joi, 20 august 2015

Isaia 21;11…...Mi se strigă din Seir: „Străjerule, cît mai este din noapte?“...............

f43bd-picture1bibliacutrandafir
Isaia 21;11…...Mi se strigă din Seir: „Străjerule, cît mai este din noapte?“ „Străjerule, mai este mult din noapte?“12. Străjerul răspunde: „Vine dimineaţa, şi este tot noapte. Dacă vreţi să întrebaţi, întrebaţi; întoarceţi-vă, şi veniţi iarăş.“
     Am primit acest cititat din Isaia postat de cineva care l-a preluat dela un autor american.Titlul era acesta; ”Know Your Enemies”Titlul este foarte bun. In romana spune asa; “sa iti cunosti inamicii sau dusmanii”Numai ca autorul are in vedereVechiul Testament.Si acest aspect este bun. Dar autorul il aborda la modul firesc,literal pentru crestini.As dori sa vedem prin Harul lui Dumnezeu ce putem intelege noi ca copii ai lui Dumnezeu din acest loc.Deseori spun ca, Scriptura este de folos. 2 Timotei 3; 16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos... Din Orcare parte am citi ne ajuta sa intelegem planul de mantuire al lui Dumnezeu.Si nu numai atat, ci si dragoatea Tatalui fata de copiii Lui.Pentru a putea intelege este o conditie de baza. Armonizarea a ceia ce citim din Vechiul Testament cu Noul Testament.In felul acesta vom creste in cunoasterea tot mai mult a Domnului Hristos. Aspect de care trebuie sa tina seama toti care spun ca sunt credinciosi.
    Spuneam cu o alta ocazie,pentru avea un beneficiu spiritual din ceia ce citim este necesar aceasta armonizarea Vechiului Testament cu Noul Testament.Dar ca sa poti face asa ceva este necesar o cunoastere aprofundata a Cuvantului Sfant.Mi se strigă din Seir: „Străjerule, cît mai este din noapte?“ Acest nume Seir: se gaseste in mai multe locuri si in multe feluri in regiunea aceia a orientului mijlociu.A mountain settled by the Horites, Un munte care a fost locuit de Horiti.Sau mai spune ca; (Genesis 14:6). The region around Mount Seir was simply known as Seir or the land of Seir, Sau o regiune in jurul muntelui Seir simplu cunoscuta ca Seir or Tara, sau Pamantul, lui Seir.Seir era o localitate unde inteleg ca, oamenii asteptau sa apara dimineata.Asa este la modul literal. Prorocul Isaia vaieta poporul despre ce avea sa vina peste el;Proorocie asupra Dumei. Versetul 10. O, poporul meu, care ai fost stropşit ca boabele de grîu din aria mea,....Dar spiritual traim intr-o lume in intuneric din pricina pacatului.O noapte care devine din ce in ce mai intunecoasa.Acei oameni din Seir sunt simbolizati cu Copiii lui Dumnezeu care asteapta zorile dimineti.Te simti bine in intuneric, in noapte? Nu esti fiu al lumini.
    Cu alte cuvinte, copiii lui Dumnezeu se uita sa apara Luceafarul de dimineata care este Domnul Hristos.Apocalipsa 22: 16. Eu, Isus, am trimes pe îngerul Meu să va adeverească aceste lucruri pentru Biserici. Eu sînt Rădăcina şi Sămînţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.Copiii lui Dumnezeu sunt indentificati si cu strajerul care este pus in aceasta slujba de a instinta pe cei din jurul lor cand v-a aparea dimineata.Dar si de pericolul din cursul acestei nopti. Strajerul poate fi si Duhul Sfant pentru cei rascumparati. Acestia, sunt instintati cand dusmanii din firea pamanteasca cauta sa-i atace intrun fel.Cu alte cuvinte, cei rascumparati sunt in asteptarea dimineti.La intalnirea cu Luceafarul care le aduce zorile dimineti.La venirea Lui, se v-a sfarsi cu noaptea aceasta intunecoasa in care omenirea este afundata.Strigatul arata o stare de agitatie in asteptare,as numi-o.Cei rascumparati asteapta cu nerabdare aparitia Lucefarului lor stralucitor,Domnul Isus.Aceia in vechime intrebau cat mai este din noapte. Cei rascumparatai ai Domnului Hristos ar intreba si ei cat mai este din noapte.Si uneori o fac. Ei sunt in asteptarea Mirelui care aduce cu el si dimineata dorita de cei ai Lui.„Străjerule, mai este mult din noapte?“
    A doua oara acestia intreaba”nerabdarea ii cuprinsese”Cat de mult doresc si copiii lui Dumnezeu sa se termine cu asteptarea lor in vederea veniri Domnului Hristos.As asocia pe copiii lui Dumnezeu care sunt in asteptare cu cele zece Fecioare care aveau undelemn suficient in candele.Cu cele intelepte cum le numeste Cuvantul.Am scris cu alta ocazie despre aceste fecioare care asteptau venirea Mirelui. Am spus ca ,nu avea importanta cat mai intarzia Mirele ,pentruca aveau undelenul (Duhul Sfant) necesar asteptari orcat de lunga va fi. Străjerul răspunde: Strajerul il indentific cu Duhul Sfant pentru copii lui Dumnezeu,cum am spus ceva mai sus, care locuieste in cei rascumparati.Am spus ca si cei rascuparati sunt un strajer pentru cei din jurul lor de a instinta ca noaptea este aproape pe sfarsite.Duhul ne instinteaza pe noi din Cuvant ca mult nu mai este si vine Dimineata.„Vine dimineaţa, Domnul Isus a promis ca v-a veni sa ia pe toti ai Lui. Cu alte cuvinte, odata cu venirea Lui v-a apare si dimineata.
    Atunci se vor sfarsi pentru cei rascumparati intrebarile si asteptarea.este tot noapte Dar strajerul (Duhul Sfant) anunta ca este inca noapte.Cu alte cuvinte,nu incetati lupta.Dusmanii sant inca activi in (firea noastra pamanteasca) Este usor de inteles ca,daca nu a aparut inca Luceafarul, noaptea nu se va risipi.Pacatul nu v-a inceta is va avea cursul in continuare pana ce v-a apare lumina si cu ea sfarsitul tuturor lucrurilor pe care Sfanta Scriptura ni le arata destul de clar.Strajerul le sppune acelora care tot intrebau,Dacă vreţi să întrebaţi, întrebaţi; întoarceţi-vă, şi veniţi iarăş.“Copiii lui Dumnezeu,au aceasta libertate de a intreba pe Tatal lor ordecate ori vor.Si dupa ce intreaba se intorc din nou la lupta vieti zilnice pana va veni dimineata. Atunci v-a inceta orce lupta cu dusmanii nostri din firea veche.Cei rascumparati pot veni inaintea Tatalui cu situatii grele din viata lor dar si cu nimicurile care pentru unii ar aparea ridicole.Asteptarea este grea. Mai ales in situatii grele.Parca am vrea sa se incheie odata,”suferinta care unii dintre cei rascumparati o traiesc in trupul lor”.Asteptam pe cineva drag si asa de lunga ni se pare aceasta asteptare, parca ai vrea sa se termine imediat.
    Acum as dori sa inchei cu un gand care m-a determinat sa scriu ceva din acest titlu,”Know Your Enemies” Sa iti cunosti dusmanii.Aspectul de care sunt interesati cei rascumparati este  cel spiritual.Iata cine sunt ”dusmanii”  cei din firea pamanteasca, care ne fac sa intrebam mereu cand se v-a termina noaptea. Cu alte cuvinte, cand vom schimba aceast trup de carne in care sunt acesti dusmani, care lucreaza impotriva firi noi din Dumnezeu.Am scris cu alta ocazie ceva mai mult despre acesti dusmani din firea noastra veche.E necesar sa ne cunoastem pe noi insine ca sa putem sa ne aparam de acesti dusmani launtrici, si sa iesim biruitori.Asta numai daca nu ne simtim confortabili in “Noapte” si vrem sa fim biruitori.Altminteri, vom avea numai infrangeri, deznadejdi, care ne vor face viata grea in drumul pe care il avem de parcus spre casa cea din Ceruri.
    Nu este vorba de inamicii la modul literal cum avea in vedere acest autor.Copiii lui Dumnezeu sunt preocupati de cum sa traiesa spre slava lui Dumnezeu. Si acesti dusmani din firea pamanteasca,deseori ne fac necazuri.Ap, Pavel infatiseaza asa de bine aceasta lupta cu el insusi.Romani 7; 24. O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte? ...Parca ar vrea sa spuna, “ cand v-a veni dimineata”?Cand v-a aparea Luceafarul cel mult asteptat?Domnul sa ne dea Har sa asteptam in liniste nu agitati aparitia Luceafarului nostru de dimineata, pe Domnul Nostru Isus Hristos.O viata agitata nu este din caracterul Domnului Hristos.Era o cantare daca i-mi aduc bine aminte care spunea asa; “ Cu cata liniste si pace Isuse crucea iti duceai”Deseori ne tulburam din te miri ce.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: