luni, 24 august 2015

Coloseni 3; 4. Cînd Se va arăta Hristos, viaţa voastră,......................

f43bd-picture1bibliacutrandafir







Coloseni 3; 4. Cînd Se va arăta Hristos, viaţa voastră, atunci vă veţi arăta şi voi împreună cu El în slavă.

Este multa confuzie printre cei ce se numesc crestini in ceia ce priveste intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu.Cineva a pus cate-va ganduri ale uni oarecare crestin probabil cunoscut la vremea aceia printre ai lui ca un teolog.Am copiat ceia ce acel autor a gandit.

In 2 Corinteni 5.10 Scriptura spune ca vom primi ce este potrivit nu numai cu faptele noastre bune, ci si cu faptele noastre rele. "Toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa primeasca (ce este) potrivit cu cele ce a facut in trup, fie bine, fie rau."
    
 Este adevarat ca asa citim in Scriptura de aceasta renumeratie as numi-o. Inteleg ca, cei rascumparati la intalnirea cu Domnul Isus pe norii cerului vor fi ca El. Dece? Pentuca tot Cuvantul ne spune ca, “ Il vom vedea asa cum este”.1 Ioan 3:  2. ….Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este.Nu am niciun loc din Scriptura care sa fi dat peste el ca, dupa intalnirea cu Mantuitorul vom fi dusi in fata scaunului de judecata al Aceluia care ne-a intampinat pe nori cerului.Odata intalnit cu Mantuitorul trebuie sa stim ca ,vom avea trupuri de slava ca al Domnului Isus.Sa aplice Dumnezeu judecata peste aceste trupuri de slava? Asa cum am spus nu am gasit un loc in care sa citesc ca, “Dupa ce ne intalnim cu Domnul Isus vom sta in fata acelui”tribunal” de a fi judecati.Tribunal al caru Judecator v-a fi Insusi Cel ce ne-a intampinat pe norii cerului.Este trist ca aplicam ceia ce citim la modul iteral.Acest mod literal are de aface cu acest trup in firea vecge, nu se aplica si la trup de slava.

    Autorul, sunt convins ca nu a facut diferenta intre cei ce sunt rascumparati si cei care fregventeaza o adunare orcare ar fi acesta adunare. Dar si orce invatatura pot primi cei care fregventeazao astfel de adunarea.Este foarte adevarat ca si cei rascumparati vor fi judecati intrun fel,dar nu acolo sus ci aici pe pamant.Si ca sa am acoperire cu Cuvantul la ceia ce spun am sa dau un loc destul de convingator in privinta aceasta.1 Petru 4:17. Căci sîntem în clipa cînd judecata stă să înceapă dela casa lui Dumnezeu. Şi dacă începe cu noi,......Am mai spus ceva de Casa lui Dumnezeu pe care ap, Petru o aduce inainte cu alta ocazie.Asa ca,i-mi este destul de clar cum stau lucrurile cu privire la :Judecata celor rascumparati.   In 2 Corinteni 5.10.Versetul acesta trebuie inteles in armonie, cu ceia ce spune Pavel. Ca anume, intr-o casa mare sunt vase de cinste si vase de ocara.Vasele de cinse au pret inaintea lui Dumnezeu. Odata ce suntem in trup de slava ca al Domnului Isus a incetat orce repros. Ce sa mai spun de judecata. Orcare ar fi aceasta judecata.

    Deaceia aceste vase,au fost curatate, facute de cinste ca sa fie in prezenta Tatalui.Pentru aceste vase nu mai se aplica acea judecata de care vorbeste Pavel. Pavel sa nu uitam si nu numai el dar si toti Apostolii vorbeau la modul general.Adica, pentru toti care se adunau laolalta si formau Biserica corporala.Isaia 43:4. De aceea, pentrucă ai preţ în ochii Mei, pentrucă eşti preţuit şi te iubesc, …..Cineva ar putea sa spuna ca, versetul este pentru Israeliti.Amintesc din nou ca, Israel infatisaza Biserica corporala a lui Dumnezeu.Si ca in aceasta Biserica sunt si cei care au pret in ochii lui Dumnezeu care i-a nascut din nou.In aceasta Biserica corporala sunt ceia ce Pavel a scos in evidenta cand vorbeste de vase. Apoi autorul acestei scrieri,mai aduce in atentie si aceste ganduri care se contrazic.Sau as zice, ca nu fac sens cu ceia ce Scriptura are de zis despre mantuirea celor rascumparati.Daca am siguranta mantuiri, si recunosc eficienta lucrari Domnului Hristos pentru mine si in mine,Cum sa inteleg restul "Lucrati mantuirea voastra”

    Pentru a intelege aceasta parte dela urma a versetului este necesar sa armonizam si cu alte locuri pentru a ajunge la o concluzie pe care Dumnezeu vrea sa o avem.Cred ca ap, Pavel a avut in vedere cand a spus aceste cuvinte,sa ne traim viata noua in temere de Dumnezeu. Iata ce spune el Efesenilor si noua celor de azi.
Efeseni 4;1. Vă sfătuiesc …..să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea, pe care aţi primit-o,Cu alte cuvinte,voi sunteti ai Domnului Hristos.Cu El va veti intalni pe nori cerului.Trairea voastra trebuie sa slaveasca pe Acest Mantuitor slavit.
  
 Autorul spune; Cu toate ca avem siguranta mantuirii si cunoastem eficienta lucrarii Domnului Hristos pentru noi si in noi, totusi ne este de folos cuvantul: "Lucrati mantuirea voastra cu teama si cutremur" (Filip. 2.12).

Daca ar fi sa aplicam "Lucrati mantuireaceia ce citim in acest verset,am intelege ca, “ Lucrarea Domnului Hristos nu a fost terminata si ca a mai lasat pentru fiecare dintre noi cate ceva de facut la aceasta mantuire.Efeseni 4;1.Acest verset aduce destula lumina pentru al  intelege pe cel din Filipeni 2:12.

    Mantuirea a fost lucrata de Domnul Hristos la Golgota.Cred ca este ne potrivit sa spui sa lucrezi la mantuirea ta.Prin aceasta expresie lasa loc de a intelege eronat ca;Domnul Isus a lasat ceva din aceasta mantuire neterminat. Domnul Isus a spus pe cruce ca, s-a sfarsit. Ce anume s-a sfarsit?Lucrarea de mantuire.Planul pe care l-a avut dela Tatal Lui de a fi dus la indeplinire.Cum ar fi putut sa se prezinte inaintea Tatalui cu lucrarea ne terminata,asa cum o percep poate cei mai multi din cei care se numesc crestini.Ar fi putut Mantuitorul sa-I spuna Tatalica, “ a mai lasat ceva de facut, lucrat si pentru cei pe care mi-ai dat Tu?.Iata dece spun ca trebuie armonizat ceia ce citim ca sa nu dam interpretari gresite.Si ce este si mai trist ca am putea invata gresit si pe altii cu care ne strangem laolalta.Asa cum am spus mai sus,as intelege ce citim in Efeseni 4;1. …...să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea, pe care aţi primit-o, Cu alte cuvinte traiti printre semenii vostri o viata noua din Dumnezeu, (daca o aveti).Cel nascut din nou nu face apsolut niciun efort de as trai noua viata din Dumnezeu. Dece? Pentruca este in natura, (structuri noi  sufletesti pe care o are acum) sa traiasca spre slava lui Dumnezeu.Unora, poate  care nu sunt putini carora li se pare teorie sau filozofie aceste cuvinte pe care le spun. Dar pentu cel care a fost nascut din nou este traiul lui zilnic unde e asezat de Dumnezeu.

    Sa fim atenti sa nu intelegem ca , copiii lui Dumnezeu nu gresesc.Nu asta vreau sa spun. Dar ei vor remedia imediat, fara nici-o intarziere,ezitare, din viata lor, tot ce ar putea sa compromita scumpul nume al Domnului Hristos. Am sa vin putin si la versetul din Coloseni 3; 4. Cînd Se va arăta Hristos, Sunt multe invatauri gresite cu privire la aratarea (venirea) Domnului Hristos a doua oara. Fiecare is da cu parerea asa cum gasesc de cuvinta. Dar ne avand o acoperire cu Cuvantul sfant.Dece se va arata Domnul Hritos a doua oara? Pentruca El este viaţa voastră, a celor rascumparati de El.Cei rascumparati nu se vor arata la intalnirea cu Mantuitorul pentru a fi judecati, ci pentru a fi cu El.atunci vă veţi arăta şi voi împreună cu El în slavă. Iata dece vine Mantuitorul a doua oara.Nu este dubiu ca nu vine El pentru nimeni altul decat pentru cei rascumparati ai Lui care sunt Mireasa Lui, pentru care si-a dat viata la Golgota.Nu spune Cuvantul ca v-a veni si pentru altii orcare vor fi ei.Ci  vă veţi arăta şi voi  Voi care apartineti acestui Mantuitor slavit.Domnul sa ne dea harul punem pret pe ce ne-a lasat in Cuvant ,nu ce poate invata omul, orcare ar fi el.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: