miercuri, 8 iulie 2015

Daniel 6:16. Atunci împăratul a poruncit să aducă pe Daniel,...................

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Daniel 6:16. Atunci împăratul a poruncit să aducă pe Daniel, şi să-l arunce în groapa cu lei.Împăratul a luat cuvîntul şi a zis lui Daniel: „Dumnezeul tău, căruia necurmat Îi slujeşti, să te scape!“


         Ma intorc din nou la Daniel slujitorul lui Dumnezeu.Mi-a atras atentia in mod deosebit in aceste doua versete 16 si 20 in ele sunt cuprinse cuvintele Imparatului. Iata ce a poruncit Imparatu; Atunci împăratul a poruncit să aducă pe Daniel, De data aceasta nu a mai spus sa vina Daniel la el si sa stea de vorba cum facea mai inainte sa-l consulte. Daniel era un sfatuitor al Imparatului.Citim ceva mai sus ca, Imparatul a cedat inaintea satrapilor lui.Cat de des acestia pe care Insusi Imparatul ii puese unelteau impotriva lui.Cuvantul ne arata ca Daniel avea in el un duh inalt.Versetul 3;pentru că în el era un duh înalt; Recunostea Imparatul ca Daniel este calauzit de Dumnezeu.Cuvantul ne arata ca Imparatul nu a putut dormi toata noaptea de framantare de cum sa poata sa-l scape pe Daniel dela moarte.


            Era convins ca odata ajuns Daniel la lei s-a terminat cu el.Cu toate acestea Imparatul nu a putut face nimic pentruca  pusese pecete peste decret dat.Ma gandesc cum va fi venit Daniel inaintea Imparatului? Se va fi gandit el ca il cheama sa il sfatuiasca intrun fel?Nu stim ce putea fi in mintea si Inima lui Daniel. Dar ce ma face sa cred ca el,stia ce consecinte poate avea din pricina ca nu era supus la decretul Imparatului;10. Cînd a aflat Daniel că sa iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, şi de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga şi lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea şi mai înainte. Ma gandesc cum am proceda noi daca am fi intr-o situatie sau alta, sa fim pusi in fata unui compromis doar ca sa scapam cu bine. Am face noi  compromis? Ne cunoastem fiecare cat de mult tinem sa nu facem niciun compromis in viata noastra. Cu alte cuvinte sa nu lezam interesele lui Dumnezeu prin comportamentul pe care il traim printre semenii nostri.


         Ce vrea Dumnezeu dela cei rascumparati ai Lui? Prin trairea noastra sa nu il compromitem.Vedem la Daniel cum slujea lui Dumnezeu din cuvintele Imparatului. Chiar aceste cuvinte spuse de Imparat in versetul 16, Aceste cuvinte la prima vedere ar putea parea putin sarcastice.Dar nu sunt, ci sunt spuse dintro inima zdrobita de durere.Iata dece a fost chemat Daniel;şi să-l arunce în groapa cu lei.Daniel sta darz in slujirea Dumnezeului lui.Nu ne arata Cuvantul ca Daniel ar fi spus ceva cand a fost chemat si a auzit sentinta nedreapta. Imparatul ii spune aceste cuvinte; „Dumnezeul tău, căruia necurmat Îi slujeşti, să te scape!“Cu alte cuvinte, asteapta dela El sa te scape ca eu nu pot face nimic. Imparatul ar fi putut spune: “cu parere de rau” nu pot face nimic.Daca imparatul nu a spus aceste cuvinte; care reflecta starea lui interiora”cu parere de rau”Intelegem din ce spune ca toata noaptea nu a dormit in dorinta de al scapa pe Daniel.Iata dece Daniel mergea la Imparat increzator ca Dumnezeul lui il scapa.Cuvantul a cuprins in mod special pentru toate generatiile de rascumparati ca,secretul este sa slujesti lui Dumnezeu necurmat  Am avut ocazia sa aud la unul sau la altul care spunea ca sunt credinciosi ,dar ca, au avut eclipse in viata. Cu alte cuvinte,au dus o viata de intrerupere “in relatia lor cu  Dumnezeu”.Scriptura nu ne arata ca, poti iesi din Domnul Hristos si poti intra cand gasesti tu cu cale. Aceasta este pentru noi cei din aceasta dispensatiune a harului.


         Daniel  stia ca nu se poate prezenta inaintea lui Dumnezeu dupa un  timp de ignorare a relatiilor lui cu Dumnezeul cel viu si adevarat 20. Şi apropiindu-se de groapă, a chemat pe Daniel cu un glas plîngător. Împăratul a luat cuvîntul, şi a zis lui Daniel: „Daniele, robul Dumnezeului celui viu, a putut Dumnezeul tău, căruia îi slujeşti necurmat, să te scape de lei?“ Iata dupa ce Dumnezeu a inclestat gura leilor, ca apare dimineata Imparatul sa vada rezultaul daca Daniel a fost sfasiat de lei.Omeneste, a fost o minune.A aparut el cu o inima stransa de durere. la cusca cu lei.Nu, nu cred ca Imparatul se astepta la o astfel de minune. Ce cred este ca, in dimineata aceia,In mintea Imparatului,s-a schimbat gandirea despre Dumnezeul lui Daniel. Pentruca vedem in continuare ce decret a dat. Citim in versetul,   26. Poruncesc ca, în toată întinderea împărăţiei mele, oamenii să se teamă şi să se înfricoşeze de Dumnezeul lui Daniel. Dumnezeului caruia ii slujea Daniel nu putea alti dumnezei sa stea alaturi.  


         Avea Imparatul sa recunoasca si inca public,ca nu e alt Dumnezeu ca Dumnezeul lui Daniel.Ei uite ca, Daniel avea de aface cu un Dumnezeu a tot puternic tare pe pamant si in Cer.Iata ca, vedem cat de traumatizat a fost imparatul.14. Împăratul sa mîhnit foarte mult cînd a auzit lucrul acesta; sa gîndit cum ar putea să scape pe Daniel; şi pînă la asfinţitul soarelui sa trudit să-l scape. Am ramas cu privirea atintita asupra acestor cuvinte pe care nu la voia intamplari au fost cuprinse in Cuvant;căruia îi slujeşti necurmat,sau necontenit, sau ne intrerupt.Ce putem noi spune in fata acestor cuvinte?Este o intrebare care se cade sa ne-o punem fiecare.Ce fel de compromis am facut in vietile noastre si totusi sa spunem ca suntem copii ai lui Dumnezeu? Sa-mi fie ingaduit sa spun ca;” numai un om iresponsabil” poate sustine asa ceva.Dumnezeu ne vrea cu gelozie si nu accepta in viata de copil al Lui compromis orcare ar fi el.Poate nu la toti le plac aceste cuvinte sau afirmatii.Te poti chema “crestin” dar nu copil al Lui Dumnezeu.Facand compromis, necinstesti numele scump al Lui Dumnezeu.Domnul sa ne dea harul sa fim atenti de  felul cum ne raportam la numele Lui cel sfant.Suntem copii ai Lui sau“crestini”de strangere laolalta.Putem vedea din viata pe care o traim, felul de cum ne manifestam in relatia cu lumea si in ultima instanta cu Fratii.


John balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: