joi, 13 august 2015

Iacov 4;1. De unde vin luptele şi certurile între voi?.....................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Iacov 4;1. De unde vin luptele şi certurile între voi? Nu vin oare din poftele voastre, cari se luptă în mădularele voastre?

Avem in acest verset o intrebare dar si un raspuns pe care Ap, Iacov il da credinciosilor carora le scria in timpul acela. Dar Scriptura a fost lasata si pentru cei ce aveau sa se bucure de acest dar al lui Dumnezeu mantuirea.Apostolul, aduce inaintea lor si a noastra ceva ce nu e din caracterul Domnului Hristos si negresit, nici din a celor rascumparati ai Lui. luptele Despre aceste lupte care se gaseau intre ei atunci, dar care sunt si intre cei ce se strang laolalta si azi.Aceste lupte pe care Apostolul le aduce inainte nu sunt cele de care un alt Apostol le are in vedere.Este vorba de ap,Pavel care are si el ceva de spus despre un fel de lupta.El nu spune ca si Iacov de luptele intre frati ci de luptele care sunt in el insusi cu care se lupta zi de zi.2 Timotei 4;7. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea,......Iata o lupta care este de dorit in viata tuturor care spun ca sunt nascuti din nou.Daca totusi trebuie sa ne luptam,suntem chemati nu sa luptam unul impotriva altuia ci;Efeseni 6;12. Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sîngelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpînitorilor întunerecului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii cari sînt în locurile cereşti.

Ca alergarea sa fie terminata si ca sfarsit al acestei lupte in alergare sa primim cununa slavei.Dar ap, Iacov asa cum am spus vorbeste de aceste lupte care sunt intre frati in adunare, bisrica. Aceste lupte nu sunt de dorit.De unde vin luptele şi certurile între voi? Punand o astfel de intrebare, realizam ca, atmosfera intre acestia nu era una placuta,(Sfanta) cum nici azi nu este mei diferit de acea perioada in care ap, Iacov scria.Am realizat in decursul anilor decand Dumnezeu s-a indurat de mine, un aspect pe care nu putem sa il inlaturam. Anume, dealungul vremi orcare a fost biserica sau adunarea, lupte de acest soi au fost si vor fi pana la plecarea de pe pamant. Dece vor fi astfel de lupte intre cei ce se strang laolata?Apelam tot la Cuvantul lui Dumnezeu care ne da raspunsul necesar.Pentruca, strangerea, adunarea sau biserica, este chemata si Casa lui Dumnezeu.

Ei bine, aceasta casa este compusa din suflete care ap, Pavel le numeste Vase.Unele de cinste iar altele de o intrebuintare de ocara.Daca cele de cinste fac dovada ca sunt nascuti din nou,cele de ocara intretin astfel de lupte care dezonoreaza numele scump al Casei lui Dumnezeu. Aduce peste aceasta Casa diminuarea SFINTENIEI.Psalmistul arata cu ce este impodobita aceasta Casa a lui Dumnezeu;Psalmul 93;5. ….sfinţenia este podoaba Casei Tale,Doamne, pentru tot timpul cît vor ţinea vremurile.Poate se vor gasi si unii care vor spune; “ Pai era pe vremea Paslmistului” Daca citim cu atentie vom vedea ca spune;pentru tot timpul cît vor ţinea vremurile.Asa ca, unde sunt astfel de vase de ocara, ele aduc ocara numelui sfant al Domnului Hristos.Aceste vase in mijlocul celor ce se aduna la olalta, produc ceia ce Iacov ne aduce in atentie..Sunt adunari, biserici care cei ce se aduna nu tin la aceasta podoaba a Casei lui Dumnezeu,SFINTENIA.

Sa ne intoarcem la ce intreaba ap, Iacov;De unde vin luptele?Cei c ecitesc Cuvantul cu simt de raspundere, inteleg ca aceste lupte vin din firea pamanteasca, carnala, de care sunt dirijati cei mai multi.Ei le provoc aceste lupte si le si intretin. Nu se simt pine, confortabili sa se termine aceste lupte. Este mediul lor de viata in care traiesc fara niciun pic de parere de rau ca aduc paguba Evangeliei si numelui scump al Domnului Hristos.Aceste lupte dau inevitabil nastere la;certurile între voi? Cred ca ap, Iacov a evitat sa zice;”Intre frati”.Spuneam cu alte ocazii ca; “Cei ce se lupta, se cert sunt motivati” In viata de toate zilele,cand te gandesti la a lua o decizie, orcare ar fi aceasta decizie, trebuie sa fie si o motivatie in spatele ei.Sunt aspecte in strangerile laolalta de ordin material, de ordin de a fi cineva intre Frati, Sau pur si simplu cum am spus mai sus le face placere, se simt confortabil sa vada ca nu e sfintenie in Casa lui Dumnezeu. Acest lucru il vrea si diavolul.

Unii invoca si Doctrina, Invatatura, care produce astfel de lupte.Sa-mi fie ingaduit sa spun ca, sunt multi ,daca nu cei mai multi care nici nu stiu ce vor.Asta pentruca, pentru ei Cuvantul nu este sursa de alimentare spirituala.Ei au o alta sursa luptele, creturile.Chiar daca nu o spun cu cuvinte, ei lucreaza la acesta stare de lupte, de certuri.Un rascumparat al Domnului Hristos nici-o data nu v-a initia o lupta, o cearata orcare ar fi motivatia acestor lupte si certuri.Ap, Iacov da asa cum am spus si raspunsul la intrebarea pe care o pune.Iata ce a constatat el ca se petrcea in mijlocul lor.Nu vin oare din poftele voastre, Da, un raspuns retoric, la aceasta intrebare.Ca oameni, Dumnezeu ne-a inzestrat si cu acest simt al poftei. Poti avea o pofta de o mancare anume preferata,sa ai o pofta de a merge sa vizitezi ceva demn de vazut.Si cate alte pofte care nu sunt pacatoaste si nici nu fac rau Fratilor cu care te aduni laolalta.

Dar sunt si pofte care atrag cu ele un “dezmat” l-as numi.Ei bine, personal inteleg ca astfel de pofte care vin din firea pamantesca si care produc certuri intre Frati nu este din caracterul unui copil al lui Dumnezeu.Trebuie sa facem dinstincte intre ce este de cinste si ce este de ocara.Aceasta distinctie este foarte usor de sesizat.Uite unde se lupta aceste pofte carnale,cari se luptă în mădularele voastre? Daca esti unul care intreti o astfel de atmosfera in Casa lui Dumnezeu sa nu spui ca esti un madular al Domnului Hristos.Cand aceste pofte sunt intrun madular, sa spunem mana.Aceasta mana va lovi pentru a putea sa implineasca pofta din interior. Si orcare madular este supus acestor pofte care aduc dezastru si fizic si spiritual.Am vazut un youtube, unde unul in adunare a lovit pe altul.Iata unde pot duce astfel de actiuni din partea ceor ne nascuti din nou.Cel nascut din nou se fereste de asa ceva. El este cel care cauta pacea si alearga dupa ea.Psalmul 34;14.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: