sâmbătă, 11 iulie 2015

Luca 22:28. Voi sînteţi aceia, cari aţi rămas necontenit cu Mine..................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Luca 22:28. Voi sînteţi aceia, cari aţi rămas necontenit cu Mine în încercările Mele.

Viata aceasta nu este usoara,chiar daca unii spun ca ei pot sa se descurce in toate situatile vieti.Cand trecem prin diferite imprejurari si simtim uneori ca nu mai avem nici-o scapare,avem in acele momente nevoie de cineva care sa fie langa noi, cu noi.Orcine am fi noi, cat de tari ne-am crde, Dumnezeu ingaduie sa trecem prin situatii, imprejurari dificile, uneori dramatice.Iata ca insusi Domnul Isus avea nevoie ca Fiu al Omului sa aiba pe cineva langa El in clipele grele care se abateau asupra Lui.Voi sînteţi aceia,Mantuitorul face referire la ucenicii Lui care il urmau oriunde El se ducea.Ma gandesc la multi altii care l-au urmat pentru o vreme si apoi l-au parasit.In clipele acelea de parasire a celor mai multi Mantuitorul le zice ucenicilor;Ioan 6:67. Atunci Isus a zis celor doisprezece: „Voi nu vreţi să vă duceţi?“Cunoastem interventia lui Petru cum i-a spus ca: …...unde sa ne ducem ca Tu ai cuvintele vieti vesnice.

Voi pe care Tatal Meu v-a atras la Mine,ar fi putut spune Domnul Isus;Voi nu vreţi să vă duceţi?“In Gradina Getimani, il vedem pe Domnul Isus Cum a luat cu El mai aproape pe; Marcu 14:33.“ A luat cu El pe Petru, pe Iacov şi pe Ioan, şi a început să Se spăimînte şi să Se mîhnească foarte tare. Era un moment greu prin care Mantuitorul trebuia sa treaca inainte de a merge la cruce.I-a luat pe acestia trei sa il sustina in aceste clipe extrem de grele prin care trecea. Sa se ceghieze impreuna pentru El.Matei 26:38. Isus le-a zis atunci: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte; rămîneţi aici, şi vegheaţi împreună cu Mine.“Voi sînteţi aceia,Ar fi putut sa spuna;”voi nu m-ati abandonati?”Asa cum am spus ceva mai sus, si noi simtim nevoia uneori in viata aceasta zbuciumata sa fie cineva cu noi, alaturi de noi, cand trecem prin astfel de situatii,care ne coplesesc.

Dar daca acest cineva orcare ar fi, din familie sau dintre Fratii pe Care Dumnezeu ni-a dat, in astfel de clipe grele ne parasesc,negresit, vom fi zdrobiti nu numai de durea prin care trecem , ci si de atitudinea celor cu care am avut partasie.Asa se intampla cu Mantuitorul in acele clipe.Au fost multi din cei care in toti acsti ani sau tinut dupa Domnul Isus, si pe care El  i-a vindecat, i-a saturat. Acestia l-au parasit.Nu erau din aceia pe care Tatal i-a dat Lui.1 Ioan 2    19. Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit, ca să se arate că nu toţi sînt dintre ai noştri.Un verset foarte semnificativ care ne arata ca nu toti sunt dintre aceia pe care Tatal i-a dat Domnului Isus.

Dar ce au facut acestia pe care Domnul Isus ii aduce in atentie?cari aţi rămas necontenit.Ii producea mangaiere acestia in clipele acestea grele prin care trecea. Domnul Isus vroia doar sa stie ca ei sunt acolo si ca veghiaza impreuna cu El.Cu toate ca, coplesiti de somn nu au putut sa implineasca dorinta Mantuitorului de a vegia impreuna cu El. Dupa inviere Mantuitorul ii numeste Fratiii Mei.Am spus cu o alta ocazie cat de scump este acest nume de Frate al Domnului Hristos.Este o zicala care spune asa; “prietenul la nevoie se arata”. Cu alte cuvinte cand treci prin incercari, atunci iti dai seama ce fel de prietenii ai.

    Citim in Proverbe 27:1010. Nu părăsi pe prietenul tău…...mai bine un vecin (sau un prieten) aproape de cît un frate departe. . Nici fratii si Surorile Domnului Isus nu au fost aproape de El. Sa simta impreuna la durerea ,apasarea lui sufleteasca.Acest cuvant -Necontenit- sau necurmat-il mai vedem si in Daniel 6:16.căruia necurmat Îi slujeşti,supt o alta forma.Ce vrea sa ne spuna aceste doua cuvinte:necontenit ale Domnului Isus? Dar si acesta pe care Imparatul le-a spus lui Daniel ca slujitor al lui Dumnezeu? Cred ca nu gresesc daca le asociez cu:
“a fi credincis, sau loial” Poti fi loial unui om si este bine daca ai o partasie deosebita cu acel om ca un frate. Dar sa fi loial Domnului Isus potrivit felului de cum sau comportat uceniici, are o greutate vesnica. Dar si Daniel a fost loial lui Dumnezeu. Si Dumnezeu nu a fost indiferent la aceasta loialitae a lui Daniel.L-a rasplatit cu viata. cu Mine în încercările Mele. Nu este in caracterul omului sa fie loial, sa stea necontenit langa o persoana.Doar in cei care Dumnezeu a lucrat aceasta nastere din nou care schimba structura sufleteasca,lucrurile capata o alta dimensiune, un alt pret.Pret care ne motiveaza sa fim cu Mantuitorul necontenit.
    Inca odata putem vedea din acest verset ca;Nu orcine poate sta cu Domnul Isus decat aceia care au fost datil  Lui  de Tatal.Acestia sunt numiti frati ai Lui,de insusi Domnul Isus. Pe acestia, nu o sa-i vedem ca umbla dupa altceva care ar putea lumea sa le ofere. Ei sunt complect dezinteresati de pamant si se uita unde sta Mantuitorul lor la dreapta Tatalui.Dece se uite ei sus? Pentruca acolo v-a fi destinatia lor impreuna cu Domnul Isus. Si asta, pentru faptul ca:Cei nascuti din nou au ramas necontenit cu El.Cand vezi pe unii care vin si pleaca din strangerile laolata, iti dai seama ca nu sunt dintre aceia pe care Tatal i-a dat Fiului ca sa ramana necontenit cu El si in vesnicie. 

Un nou prileji de bucurie pentru cei care raman necontenit cu Mantuitorul lor.Aceasta face dovada ca ei au fost atrasi de Dumnezeu la Fiul Sau.Ioan 6:44.Si aceste ganduri doresc sa le impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni, spre imbarbatare, ca vom fi cu El pentru intreaga vesnicie.Cred ca nu gresesc daca spun ca: a sta cu Domnul Isus necontenit, exclude “eclipsa”pe care unii o aduc ca motivatie de a se scuza.Cand esti un copil al lui Dumnezeu stai in prezenta Tatalui ca si un copil la modul literal.Faci parte din casa Lui si te bucuri ca esti in intimitate cu Tatal.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: