joi, 27 august 2015

Matei 5:15. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună supt obroc, .................

f43bd-picture1bibliacutrandafir




Matei 5:15. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună supt obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.

    Domnul Isus aduce in atentie lumina.Nu avea in atentie Mantuitorul aceasta lumina fizica. Dar ca intotdeauna El aduce lucruri cu caracter pamantesc ca sa le faca usor de inteles pe cele spirituale, duhovnicesti.Noi toti stim cata valoare are lumina, care ne lumineaza drumul , casa in care locuim.Lumina aceasta fizica nu mai este acum cum era pe vremea cand eram copii si a aparut pentru prima oara lumina in casa. Atunci era de o intensitate mica, pala.Acum oamenii de stinta au ajuns sa o faca ca Dar ce sa mai spunem de cei ce nu pot vedea lumina din timpul zilei? Dar cei ce sunt orbi spirituali. Isaia spune;Au ochii si nu vad.Daca lipsa de a vedea lumina zilei este grea, ce putem spune de cea spirituala decare vorbeste Isaoia.Numai cei adusi la viata pot sa pretuiasca aceasta lumina.Domnul Isus avea in vedere lumina care vine de sus a Cuvantului lui Dumnezeu.Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună supt obroc,Care este beneficiu lumini? Sa imprastia intunericul.Sa iti fie usor sa poti merge pe drumul pe care il ai de parcurs.

    Asa este literal dar sa vedem si spiritual ca acest aspect ne intereseaza pe noi care spunem ca suntem parte din lumina aceasta care lumineaza in intunericul acesta gros al pacatului.Aprinzi o lumina, dupa cum spune Domnul Isus, ca ai un motiv. Acest motiv este de a nu fi intuneric in locuinta in care te afli.Te poti vedea unul cu altul si obiectele de care te folosesti la nevoie.Aceasta lumina spune Mantuitorul ca nu este pus supt obroc, sau intrun loc unde sa fie ascunsa.Acesta este si motivul de e pusa intrun loc unde sa poata sa imprastia lumina in toata camera.Doresc sa ma intorc la intelesul spiritual, sa aplicam la noi insine.Domnul Isus spune despre cei nascuti din nou aceste cuvinte;Matei 5;14. Voi sînteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte, nu poate să rămînă ascunsă.Cu alte cuvinte, ar spune Mantuitorul,facand referire la cei rascumparati in a caror viata Dumnezeu a pus lumina. A avut un scop bine determinant.Ca cel rascumparat sa straluceasca, sa imprastie lumina din Cuvantul sfant tuturor cu care vin in legatura.
    
   Parca  ar spune Domnul Isus;”nu puteti sa nu fiti vazuti de lumea care va inconjoara” Dece? Pentruca lumina care este in voi, este rezultatul partasiei pe care o aveti cu Mine.Sa privim in vietile noastre, In casele noastre cata lumina imprastiem in jurul nostru.Dar si in sevicile unde suntem asezati, in contact cu alti oameni.Esti o lumina in casa ta?Atunci si Sotia si copii pot vedea ca in tine este aceasta lumina din Domnul Isus.Colegii deasemenea vor sesiza aceasta lumina pe care o imprastii tu.Dumnezeu ne-a asezat sa fim intre oameni tocmai ca ei sa vada din lumina pe care cel rascumparat  o imprastie in jurul lor.1 Petru 2;12. Să aveţi o purtare bună în mijlocul Neamurilor, pentruca în ceiace vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe cari le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.Suntem asezati, lasati in lume cu un scop bine determinat de Dumnezeu Tatal nostru.
   
     Ap, Petru le spune unor credinciosi cum trebuie sa is desfasoare activitatea lor ca copii ai lui Dumnezeu.Să aveţi o purtare bună în mijlocul Neamurilor,Sau cu alte cuvinte, sa luminati in mijlocul oamenilor. Ap, Petru vorbeste de neamuri, pentruca celor care le scrie inteleg ca ar fi fost credinciosi dintre evrei. Noi cei de azi de care s-a indurat Dumnezeu,suntem asezati printre oameni care nu-L cunosc pe Domnul Hristos ca Mantuitor personal.In totdeauna se vor gasi si printre oameni unii care vor vorbi de rau pe cei credinciosi.pentruca în ceiace vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, Dar acestia vor trebui sa recunoasca in final ca in cei rascumparati pe care ii vorbesc de rau, straluceste aceasta lumina divina.Cel rascumparat daca traieste in aceasta lumina v-a obliga pe cei rai sa recunoasca acest adevar, prin felul lor frumoas de a trai, de a raspandi lumina Domnului Hristos.Am avut ocazia sa vad acest aspect sesizat de cei necredinciosi.prin faptele voastre bune, pe cari le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.Un fel de trai frumos nu v-a ramanea neopservat de cei din jurul tau.Dumnezeu are un timp de a cerceta.

    Asa cum s-a ocupat de noi si ne-a cercetat, asa se ocupa in continuare. Domnul Isus spune aceste cuvinte;Ioan 5;17. …….„Tatăl Meu lucrează pînă acum; şi Eu de asemenea lucrez.“Cei rascumparati sunt pusi sa aduca o marturie vie in lucrarea pe care Dumnezeu o face intrun om sau altul.Iata deci care a fost scopul de Dumnezeu a pus lumina in cei rascumparati. Ca cei ce nu vad sa ajunga sa vada datorita acestei lumini care emana prin viata traita a celor rascumparati.Oamenii in ziua judecatii nu vor putea sa se dezvinovateasca cu nimic.Au avut in mijlocul lor aceste lumini care au luminat in acest intuneric gros al pacatului. Am spus in postingul meu anterior de acele candele care au avut undelemn in ele.Ei bine, acestia sunt cei care sunt rascumparati ai Domnului Hritsos si se numesc “Colportori” de lumina. Dece? Pentruca ei cara, duce, vestea buna a Evangeliei.Doresc ca Dumnezeu sa dea har Fratilor si Surorilor mele sa realizeze ca suntem impreuna “Colportori”de lumina. In casele noastre, in servicile pe care le avem, si in ultima instanta in mijlocul carora ne desfasuram intreaga viata.Caram o responsabilitate de felul cum luminam in acest intuneric gros al pacatului de afara.

John Balariee
Los Angeles California!

Niciun comentariu: