joi, 6 august 2015

Proverbe 14:14. Cel cu inima rătăcită se satură de căile lui,....................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Proverbe 14:14. Cel cu inima rătăcită se satură de căile lui, şi omul de bine se satură şi el de ce este în el. -


Cineva a trimis un citat din acest loc,care era asociat cu copiii lui Dumnezeu.Este adevarat ca ,Intreaga Scriptura este profitabila.Pentru cine? Pentru omul lui Dumnezeu.Dece? Ca sa fie destoinic in orce lucrare buna.2 Timotei 3:16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, Citim si in 2 Timotei 3;17. pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.Dar ma gandesc ca este necesar sa facem distinctie in ce era in vechime si ce este acum pentru cei in care Dumnezeu a lucrat aceasta nastere din nou.Unde a pus o Inima noua.Ezechel11;19. Le voi da o altă inimă, şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, şi le voi da o inimă de carne, Cineva ar putea spune;“Nu vedeti ca e pentru israeliti?”Deaceia spun ca, este necesar sa armonizam ceia ce citim.Inteleg ca Ezechel avea in vedere anticipat pe cei nascuti din nou. Tot asa cum Prorocul Isaia a anticipat pe Domnul Hristos.Nu cred ca, Dumnezeu pune o inima noua intrun vas murdar,sa folosesc cuvintele ap, Pavel cand vine vorba de acest trup de carne.


Am spus ca,ceia ce citim Din Scriptura, sa fie armonizat cu Cuvantul insusi. Dece asa? pentruca  Vechiul Testament,la modul literal este o istorie a unui popor. Asa ca, noi cei care suntem ai Domnului Hristos, trebuie sa vedem ce putem intelege,desprinde, din ceia ce citim din Vechiul Testament.Asta pentru a avea un beneficiu, un castig spiritual. In definitiv, la acest beneficiu spiritual trebuie sa ne gandim cand citim Cuvantu lui Dumnezeu.Cel cu inima rătăcită….Daca privim la aceste cuvinte si ne vedem pe noi insine,ce vom spune?Sunt cei rascumparati cu Inima lor ratacita, sau in Inima lor rataciti? Este o intrebare pe care trebuie sa si-o puna fiecare in parte care spune ca este al Domnului Hristos.Facand asa,ai sa vezi unde te afli.Daca ai o inima ratacita, sa sti ca, Dumnezeu nu ti-a taiat-o imprejur. Cu alte cuvinte.nu a adapt-o la o noua viata din Dumnezeu.Vezi in Ezechel11;19.de mai sus. Este foarte adevarat ca sunt multi, daca nu cei mai multi, care se numesc crestini si in a caror Inima nu locuieste Domnul Isus.Acestia nu au fost taiati imprejur cum ne arata Scriptura.


Dar pentru cei care au fost taiati imprejur au o inima noua.Cuvantul ne aduce in atentie doua feluri de Inimi. Una de piatra care este moarta, rece.Fiind rece la Cuvantul lui Dumnezeu, inseamna ca este nesimtitoare. Si alta Inima care a fost schimbata in una de carne simtitoare, receptiva la Cuvantul lui Dumnezeu.Din nou vedem in Ezechel11;19.Sau sa folosesc cuvintele Ap, Pavel, “de o inima taiata imprejur de Dumnezeu”.Vorbim la modul spiritual.Romani 2;29. taiere imprejur e ceea a Inimi.Cel rascumparat nu poate sa fie ratacit. Dece? Pentruca el are o calauza prin Duhul Sfant care il calauzeste.Trebuie facuta distinctie, separare, intre un copil al lui Dumnezeu si unul care fregventeaza o adunare orcare ar fi ea.Si in care Dumnezeu nu a lucrat nastere din nou. Cel care are o inima ratacita spune Cuvantul ca;se satură de căile lui,As aduce in atentia cu privire la cei in a caror inima Dumnezeu a facut aceasta operatie a taieri imprejur ca, ajung si ei sa se sature de caile lor, ale firi pamantesti.Fara aceasta operatia a inimi niciun om nu se satura de caile lui. Din potriva, ii plac aceste cai pe care umbla.Proverbe 16;25.

Cel nascut din nou are o singura cale care este Scumpul lui Mantuitor.As dori sa intelegem ca, orcare ar fi invatatura unui teolog sau altul, daca nu este armonizata cu intreg Cuvantul se ajunge  la  o invatatura abatuta dela ce invata Cuvantul lui Dumnezeu.Invatatura din Vechiul Testament trebuie asociata cu Noul Testament.Perioada in care traiesc cei rascumparati ai Domnului Hristos.Si in care Herul abunda in vietile lor.Partea dela urma a versetului aduce in atentia noastra un altfel de om,pe care il numeste;şi omul de bine sau cum il numeste ap, Pavel,   Efeseni 2;15….. în El însuş un singur om nou, făcînd astfel pace; Iata omul bun din dispensatiunea harului lui Dumnezeu,este chemat,Om nou. se satură şi el de ce este în el. -Iata o alta latura a celui nascut din nou.El este numit om de bine.Nu neaparat ca ar face numi bine. Dar ca, in structura lui cea noua domina,preveleaza binele.Acum ,omul de bine, cel nascut din nou,(omul nou) ajunge sa se sature de ce este in el, in firea lui veche. Sa fim cu atentie ca, cel nascut din nou are doua firi in componenta lui ca om.

Firea  veche care dirijeaza acest trup de carne si pe care Ap, Pavel spune ca o tine rastignita,se poarta aspru ce ea.1 Corinteni 9;27.Caci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire.Pavel era destul de constient ca in fira lui veche nu locuieste nimic bun.Romani 7;18.Stiu in adevar ca nimic bun nu locuieste in mine,adica in firea mea pamantescaIata ce poate fi in firea veche a acestui om de bine, nascut din nou.Asa ca, toti cei nascuti din nou ca si Pavel, care sunt ai Domnului Hristos, nu vor fi nici-o data satisfacuti cu ce este in firea lor veche.Aceasta fire veche poate face orcand si in orce situatie suprize neplacute celui rascumparat.Ce este de facut atunci?Este necesar sa o privim cu mare atentie aceasta fire veche.Sa o tinem rastignita prin harul lui Dumnezeu.Evrei 4;16.De retinut este ca, in firea din Dumnezeu nu ai sa gasesti nimic din firea veche.

Cu alte cuvinte, omul de bine, cel nascut din no, nu are motiv sa se sature de ce este in el, in fira noua din Dumnezeu.Romani 8;9.Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. Iata dece spun ca, nu poti asocia Vechiul Testament cu cei rascumparati prin traire la modul literal,daca nu in prealabil il armonizezi cu Noul Testament,la modul spiritual, perioada in care traiesc cei rascumparati ai Domnului Hristos.Perioada, in care Scumpul nostru Mantuitor a adus mantuirea in dar dela Dumnezeu.Perioada, in care cei rascumparati se bucura de cer nu de pamant.Cateva ganduri pe care prin harul lui Dumnezeu doresc sa le impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni, care pretuiesc si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu in adevar. Cuvant,care ne este lumina pe cararea vieti noastre.Psalmul 119;105.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: