vineri, 24 iulie 2015

1 Corinteni 15:19. Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos,.................


f43bd-picture1bibliacutrandafir


1 Corinteni 15:19. Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci sîntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii !


    Avem un verset inaintea noastra pe care trebuie sa il privim cu mare seriozitate. Spun asta pentruca lumea de acum cu ce ofera ea poate atrage in cursa pe multi dintre noi care ne numim credinciosi.Vedem si printre noi cum se alearga dupa aceste lucruri materiale care sunt la dispozitia firi pamantesti.Lumea, poate sa faca din aceasta viata efemera, trecatoare, scopul ei principal. Dar copilul lui Dumnezeu nu este interesat de aceasta oferta pe care lumea o prezinta.Acest verset este special pentru cei ce sunt ai Domnului Hristos.Dacă numai pentru viaţa aceastaEste adevarat ca aceasta este o viata.Dar Scriptura nu ne arata ca ,nu se v-a termina.Cum aceasta viata are sa se termine intrun fel, asa se termina si lucrurile dupa care lumea alearga continu.Si ce este trist, ca printre acestia care sunt din lume se gasesc si unii care se numesc crestini, dar nu-i deosebesti in alergarea lor.Nu poti face o diferenta intre un unul care se cheama el insusi ”crestin” si unul care nu este.Singura diferenta daca ar fi sa o facem este faptul ca,”crestinul” merge duminica la o adunare.


    Orcum, aceasta viata este o continua alergare.Sunt doua feluri de alergari.1) Sa alergam ca si lumea dupa ce piere, dupa ce e trecator, sau 2) Sa alergam ca un copil al lui Dumnezeu spre casa cea din ceruri, sau spre premiul chemari ceresti? Ap, Pavel spune cum alearga el, si tot asa trebuie sa alerge orce copil al lui Dumnezeu.  Filipeni 3;14. alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Constienti fiind ,ca se termina aceasta viata, ar trebui sa ne indreptam privirea spre cea vesnica.Viata aceasta pentru cel rascumparat este o viata care trebuie traita spre slava lui Dumnezeu.O viata de adus inaintea oamenilor marturia ca il iubim pe Domnul Hristos.Fiecare stie cum alearga si dupa ce alearga.Singurul motiv care poate fi luat in seama de cel rascumparat,este de as trai aceasta viata,asteptand intalnirea cu Mantuitorul..ne-am pus nădejdea în Hristos, Sa iti pui nadejdea in Domnul Hristos doar pentru aceasta viata? Pai Mantuitorul nu mai este aici pe pamant.


    La ce bun? Sunt si unii care spun ca Domnul Hristos v-a veni din nou.Da,El v-a veni, dar nu pe acest pamant plin de silnicia pacatului.Geneza 6;11. Pămîntul era stricat înaintea lui Dumnezeu, pămîntul era plin de sîlnicie….Daca atunci la inceput pamantul era in starea aceasta de pacatosenie,cum este acum cand sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape?Domnul Isus vine, cu siguranta.Cei rascumparati ai Lui nu au niciun dubiu.Pentruca,Mantuitorul, a promis pentru ai Lui ca v-a veni. Dar v-a veni pe nori cerului sa se intalneasca cu cei rascumparati ai Lui.1 Tesaloniceni 4:   17. Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.Unii pot avansa fel de fel de invataturi dar care nu au acoperire in Cuvant. Chiar daca sustin anumite versete care sunt greu de inteles literal.Iata la ce concluzie a ajuns Ap, Pavel; atunci sîntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii ! Sau in alta traducere mai de plans. Dece mai de plans? Pentruca omenirea are cursul ei spre distrugere, spre o condamnare vesnica.

Sa Iti pui nadejdea numai pentru aceasta viata , face dovada ca nu aparti Domnului Hristos care sade la dreapta lui Dumnezeu.Acesta este si motivul de te preocupa  lumea, pamantul.Oamenii religiosi, “credinciosi” au hristosii lor. Acestia da, is pun nadejdea in hristosii lor pentru aceasta viata.Cei ce a fost adusi la viata  au o alta nadejde, intalnirea cu scumpul lor Mantuitor.Iata deci ca, cei rascumparati nu si-au pus nadejdea in Domnul Hristos pentru aceasta viata.Ei sunt in armonie cu ce spune Ap, Pavel; 2 Timotei 4:8.Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea“, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. Apostolul ca si toti cei rascumparati dealungul timpului, aveau pe inima aceasta nadejde de a se intalni cu Domnul Hristos. Noi stim si intelegem cu totii ca ,v-a veni si un timp cand vom parasi acest pamant. Nu cred ca , un copil al lui Dumnezeu is v-a pune nadejdea lui in aceasta lume sau in hristosii pe care lumea crestina Ii ofera.


    Au cine sa si-o puna .Cei care sunt religiosi si nu au nimic de aface cu asteptarea intalniri cu scumpul nostru Mantuitor. Ap, Pavel vorbeste de; “vor fi iubit venirea Lui”. Ca sa iubesti venirea Lui trebuie mai intai sa-I aparti Celui care v-a veni, sa-L doresti. Dece v-a veni Domnul Hristos? Pentru cei ai Lui este usor de inteles. Sa ia pe cei pe care i-a adus la viata din moarte spirituala.Pavel spune motiovatia lui de asteptare. Sa primeasca din partea Domnului Hristos aceasta cununa a -neprihaniri- Ce inseamna asta? o rasplata pentru felul de cum ai trait aici pe pamant si ai cinstit numele Lui cel sfant printre oameni.Erau unii carora le scrie Apostolul, care intelegeau si ei ca si tanarul bogat. Anume ca, poti avea si pamantul dar si cerul. Azi nu e cu nimic mai diferita gandirea multora in privinta aceasta. Sunt pline bisericile de astfel de "crestini lumesti"


    Pavel spune destul de explicit cine vor fi beneficiariii cerului.tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. Un test personal este simplu de facut.Iubesti venirea Domnului Isus, atunci esti in asteptarea intalniri cu El. Apoi vei fi beneficiarul acestei cununi a -Neprihaniri- Cu alta ocazie am spus ce inteleg prin Neprihanire.Curat as spune chiar imaculat, care te face apt pentru a fi prezent inaintea lui Dumnezeu Tatal.Domnul sa dea har tutur celor care sunt nascuti din nou, dar care au privirea indreptata spre pamant, sa is ridice privirea la intalnirea cu scumpul nostru Mantuitor.Sa ne fereasca Dumnezeu sa fie vreunul dintre noi, cei care am batut drumul duminica de duminica la strangerile laolalta, sa fim in clipa aceia,cei mai nenorociţi Pentruca ne-am pus nadejdea in viata aceasta.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: