marți, 26 mai 2015

Romani 6: 23. Fiindcă plata păcatului este moartea:....................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 6: 23. Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa vecinică în Isus Hristos, Domnul nostru.


M-am gandit putin sa vedem ce este plata si cum se face.Apoi cite feluri de plati pot fi.Din viata de toate zilele cei care merg la serviciu(Job) in urma munci pe care o presteaza fiecare si in domenii diferite primesc o plata un salariu.Iacov are ceva de spus de plata munci dar care a fost retinuta.Iacov 5:4.Plata pe care ne-o arata Cuvantul este de doua feluri,1) fizica in bani care e primita in urma unei prestatii asa cum am amintit mai sus.Cu alte cuvinte esti recompensat pentru ce faci.2) Plata pentu trairea in pacat, a unei vieti in rebeliune fata de Dumnezeu, v-a fi una pe care insusi Dumnezeu o va da. Si asta ca o recompensa pentru o viata traita in pacat.Citim in acest verset ca plata pacatului este moartea. Daca plata in bani o primim in urma unui efort depus si o meritam,plata pacatului este ca rezultat venita direct dela Dumnezeu, pe care nu o opreste cum ne arata Iacov.Dumnezeu nu se lasa dator.Si nici nu trebuie ca omul sa strige dupa ea.


Si aceasta plata este meritata.Cu toate ca pe aceasta nu o cerem, nu o pretindem.Si nici nu am fi frustrati daca Dumnezeu nu ne-ar da-o. Fiindcă plata păcatului este moartea:Iata ca, nu este nevoie ca sa primesti aceasta plata a pacatului dela Dumnezeu ca sa faci vreun efort. Insusi prin natura cu care ne nastem suntem supusi sau meritam sa ni se plateasca aceasta plata a morti.Daca la plata pe care trebuie sa o primesti in urma unui efort facut pentru ceva, ai tot dreptul sa  pretinzi sa ti-se plateasca.Iata ca aceasta plata a pacatului, Dumnezeu o da fara ca cineva sa aiba vre-o pretentie.Daca la prima plata la modul fizic primim niste bani.La cea de a adoua dela Dumnezeu ca recompensa sa o numesc asa este  moartea:Nu cred ca aceasta plata in urma pacatului ar fi dorita de cineva.Apoi nu este vorba de moartea fizica, ci de moartea a doua de care ne vorbeste cartea Apocalipsei,20:14…..,moartea a doua.Prima moarte sau cea fizica, toti vom avea parte de ea. De aceasta moarte nu scapa nimeni.Cel mantuit va putea scapa numai in cazul ca v-a fi in viata la venirea Domnului Hristos .


Dar iata ca, Dumnezeu, in bunatatea Lui da un dar si inca fara plata. Ar trebui ca cel ce primeste acest dar sa plateasca ceva pentru acest dar?Darul orcare ar fi el nu se cere plata dela cel ce il primeste.Insasi cuvintul DAR prin definitie este un cadou ne meritat.Cei ce au banii ar putea sa spuna in orgoliul lor ca il platesc,il cumpara acest dar al Lui Dumnezeu. Atunci nu ar mai fi dar.Numai ca banii acestia nu circula in relatia omului cu Dumnezeu. Avem un caz relatat in Fapte 8:20. Dar Petru i-a zis: „Banii tăi să piară împreună cu tine, pentrucă ai crezut că darul lui Dumnezeu s-ar putea căpăta cu bani! Intelegem ca acesta este si motivul dece Dumnezeu da ca dar mantuirea Lui. Cei cu dare de mana sunt tare frustrati in privinta aceasta precum a fost atunci acest Simon.Acestia care ar avea aceasta posibilitate ar plati orcat daca acest dar al lui Dumneezu ar putea sa fie cumparat.Dumnezeu ca sa curme as zice acesta stare printre oameni, a decis ca sa dea maintuirea si odata cu ea si Duhul sfint fara plata, ca dar al lui Dumnezeu.


Cu toate ca sunt unii care nu vor sa acepte ceva de “pomana” atat timp cat ei dispun.Dar cui sa dea plata pentru acest dar daca il primesc?Dumnezeu spune poporului Israel, ca nu are nevoie de jerfele lor.Ca daca ar avea nevoie toate animalele sunt ale lui.            Asa ca, cei ce ar gandi ca pot sa is plateasca darul
( daca lar primi)sa stie ca Dumnezeu nu primeste nimic pentru darul oferit.Si ce este mai trist ca, acestia se cred ca au contributia lor la planul de mantuire.Cineva mi-a relatat o situatie dintr-o adunare caind unul care participa la strangera la olalta,i-a spus ca, el da bani si ca poate influienta mersul adunari.Uite un om care nu gandeste in mod duhovnicesc.Si sunt multi din acestia care influienteaza mersul unor adunari cu banii pe care ii dau sau cu poziitile pe care le detin in socetate.Acestia sunt ne nascuti din nou sunt oameni firesti.Crezand ca pot face ce vor ei in Casa lui Dumnezeu.Este trist ca nu sunt cazuri izolate,ci din ce in ce mai fregvente.


Iata pana unde s-a ajuns sa se actioneze contrar Cuvantului lui Dumnezeu.dar darul fără plată al lui Dumnezeu.Nu am auzit sa se plateasca pentru un dar, cadou, atunci cand cineva il primeste. Dar nici cel care il ofera sa pretinda plata pentru acest dar.Iata dece Dumnezeu, a cuprins in acest verset in mod expres aceste cuvinte,dar darul fără.Orce dar se da din motivatia dragostei fata de persoana respectiva. Iata dece si Mantuirea nu se da la gramada. Dumnezeu o da din dragoste pentru sufletul pe care vrea sa il mantuiasca.De acest dar se bucura toti aceia carora li se ofera de Dumnezeu.Sunt unii care sustin ca, depinde de om daca vrea sa primeasca acest dar al lui Dumnezeu.Am intalnit si persoane care se considera ei insusi credinciosi dar care argumenteaza acest aspect, de a primi mantuirea ca dar dela Dumnezeu. Acestia merg pana acolo incat spun ca, omul o poate respinge sau o poate accepta.Sigur ca sunt dintre aceia care sunt indoctrinati cu aceasta invatatura, liberul arbitru.Acestia nu stiu ca Dumnezeu este suveran in atributele Lui si is manifesta aceste atribute dupa cum voieste El.


Unul din atribute  este sa hotarasca cui sa dea acest dar al mantuiri.Hotararea Lui este in concordanta cu buna placere a voiei Lui.Efeseni 1:5. ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,Unora nu le convine felul acesta de a lucra a lui Dumnezeu.Dar nici nu pot ei sa frustreze planul Lui.Daca Dumnezeu ar fi la discretia omului,nu ar fi mantuire. Dece? Pentruca omul nu poate cauta pe Dumnezeu ca sa capete indurare dela El.Asta din pricina ca, legatura intre om si Dumnezeu a fost rupta odata cu caderea omului in pacat. Apoi, omului ii place, se simte bine, in mocirla pacatului.Poate nu toti vor accepta aceast adevar. Dar Cuvantul este destul de clar si in privinta aceasta. Ioan 3:19.Ca sa fie scos din aceasta mocirla, este neaparata nevoie de interventia lui Dumnezeu.Omul fiind mort spiritual. Prin interventia lui Dumnezeu divina il aduce la viata.Iata dece, acest dar al lui Dumnezeu nu depinde de niciunul care spune ca vine cand vrea la Dumnezeu.Nu a lsat Dumnezeu la discretia omului aceasta venire la El, Nu omul initiaza actiunea de mantuire.Nu are cum pentruca este mort spiritual si Mantuirea are de aface cu sufletul.Cuvantul ne arata ca,Dumnezeu are inteietate in toate lucrurile.Dar acesta este rezultatul putinei preocupari de a cunoaste Cuvantul lui Dumnezeu.Ce este trist ca, sunt unii chiar care dau invataturi in adunare.


Cand vine vorba de viata vesnica,Evangelistul Ioan are ceva de spus in privinta aceasta;Ioan 17”3. Şi viaţa vecinică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimes Tu.Am mai spus si cu alta ocazie ca, omul, orcare ar fi el, nu are cum sa il cunoasca pe Dumnezeu pana ce Dumnezeu nu il directeaza catre Fiul Sau.Fiul Sau este Cel care detine viata vesnica.Ioan 1;4. Un alt loc care ne arata cum Dumnezeu directeaza spre Fiul Sau pe sufletul pe care il are in vedere sa ii dea viata.Ioan 6:44,Apoi Fiul il descopere pe Dumnezeu,celui ce a fost adus la viata.Luca 10:22. Si ap, Pavel spune in Faptele apostolilor aceste cuvinte despre viata vesnica;Fapte,13:48.Iata deci, ca pentru pacat ,Dumnezeu are o plata. Dar pentru aceia care au ajuns sa il cunoasca pe Domnul Isus ca Mantuitor personal, au viata vesnica ca DAR.Asa dar, pentru orce facem in viata vom primi o plata. Fie ca ne convine sau nu, Dumnezeu tine cont si v-a plati. Cei de care Dumnezeu s-a indurat sa fie siguri ca nu mai este o plata a pacatului. Dece? pentruca Cuvantul spune ca, a platit Domnul Isus In locul lor.1 Petru 2:24.Sa-i multumim si sa ne bucuram ca suntem ai Lui si ca in curand v-a veni sa i-a pe toti ai Lui. Vom sfarsi alergarea in slava impreuna cu Mantuitorul.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: