joi, 2 iulie 2015

1 Corinteni 15:50. Ce spun eu, fraţilor, este că nu poate carnea şi sîngele............

f43bd-picture1bibliacutrandafir 
1 Corinteni 15:50. Ce spun eu, fraţilor, este că nu poate carnea şi sîngele să moştenească Împărăţia lui Dumnezeu; şi că, putrezirea nu poate moşteni neputrezirea.
Intelegem din acest verset ca, Pavel face referire la firea pamanteasca.Fire care nu se lasa deloc cu una cu doua invinsa.Nu numai in viata de toate zilele ea is manifesta atitudinile ei urate pacatoase, si in relatia credinciosilor intre ei.Apoi se arata in strangerea laolalta a celor rascumparati.Si asta in prezenta Domnului Hristos. Ce spun eu, fraţilor,Poate multora nu le cadea bine ceia ce Pavel le scria.Cum nici azi printre noi nu sunt multi care sa suporte mustrarea.Trebuie sa ai o stare inalta duhovniceasca sa apreciezi o mustrare indiferent de unde vine.

Cand accepti mustrarea,faci dovada ca esti un om intelept.Pavel vroia sa ii faca pe acesti credinciosi sa inteleaga,că nu poate carnea şi sîngele. Cu alte cuvinte este exclusa dela bun inceput firea veche de a avea vre-o trecere inaintea lui Dumnezeu, de a conlucra la mantuire sau in Casa lui Dumnezeu.Acesta a fost motivul ca Dumnezeu a adus prin nasterea din nou o fire noua din Dumnezeu.Sau cum spune Pavel in continuare,ca aceasta fire carnalaeste imposibil să moştenească Împărăţia lui Dumnezeu; Imparatia lui Dumnezeu nu v-a fi mostenita decat de cei nascuti din nou. Cu alte cuvinte, de Copii ai lui Dumnezeu.Cei ce au fost nascuti din nou stiu destul de bine cata lupta se da intre Firea din Dumnezeu si cea veche.Nu ai aceasta lupta in tine, este dovada ca nu ai fost nascut din nou.

Daca te simti confortabil in felul de cum iti traiesti viata fara lupta,ma refer la lupta spirituala.Atunci, trebuie sa sti ca  Dumnezeu, nu a lucrat in viata ta.Am repetat acest aspect pentruca ne este de mare folos sa stim acest lucru.Avem lasat in Cuvant si in privinta aceasta o explicatie.Galateni 5:17. Căci firea pămîntească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pămînteşti: sînt lucruri protivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi. Si uite ca cei mai multi nu tin cont de acest antagonism,(lupta) din trupul lor daca au fost nascuti din nou.

Poti face aceasta diferenta numai in cazul ca ai fost nascut din nou.Si nu e de mirare ca, deseori se ajunge la conflicte launtrice,in viata celui nascut din nou.Tocmai din cauza ca are doua firi in el. Dar si la conflicte de strangere la olalta ca adunare.Iata dece ap, Pavel spune ca ;1 Corinteni 9:  27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire,...........Nu avem lasat in Cuvant ca acest trup de carne in care este asezata aceasta fire care trage la pamant si tot ce este pacatos v-a avea parte de Cer.Cuvantul este destul de clar in privinta aceasta.Iata dece cei rascumparati la venirea Domnului Hristos pe norii Cerului se vor intalni cu El in trupuri de slava Trup, ca al Mantuitorului.1 Corinteni 15:: 52. într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trîmbiţă. Trîmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi.

Apoi mai avem si cuvintele Domnului Hristos cu privire la carne si sange.Matei 16:17. Isus a luat din nou cuvîntul, şi i-a zis: „Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea şi sîngele ţi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri.Mantuitorul vroia sa ii spuna lui Petru sa nu se bizuie pe ce stie el, ce poate el.Azi nu stiu cati dintre noi care spunem ca suntem credinciosi am aplicat aceste cuvinte in vietile noastre.Cu alte cuvinte, sa nu te crezi nimeni si nimic inaintea lui Dumnezeu.Daca totusi ai ceva mai deosebit decat un alt frate, sa sti ca nu iti apartine.Noi toti suntem tentati sa dam frau firi pamantesti in relatia noasta cu unul sau altu.Mai ales cei care gandesc ca sunt pusi in lucrare, sa vorbeasca in adunare,sa actioneze prin firea pamanteasca,carnala.Ne dam seama ce invatatura poate aduce unul care e firesc? Nu poate sa faca distinctie decat numai cei care sunt nascuti din nou si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu.

Intr-o imprejurare un frate mi-a zis; “Nelule am fost si eu Inginer” Ce vroia sa spuna cu asta? Ca era om cu ceva carte. Dar nu Ingineria sau orcare ar fi pregatirea ta pamanteasca te ajuta sa intelegi ceia ce citesti din Cuvint la modul spiritual.Este Duhul Sfant caruia Tatal ceresc i-a dat aceasta lucrare de a o face in cei rascumparati ai Lui.Dumnezeu a dat aceasta lucrare Duhului Sfant pentru a aduce lumina.Am mai spus cu alta ocazie ca, Domnul Isus a spus ce va face Duhul Adevarului. Va va descoperi din ce este al Meu.Ce intelept si frumos este sa te dai la oparte din calea Duhului Sfant.Ca oricum,daca ii stai in cale te v-a spulbera intrun fel in care nu iti va conveni.Dar trebuie sa poti face distinctie cand este Duhul si cand este omul firesc cu carnea si sangele lui.

Apoi Pavel numeste aceasta carne putrezirea nu poate moşteni neputrezirea.Ce vrea sa spuna Pavel este ca,in Cer nu mai sunt cimitire,cavouri, unde sa se putrezeasca.Acolo v-a domni viata.Poate cei de pe vremea Apostolului erau confuzi in a intelege cum vor fi in Cer cei rascumparati.Si Pavel le facea aceasta explicatie pe intelesul lor al tuturor.Pe vremuri oameni nu erau asa de educati, literati,invatati, ca in zilele noastre.Dar si azi avem confuzie in a intelege Cuvantul lui Dumnezeu cu claritate. Dece? Tocmai din pricina educatiei care se interfereaza cu Duhul Sfant.Nu rare ori aceasta educatie din firea pamanteasca ca sa nu spun carne si sange, pune in umbra lucrarea Duhului Sfant.

Pavel spune el ca, a socotit toat ce avea ca educatie pamanteasca, ca un gunoi.Dece? Pentru pretul nespus de mare al cunoasteri Domnului Hristos. Filipeni 3:8.Iata dece cei mai multi care fregventeaza o adunare sau alta sunt piperniciti in cresterea duhovniceasca.Fac aceasta afirmatie, pentruca am cunostinta de acest aspect.Din pricina acestora care aduc inaintea adunari firea lor pamanteasca. Sunt atati de multi piperniciti prin adunari,pentruca  ei se rezuma la ce primesc in adunare.Pentruca hrana, alimentatia, vine din aceasta fire carnala care nu poate aduce crestere spirituala.Domnul sa ne dea harul sa putem sa tinem rastignita aceasta fire pamanteasca si sa ne bizuim doar pe lucrarea Duhului sfant.Lucrae care vine direct din Cuvantul lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: