duminică, 2 august 2015

Matei 25;1. Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare,.............


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 25;1. Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare, cari şi-au luat candelele, şi au ieşit în întîmpinarea mirelui.
    Daca Mantuitorul le vorbea pana acum de Imparatia cerului, sau a lui Dumnezeu,facand diferite comparatii,cum ca, aceasta imparatie este printre voi.Luca 17;21…. Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru.“ Am spus cu alta ocazie ce vroia Domnul Isus sa spna; despre aceasta imparatie;Ca este inlauntrul vostru ca popor. De data aceasta le aduce inainte timpul cand aceasta imparatie se va incheia aici pe pamant si v-a fi transferata la Dumnezeu Tatal.Prin acest cuvant-ATUNCI- sau in engleza asa; “ “At that time the kingdom of heaven will be like “...In engleza vrea sa spuna ca;” atunci la timpul acela cand Mirele se v-a intalni cu Mireasa Lui, Imparatia cerului va fi in felul pe care Domnul Isus o descrie aici cu aceste zece fecioare.


    Nu stiu cati ne-am intrebat dece va fi adus Mantuitorul in atentie venirea Lui ca Mire noaptea?Nu cred ca gresesc daca spun ca nu avea in vedere noaptea aceasta fizica.Ci se referea la starea intunecoasa a pacatului in care lumea se cufunda tot mai adanc.Si in care traiesc si cei rascumparati. Dar potrivit acestei pilde cei   rascumparati  au lampile aprinse.Asta inseamna ca  in Inima lor este Duhul Sfant care le tine candela vieti sa continu pana la intalnrea cu Mirele iubit. Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare, Dece va fi adus in atentie de data aceasta cele zece fecioare,?Mantuitorul vrea sa ne arate  este o separare intre cei ce spun ca il asteapta sa vina.Este vorba de aceasta intalnire intre Mireasa si Mirele Ei iubit. Camera in care erau aceste fecioare in asteptare, as indrazni sa o indentific cu Adunarea, strangerea laolalta a celor credinciosi.Sa fim atenti ca, toti se numesc crestini participand  la o astfel de strangere.La fel ca si aceste zece fecioare, care erau impreuna in asteptare in acea camera. Toti se considera ca sunt in asteptarea Mirelui.Dar pana la urma vedem o separare intre cele zece feciore, pe care o face insusi Mirele la venirea Lui.


    Am spus cu alta ocazie despre anumite separari care sunt inevitabile, si pe care le desparte seceratorul la cules.Graul de negina.Pastorul pe oi de capre.Pestii buni de cei rai. Nu mai dau locurile ca se cunosc de cei ce citesc Cuvantul.Dar iata ca in aceasta pilda, vedem preocuparea  celor zece fecioare, arta ASTEPTAREA Poti astepta si sa ai supriza la care nu te asteptai.Cuvantul ne arata ca, cinci din ele erau intelepte iar cinci nechibzuite.cari şi-au luat candelele, Toate aveau candele cu ele. Pana aici intelegem ca nu duceau lipsa de a avea o candela. Numai ca, aceasta candela o indentific cu Inima.O inima care a fost transformata de Dumnezeu are lumina in ea. Dece? Pentruca, are undelemnul care este indentificat in Scriptura cu Duhul Sfant.Au iesit toate afara sa intampine pe Mire.Iesirea afara in intuneric as asociaua cu trairea in lumea care ne inconjoara in intunericul acesta.Cei care au duhul sfant au lumina care lumineaza in acest intuneric.Ceilalti is duc viata ca si cei din intuneric,cu toate ca vin si la adunare,”sant in asteptare” Ei nu au in candele(Inima) undelemnul care sa produca lumina in jurul lor.Toate  au ieşit în întîmpinarea mirelui.
    
    Au iesti afara din camera de asteptare in intunericul de afara.2. Cinci din ele erau nechibzuite, şi cinci înţelepte.Versetul ne arata cum se gaseau toate cele zece fecioare in momentul sosiri Mirelui.3. Cele nechibzuite, cînd şi-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn; Ne avand undelemn,(Duhul Sfant) a facut dovada ca nu apartin Mirelui.Prima data sunt aduse inainte cele nechibzuite. La fel ca si in pilda graului si a negina. Negina e culeasa prima.Au iesit cu candele dar fara undelemn in candela. Ceia ce este de inteles ca nu au avut Duh sfant.La ce le-a ajutat candelele? Apsolut la nimic.Undelemnul, (Duhul Sfant)vedem ca a facut posibila intalnirea cu Mirele.4. dar cele înţelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele şi untdelemn în vase. Ce vrea sa spuna ca , au luat in vase?Cu alte cuvinte, aveau pana la intalnirea cu Mirele.


    E vorba de rezerva care asigura pana v-a veni Mirele.Dumnezeu cand a nascut din nou un suflet a pus Duhul Sau cel Sfant in acea inima,ca si o rezerva pana la intalnirea cu Mirele. Chiar daca Mirele a zabovit ele erau asigurate de lumina necesara.Chiar daca dupa noi Domnul Isus intarzie, cei rascumparati au aceasta rezerva cuprinsa in Duhul Sfant pus de Dumnezeu.Tot asa as intelege ca, cei rascumparati au suficient undelemn care sa intretina lumina in asteptarea Mirelui, orcat v-a intarzia.Am adus acest verset in atentie sa putem vedea inca odata ca,In adunare sunt vase de cinste si vase de ocara,Grau si negina,oi si capre,pesti buni si pesti rai.Am scris cu alta ocazie despre separarea acestora.Trebuie sa stim ca, la venirea Mirelui nu vor intra cu Mirele decat cei ce sunt ai Lui.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: