cuvantul ne arata in acest verset ca au fost chiar ucenici care s-au poticnit de vorbirea Domnului Isus.Pe acestia ii numeste Cuvantul “ucenici”I-am pus in gilimele pentruca,cei pe care Tatal ii dadea Fiului nu aveau cum sa plece dela El.Acestia nu au inteles ce spunea Domnul Hristos.Deaceia li s-a parut  Vorbirea aceasta este prea de tot: Acestia erau din aceia care il urmau din interes. Si pentuca au mers cu El o vreme au fost numiti ucenici.Au gasit un prileji de al parasi.Cati nu sunt si azi care se perinda prin adunari o vreme si la urma cand nu le mai convine cate ceva pleaca si nu mai auzi de ei.Am intalnit astfel de cazuri, deaceia fac aceasta afirmatie.Unii din acestia chiar au fost pusi sa si vorbeasca in adunare.Domnul Isus stia ca nu toti care vin dupa El sunt dati de Tatal Lui.Ioan 6:37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:
          Pe care Tatal ii directa spre Fiul Sau, ajungea la Domnul Isus.Indiferent de cate opstacole se v-a pune in calea lor.Ei vor ajunge la Domnul Hristos si vor ramane in El.Ceilalti erau in preajma Domnului Hristos si nu se bucurau de intimitatea Lui.Iata dece acestia care au gasit un prileji de poticnire au plecat. Nu i-a legat nimic sufleteste de Acest Mantuitor.Au mai fost si altii pe care Cuvantul i-a racordat ca au umblat cu Domnul Hristos.Si se spune ca ei chiar au crezut in El.Dar pana la urma tot Cuvantul scoate in evidenta ca, au luat pietre si vroiau sa il omoare.Ioan 8:30. Pe cînd vorbea Isus astfel, mulţi au crezut în El. Am mai spus cu alta ocazie din acest loc si ce credinta au avut ei.Si iata ce atitudine au adoptat ei care “crezusera” in El.Versetul 59. La auzul acestor vorbe, au luat pietre ca să arunce în El.Au gasit toti pricina de poticnire in cuvintele Domnului Isus.Mantuitorul nu i-a magulit ci le-a spus direct in fata cine sunt ei.Nu le-a convenit si iata ca si-au arata credinta carnala ,fireasca care ii facuse pentru o vreme sa umble dupa El.Dar avusese o credinta care nu lucrase mantuirea lui Dumnezeu in inima lor.Am avut ocazia in copilarie sa aud pe o persoana ca ea crede in Dumnezeu. Dar cand venea vorba de Domnul Isus il respingea cu cuvinte grele.
          Uite deci ca, cuvintele batranului Simeon la Templu ava sa aiba greutate peste veacuri.Anume, numele Lui, al Domnului Hristos, va starni impotrivire.Luca 2:34………..Iată, Copilul acesta este rînduit spre prăbuşirea şi ridicarea multora în Israel, şi să fie un semn, care va stîrni împotrivire. Nu este greu de sesizat aceasta impotrivire nici in zilele noastre.Dar nu numai impotrivire ci si poticnire v-a starni acest nume binecuvantat al Domnului Hristos, si prabusire pentru unii. Cum adica prabusire? Pai daca la modul literal te poticnesti, urmatorul pas este prabusirea, caderea. Dece? pentruca nu ai dece sa te sprijinesti. Ei uite, tot asa stau lucrurile la modul spiritual.Pe copiii lui Dumnezeu ii tine de mana insusi Mantuitorul si Tatal.Am mai spus cu alta ocazie dece cei nascuti din nou nu pot fi abatuti dela relatia cu Domnul Isus.Iata ce spune insusi Mantuitorul:Ioan 10:28. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea.Apoi, El il aduce in atentie pe Tatal Lui; nimeni nu le poate smulge din 29, mîna Tatălui Meu.Pentru cei ce sunt copii ai lui Dumnezeu, nu e prabusire ca sunt tinuti de ambele maini.Cel mult alunecare si ridicare de bratul Lui a tot puternic.
           Nu e de mirare dece multi se poticnesc cand aud de numele Domnului Hristos.Ne este dat sa sesizam aceste doua cuvinte  este rînduit sa nu trecem usor cu vederea peste ele ca, au o semnificatie de baza.Cand intelegem aceste cuvinte vom intelege si planul de mantuire a lui Dumnezeu.Din intreaga Scriptura stim ca Dumnezeu, este un Dumnezeu al oranduiri.(randuit sau oranduit) Daca Dumnezeu a randuit ca unii sa se poticneasca si sa cada, sa se prabuseasca,este rînduit spre prăbuşirea….multora în Israel,Dar  iata ca, tot Dumnezeu a rînduit si o alta alternativa as numi-o in randul oamenilor,spre ridicarea multora în Israel,Nu numai in Israel ci oriunde se vesteste numele Domnului Hristos. La prima vedere cei mai multi ar putea sa argumenteze ca este vorba de Israel si ca lor li se adreseaza aceste cuvinte. Vom realiza cum stau lucrurile prin armonizarea Cuvantului lui Dumnezeu. Fara a putea sa acomodam,armonizam, ceia ce citim din Cuvaint vom ajunde la concluzi contrate Scripturi.Noi nu ne uitam in Cuvant sa gasim contradictii ci din potriva sa armonizam ceia ce citim. Si ca sa vedem ca, Mantuirea a fost pregarita de Dumnezeu inainte de a fi lumea am sa dau cate-va locuri ca referinta, care ne v-a ajuta.Citim tot in Luca2:32. lumina care să lumineze neamurile, Iata ca Simeon nu a scapat din vedere sa includa Neamurile in planul lui Dumnezeu de mantuire.
          Apoi un alt loc foarte semnificativ este acesta:Ioan 11:52. Şi nu numai pentru neamul acela, ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi. Si din acest verset am scris cu alta ocazie mai pe larg. Cine anume sunt Copiii lui Dumnezeu?Ioan 1:12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; As adaoga la aceste cuvinte (să se facă) pe cele din engleza care fac mai mult sens.he gave the right to become children of God— Tradus este:Sa devina Cu alte cuvinte daca esti nascut, ai devenit copil al familiei respective.Sa se faca; lasa de inteles ca sta la discretia omului sa devina copil al lui Dumnezeu.Ce contributie poate avea un copil la nasterea lui?Se poate intelege “ei insusi au puterea sa se faca” Ceia ce este contrar Scripturi in ansamblul ei.Iata dece, cei mai multi, imbraciseaza acest termen de -liber arbitru sau free will care creiaza as zice, confuzie in mintea multora care nu pot si nu au nici interes sa armonizeze Cuvintul citit.to become sau sa devina prin hotararea lui Dumnezeu.Cate-va ganduri pe care din nou vreau sa le impartasesc cu Fratiii si Surorile mele de pretutindeni spre folosul nostru si spre slava lui Dumnezeu.Sunt convins ca sunt si din aceia care nu pot intelege planul divin al lui Dumnezeu. Si asta din lipsa de adancire a Cuvantului sfant al lui Dumnezeu. Domnul sa aduca lumina si pentru acestia.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: