luni, 10 august 2015

Psalmul 65:4. Ferice de cel pe care-l alegi Tu,................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 65:4. Ferice de cel pe care-l alegi Tu, şi pe care-l primeşti înaintea Ta,ca să locuiască în curţile Tale!Ne vom sătura de binecuvîntarea Casei Tale,de sfinţenia Templului Tău.


     O sora credincioasa, in sensul ca iubeste Cuvantul lui Dumnezeu si este interesata de ceia ce citeste.Mi-a spus ca i-a atras atentia acest verset in mod deosebit aceste cuvinte;Ferice de cel pe care-l alegi Tu,Acest verset este greu de inteles pentru cei mai multi dintre noi,chiar daca avem la activul nostru ani multi decand fregventam o adunare.Sunt unii care is scot in evidenta si scoala pe care o au,dar care nu are nimic de aface cu lumina pe care o Da Dumnezeu unui copil al Lui sincer.Sunt multe alte versete care abordeaza acest subiect; “alegerea”Prin multele alte atribute ale lui Dumnezeu vedem si pe acesta de a alege.Cand vorbesti cu unul sau cu altul dintre cei care nu sunt de acord cu acest atribut al lui Dumnezeu,dar spun ca, recunosc suveranitatea Lui.Acestia nu is dau seama ca sunt oameni cu o minte dubla.Acestia nu au capatat lumina necesara de a intelege intreg planul de mantuire a lui Dumnezeu.


    Ei bine,acest atribut de a alege face parte din suveranitatea Lui. Ferice de cel pe care-l alegi Tu, Sunt multe alte locuri in Scriptura unde vedem aceasta alegere a lui Dumnezeu.Avem un alt loc unde vedem ca Dumnezeu alege. Psalmul 4;3. Să ştiţi că Domnul Şi-a ales un om pe care-l iubeşte: Si un alt loc;2 Cronici 29; 11…. căci voi aţi fost aleşi de Domnul…. Aceste locuri din Cuvantul lui Dumnezeu, reflecteaza alegerea lui Dumnezeu a unui popor pamantesc,temporal.Dar Dumnezeu alege si pentru vesnicie un popor care sa fie al Lui.Am scris cu alta ocazie mai mult de aceasta alegere pe care a facut-o si inca o face Dumnezeu.Despre aceasta alegere temporala a unui popor pamantesc,ne vorbeste prorocul Hosea.Dece e temporala? Pentruca pamantul acesta este temporal.Mai sunt multe alte locuri in Vechiul Testament unde ne vorbesc de alegere. Dar sa vedem si in Noul Testament unde ne incadram noi ca popor al Lui Dumnezeu ceresc.


    Un loc unde ne arata ca Dumnezeu a ales un popor care sa fie al Lui asa cum am spus,Ceresc.Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, ….. Acesta este planul lui Dumnezeu pe care il aplica in suveranitatea Lui.Si am sa aduc inca un loc care arata ce va face Dumnezeu cu cei pe care i-a ales  înainte de întemeierea lumi.Cunoastem scopul acestei alegeri a lui Dumnezeu. Ca sa fie un popor al Lui cum am spus mai sus CERESC, trebuie sa te aleaga Dumnezeu.Iata ce v-a face cu acesti alesi ai Lui in final, la sfarsitul tuturor lucrurilor;Marcu 13;27. Atunci va trimete pe îngerii Săi, şi va aduna pe cei aleşi din cele patru vînturi,...Aici este vorba de sfarsitul tuturor lucrurilor.Deci, ca sa te bucuri de mantuirea lui Dumnezeu, este necesar ca insusi Dumnezeu sa te aleaga asa cum am spus mai sus. As dori sa atentionez ca, aceste cuvinte sunt ale Scripturi.Nu sunt ale mele si a nimanui care este sau nu de acord cu ce scrie in Cuvant.Cu toate ca sunti si unii care nu agreiaza prin atitudinea lor Cu Scriptura. Dar Dumnezeu is exercita acest atribut incontinuatre,pentruca este Suveran. El o v-a face pana la implinirea planului Sau de Mantuire.


    Ceia ce scrie in Scriptura,Sunt cuvintele lui Dumnezeu. Si omul orcare ar fi el nu are mandat, putere de a le amenda, desfinta.Am auzit pe unii spunand; “ am venit la Hristos”Cat de gresita este aceasta expresie;”am venit ;”la Hristos”. Ucenicii au fost alesi De Domnul Isus. Nici unul nu ne arata Scriptura nu a venit din initiativa lui propie.Cum atunci as indrazni sa spun ca, “ am venit la Hristos eu insumi”?Am mai spus cu alte ocazi ca inainte de a se indura Dumnezeu de noi eram morti spiritual.Ferice de cel pe care-l alegi Tu, Cum sa nu fie ferice?Sa sti ca v-a veni si ziua cand sa fi impreuna cu Cel care s-a indurat de tine de te-a ales, pus deoparte pentru El.Nu stiu cati dintre cei care se considera ca au fost alesi simt in interiorul lor aceasta -FERICIRE-ca a fost ales de Dumnezeu.Am intalnit si unii care spuneau sa vedem pana la urma cum v-a fi.Acestia,negresit nu se bucura de aceste cuvinte;Ferice de cel pe care-l alegi Tu.


    Am mai spus cu alta ocazie ca, sunt printre cei care spun ca sunt credinciosi, care au o starea de nemultumire interioara.Sa-mi fie ingaduit sa spun cu tristete ca, acestia nu au bucuria mantuiri. Acesta este unicul motiv de tristetea le umple inima.şi pe care-l primeşti înaintea Ta,Intelegem ca sa fi primit de Dumnezeu trebuie ca mai intai sa fi ales de El. Asa ne vorbeste aici Cuvantul.Este un privilegiu sa poti sta inaintea lui Dumnezeu. Oamenii in general gandesc ca p ot veni la Dumnezeu in termenul lor.Un copil al lui Dumnezeu are aceasta certitudine ca este al Domnului Hristos.O evidenta majora ,care cade cu greutate este faptul ca el cunoaste cat iubeste Cuvantul lui Dumnezeu, cat pret pune pe el.Apoi vede el insusi evidenta schimbari in viata lui prin aceasta nastre, transformare, pe care a facut-o Dumnezeu la un timp in viata lui.Iata dece, nu este dubiu, indoiala, in inima acestuia care se stie cum traieste.


    El stie ca este in prezenta lui Dumnezeu deaceia simte, traieste, fericirea ca a fost ales..Cei mai multi considera ca pot veni inaintea Lui Dumnezeu, in termenul pe care si-l aleg ei, cum am spus ceva mai sus. Cu alte cuvinte,se poate prezenta murdari(la modul spiritual).Murdarie pe care nu realizeaza ca o au prin viata pe care si-o traiesc.Parca prin atitudinea asta ar vrea sa spuna ca merge orcum si asa Dumnezeu.Cum sunt priviti cei alesi?Tatal  se uita la acei copii pe care i-a nascut prin Fiul Sau pre iubit.Mantuitorul este Acela care ne-a curatat cu sangele Lui,pentru a putea sa stam inaintea Tatalui.Psalmistul ii vede pe acesti alesi in timp anticipat.Dece au fost alesi?ca să locuiască în curţile Tale! Iata finalul a ceia ce citim in,.Marcu 13;27. Cei alesi sunt adunati ca sa fie dusi in în curţile, sau in Casa Tatalui.Cu alte cuvinte cei alesi, rascumparati fac parte din familia lui Dumnezeu.Ce vor face acolo cei alesi?Ne vom sătura de binecuvîntarea Casei Tale,Intelegem din alte locuri din Cuvant ca va fi un ospat.Facand legatura cu nunta Mielului, a carei Mireasa sunt cei alesi, rascumparati, intelegem dece Dumnezeu is revarsa binecuvantarea peste Casa Lui.


    Va fi un eveniment ce nu a mai fost si nici nu ne arata Scriptura ca va mai fi un altul.Este unic, l-as numi ca si o capodopera. Intreaga lucrare de mantuire a celor alesi este manifestata in,”Nunta Fiului Sau”Apoi, cei alesi se vor minuna,de sfinţenia Templului Tău.Poate uni se vor intreba ce fel de templu va putea fi acolo? Raspunsul il avem tot in Cuvantul lui Dumnezeu.Unii se duc cu imaginatia pana unde pot specula in mintea lor. Singurul raspuns credibil este cel pe care il gasim in Scriptura.Iata cand vine vorba de Templului Tău. Citim in cartea Apocalipsa.Aici vedem ca Templu este tot una cu Cortul intalniri a lui Dumnezeu din vechime.Apocalipsa21;1. Apoi am văzut un cer nou şi un pămînt nou; pentrucă cerul dintîi şi pămîntul dintîi pieriseră, ….2. Şi eu am văzut coborîndu-se din cer dela Dumnezeu, cetatea sfîntă, noul Ierusalim, ….. 3. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii!


    Care sunt acei oameni? Sunt toti aceia pe care Dumnezeu i-a ales. Ferice de cel pe care-l alegi Tu.El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuş va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.Din nou doresc sa impartasesc aceste ganduri din acest subiect atat de delicat pentru unii din Fratii si Surorile mele, care iubesc Cuvantul in adevar. Ferice de cel pe care-l alegi Tu, Sa ne bucuram si sa ne veselim ca sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape.V-a veni si acest moment pe care Mirele si Mireasa il asteapta cu nerabdare.Apocalipsa19;  7. Să ne bucurăm, să ne veselim, şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit,Domnul sa puna mai multa bucurie in inimile noastre in asteptarea acelei clipe de intalnire cu Scumpul nostru Mantuitor, sa ne duca in Casa,Curtle, Dumnezeului si Tatalui nostru.


John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: