marți, 14 iulie 2015

1 Petru 1:8. pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut,...................

f43bd-picture1bibliacutrandafir
1 Petru 1:8. pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut, credeţi în El, fără să-L vedeţi, şi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită,


Printre cei rascumparati ai Domnului Hristos, sunt si oameni in a caror viata Dumnezeu nu a adus inca o transformare. Cu alte cuvinte, nu sunt as zice ,inca nascuti din nou. Dar acestia fregventeaza adunarile si aduc in inima fratilor care sunt mai slabi indoiala.Zic, care sunt mai slabi, pentruca nu mananca suficient din painea vieti (Cuvantul lui Dumnezeu)ca sa se desvolte armonios in viata spirituala.Ei bine, asa era si pe vremea cand ap, Petru le scrie acestor credinciosi.Poate unii din acestioa puneau la indoiala credinta care se ocupa cu lucrurile nevazute.Evrei 11:1. Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile cari nu se văd.


Am avut ocazia sa vorbesc cu mult timp in urma cu o persoana ceva mai educata si caruia i-am adus inainte credinta.Atentie este vorba de credinta data ca dar de Dumnezeu.Sigur, ca el cauta sa-mi spuna de credinta lui pe care o avea si se sprijinea pe ce vede.Vezi Efeseni 2:8.Acesta mi-a spus ca, el crede ceia ce vede si pipaie.Acestora, Petru le spune despre aceasta credinta care vine dela Dumnezeu ca dar .pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut,Intelegem ca daca vezi un obiect orcare ar fi el crezi.I-mi permit sa spun ca, aceasta nu e credinta.Despre credinta aceasta care se ocupa cu lucrurile nevazute spune autorul ep, catre Evrei. Si pe aceasta credinta,Petru o aducea inaintea acestor credinciosi poate derutati de unii sau alti.Iata unde ne duce aceasta credinta sa iubim pe Mantuitorul nostru as zice, orbeste.Dece orbeste? pentruca nu il vedem cu acesti ochi.


Aceasta credinta care ne este data de Dumnezeu Tatal Domnului nostru Isus Hristos face posibila in inima noastra aceasta dragoste,Iubire fata de Fiul Sau. Cu toate ca, acum nu-L putem vedea.Dar v-a veni si vremea sa il vedem asa cum este scumpul nostru Mantuitor.Ap, Ioan da garantie celor nascuti din nou ca il vor vedea aevea.1Ioan 3 2. ……….Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este.Domnul Isus ii spune lui Toma aceste cuvinte;Ioan 20:29. „Tomo“ ia zis Isus, „pentrucă M-ai văzut, ai crezut. Ferice de ceice n-au văzut, şi au crezut.“Domnul isus fericeste pe cei ce nu au vazut cu acesti ochii de carne.credeţi în El, fără să-L vedeţi, Credinta produce dragoste, Iubire fata de Domnul Isus care a platit pretul rascumparari.Intelegem ca nu credinta naturala in care se strecoara si indoiala este cea care produce ce ne relateaza mai departe acest verset. Anume;şi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită,

Prin structura noastra natural ,fireasca nu ne poate produce o bucurie ceia ce nu putem vedea.Te bucuri cand cineva iti face un cadou.Pentruca il vezi si ii poti aprecia valuarea.Dar ce spune ap, Petru in acest verset este bucuria care umple inimile celor rascumparati ca sunt mantuiti si ca v-a veni si clipa cand ei il vor vedea pe Rascumparatorul lor asa cum este.Asa a descris ap, Ioan si ce minunat ca ne invioreaza faptul ca il vom vedea.Dar uite ca datorita acestei Iubiri si acestei credinte vor fi rasplatiti toti cei care apartin Domnului Hristos.Versetul urmator ne vorbeste de sfarsitul credintei. Credinta se termina odata cu intalnirea cu scumpul nostru Mantuitor.Dece inceteaza credinta la intalnirea cu Mantuitorul? Tocmai din pricina ca il vedem.Ce frumos a infatisat autorul ep, catre Evrei definitia credintei.Apoi, vedem in versetul urmator ca vor dobandi,vor primi,ca sfarsit al credintei lor as numi-o recompensa dela Dumnezeu.9. pentrucă veţi dobîndi, ca sfîrşit al credinţei voastre, mîntuirea sufletelor voastre.


Nu-i lasa ap, Petru in necunostinta pe credinciosi carora le scria, dar nici pe noi, chiar daca sunt printre cei care se strang laolalta si unii sceptici, indoielnici. Adica,acestia vrea sa spuna ca; ”nu sti daca vei ajunge sa-L vezi pe Mantuitorul” pentruca zic ei,trebuie sa ramai in El”.Odata  adus la viata esti al Lui.Cu alte cuvinte ii aparti Domnului Hristos pentruca esti madular al trupului Sau.Indoiala o au numai aceia in a caror viata nu se vede aceasta evidenta a nasteri din nou adica o viata noua.Dumnezeul nostru, al celor rascumparati, sa ne umple inima,cu o bucurie negrăită şi strălucită, Daca aceasta bucurie ne lipseste intrun fel.Ea este negraita, adica, nu se poate exprima,cel nascut din nou este singurul care se bucura de ea.Dar ce vrea sa spuna strălucită,?Nu cred ca gresesc daca spun ca acest cuvant reflecteaza in jurul nostru in relatiile cu oameni, o stralucire,radiaza.Ei trebuie sa vada in comportamentul nostru ceva deoseboit, frumos, stralucit.Domnul sa ne dea harul sa ne bucuram ca il vom intalni.Unii mai curand ,altii poate peste un timp, sau poate curand v-a veni sa ia pe toti ai Lui. Sunt credinciosi care sunt in asteptare si zic;Vino Doamne Isuse”


John Balarie
los Angeles California!

Niciun comentariu: