joi, 30 iulie 2015

Ezechel 3:17. „Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel...................



f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ezechel 3:17. „Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Cînd vei auzi un cuvînt, care va ieşi din gura Mea, să-i înştiinţezi din partea Mea!


    In vechime Dumnezeu avea pe Prorocii Lui cu care statea de vorba,le spune lor ce avea de spus pentru popor.Cand Scriptura ne vorbeste de „Fiul omului, Imediat trebuie sa stim ca are in vedere pe Domnul Hristos, care este numit asa cum Dumnezeu se adreseaza lui Ezechel cu aceste cuvinte;„Fiul omului, Ezechel intradevar era un pamantean si se putea chema ca este om.Cand il aducem in atentie pe Scumpul nostru Mantuitor trebuie sa stim ca;Filipeni 2; 7. ci Sa desbrăcat pe sine însuş şi a luat un chip de rob, făcîndu-Se asemenea oamenilor. I-mi permit sa spun ca, Dumnezeu il avea in vedere pe Fiul Sau sa ia un chip de om.Insusi Domnul Isus as zice, ca Ii placea sa se numeasca;„Fiul omului,Iata insasi cuvintele Mantuitorului;Luca 19; 10. Pentrucă Fiul omului a venit să caute şi să mîntuiască ce era pierdut.“


    Ezechel traia printre ai lui, Dumnezeu il alesese ca sa comunice cu poporul Israel prin acest Slujitor al Sau.Cred ca , Dumnezeu, cand ii spune lui Ezechel, „Fiul omului, se adreseaza cu aceste cuvinte autoritare;te pun păzitor peste casa lui Israel.Cu alte cuvinte, vei fi responsabil de ce si cum traieste acest popor al Meu.Sa facem din nou o legetura cu Noul Testament unde  se vorbeste de Celalat Fiu al Omului ,De Domnul Hristos.La randul Lui si El a fost pus peste o casa.Evrei 3;6. Dar Hristos este credincios ca Fiu, peste casa lui Dumnezeu….Este o cu totul alta casa de care vorbeste ap, in aceasta epistola.Iata ceva mai specific despre aceasta casa a lui Dumnezeu;1 Petru 2: 5. Şi voi, ca nişte pietre vii, sînteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească,....Un alt loc care vorbeste de casa lui Dumnezeu ,nu a lui Israel; Efeseni 2;  19. Aşa dar, voi nu mai sînteţi nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sînteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu, Cuvantul ne arata ca;Cei rascumparati se numesc copii ai lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, ei traiesc in prezenta lui Dumnezeu, fac parte din familia cereasca.te pun păzitor Ce vrea sa spuna aceste cuvinte? As indrazni sa spun ca, a fi pazitor este sinonim cu a fi privigetor.


    Privigetorul se intereseaza de bunul mers al turmei, al casei.Este foarte compleza aceasta pozitie as numi-o de privigetor sau pastor in alt termen.In primul rand trebuie sa iei grija ta personala sa vezi ce relatie ai cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte daca te califici sa ai aceasta preocupare a casei lui Dumnezeu.Si mai apoi sa te ocupi de ce iti da Dumnezeu daca iti da.Trebuie sa le asiguri hrana,si nu orce fel de hrana.Aici ar trebui sa fie atenti cei ce spun ei ca au chemare, sa dea hrana in adunare.Apoi, se mai ocupa sa fie disciplina in aceasta casa ,turma.Unde este anarhie, ne supunere, totul genereaza in dezastru.Iata ce spune Dumnezeu in conrinuare lui Ezechel;Cînd vei auzi un cuvînt, Ezechel putea sa auda multe cuvinte printre cei intelepti ai casei lui Israel. Dar el avea obligatia sa le ignore, sa nu asculte le aceste sfaturi le-as numi sau indemnuri.Sunt azi prin adunari, biesrici, unde se gasesc unii care pretind ca pot da sfaturi, de cum sa se desfasoare o strangere laolalta.Ezechel avea o slujba destul de grea. Dece? Pentruca nu putea sa se abata dela ceia ce Dumnezeu Ii spunea.Poporul era un popor rebelios si cu astfel de oameni care nu se supun este extrem de greu de lucrat.Intotdeauna se vor gasi astfel de oameni prin adunari sau biserici.


    Asa era atunci si asa stau lucrurile si azi prin adunari, biserici.Ne intoarcem din nou la Celalat Fiul al Omului, la Domnul Hristos. Daca Ezechel nu avea voie sa spuna decat ceie ce Dumnezeu Ii spunea, iata ca si Domnul Isus aduce in atentie acest aspect.Ioan 8;38. Eu spun ce am văzut la Tatăl Meu;....Nici Mantuitorul nu aducea nimic inaintea poporului decat ceia ce vazuse la Tatal Lui.Am spus cu alta ocazie ca,Israel infatiseaza Biserica lui Dumnezeu. Intelegem ca este la modul spiritual, duhovnicesc.Iata ca ,Dumnezeu, specifica in mod expres lui Ezechel de unde vine aceste cuvinte. care va ieşi din gura Mea, Ezechel trebuia sa aiba o legatura continua cu Dumnezeu, ca sa poata fi gata sa asculte ce vrea Dumnezeu sa-i spuna.Ce fel de legatura avem noi care spunem ca suntem in partasie cu Domnul Hristos?Sintem noi gata sa putem intelege ce vrea sa ne comunice prin Cuvant?Sau gandirea ne este preocupata cu deale lumi, sau cu te miri ce alte invataturi de natura omeneasca.In felul acesta,cuvintele lui Dumnezeu trec pe langa noi fiind ne bagate in seama.Vai cati sunt azi prin adunari ,biserici ,care pretind ca spun cuvintele lui Dumnezeu,dar ei sunt cu totul departe de a avea o partasie ca a lui Ezechel.


    Ba unii chiar merg pana acolo ca, zic ei, au primit in mod deosebit revelatii dela Dumnezeu.Se incheie acest verset cu aceste cuvinte;să-i înştiinţezi din partea Mea! Dumnezeu a tinut neaparat sa-i precizeze lui Ezechel ca;” aceste cuvinte” vin din partea Lui.Se gaseau in popor care ascultau si de falsii prorocii care nu erau trimisi de Dumnezeu.Ieremia 14;14. ….«Proorocii lor proorocesc minciuni în Numele Meu; Eu nu i-am trimes, nu le-am dat poruncă, şi nu le-am vorbit; Si azi lucrurile sunt la fel ca si atunci. Rareori sa asculti cuvintele lui Dumnezeu.Iata dece era necesar sa le spuna Ezechel, sa le faca cunoscut ca, Dumnezeu vrea sa sa stie poporul de unde sunt aceste cuvinte.Daca ne intoarcem la noi insine, acolo in strangerea la olalta auzim noi cuvinte care vin din partea lui Dumnezeu? Pentru noi cei de azi este mult mai usor sa desprindem care sunt cuvintele lui Dumnezeu. Dece? Pentruca, Dumnezeu ne-a dat in bunatatea Lui Cuvantul scris.
   
 Ap, Pavel aduce inainte ceva foarte interesant, dar care se neglijeaza in strangerile la olalta, anume; 1 Corinteni 14;29. Cît despre prooroci, să vorbească doi sau trei, şi ceilalţi să judece.Am spus cu alta ocazie ce faceau prorocii;” ei declarau Cuvintele lui Dumnezeu ca si Ezechel. Azi sunt cei ce vestesc Cuvantul la fel ca si prorocii, avand la indemana Cuvantul scris.Apoi ,Pavel spune ca, “ ceilalti sa judece sau sa analizeze daca ce se spune corespunde cu Cuvantul scris.Celor sinceri le este suficient sa inteleaga.Daca ce aud sunt cuvinte  dela oameni sau dela Dumnezeu.Ca sa vorbesti cuvintele lui Dumnezeu trebuie sa ai o relatie speciala(Personala) de copil al Lui Dumnezeu, sa stai in prezenta Lui.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: