vineri, 17 iulie 2015

Romani 1: 27. tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii,................

f43bd-picture1bibliacutrandafir
Romani 1: 27. tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvîrşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scîrboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
         Un loc care ne arata pana unde a putut ajunge fiinta umana, in ce degradare morala.Nu aveam de gand sa abordez un astfel de subiect, pentruca nu este ceva cu care sa se ocupe Copiii lui Dumnezeu si sa primeasca hrana sufleteasca din ceia ce citesc.Hrana de care au atata nevoie in calatoria lor vremelnica pe acest pamant.Ei nu sunt interesati de asa ceva in drumul lor spre casa cea din ceruri.Lumea da,se intereseaza de ce cauta.Acesta este modul ei de viata si asa traiesc.Iata dece spun foarte des ca, Domnul Isus nu s-a rugat pentru lume. Vedem in Ioan 17:9.despre aceasta afirmatia pe care o fac.Lumea is are cursul ei spre distrugere.Ca cei mai multi nu sunt de acord cu ce scrie in Scriptura,asta este irelevant,e treaba lor.Pentru cei ce iubesc Cuvantul, este suficient pentru a intelege din ce gasesc scris in acest Cuvant. Apoi, chiar si lumea crestina se arata tare ingrijorata de acest flagel. Ce este trist ca, aceasta lume care se numeste “crestina” se ocupa cu lucruri care nu hranesc. Pentru lume, dar si pentru  cei  care se numesc ei insusi “crestini,”Cuvantul nu face sens.Sau cel mult il iau superficial.Deaceia si viata le este superficiala.

       Am numit acest pacat ingrozitor Flagel. Da, flagel pentruca se intinde cu repeziciune, ca si focul salbatic(wildefire)Pacatul ia proportie din zi in zi.Iata cum era pe vremea ap, Pavel in biserica.1 Corinteni 5:2.Şi voi v-aţi fălit! Şi nu v-aţi mîhnit mai degrabă, pentruca cel ce a săvîrşit fapta aceasta, să fi fost dat afară din mijlocul vostru!Acestia carora le scria ap, Pavel erau credinciosi ziceau ei. Dar traiau la fel ca si lumea.Aztazi nu e cu nimic diferit. Si uite ca lumea merge din ce in ce mai rau.Si odata cu ea merg si cei care se chem “crestini”.Acestia lasa impresia ca sunt preocupati de decadenta in care se afla aceasta lume.Dar insusi prin faptul ca sunt asa de preocupati arata ignoraranta fata de Cuvantul lui Dumnezeu cu care ar trebui sa se ocupe daca sunt crestini.Dar in aceasta lume decazuta, traiesc vremelnic si cei rascumparati ai Domnului Hristos.

    Pentruca Domnul Isus i-a lasat pe cei ai Lui in lumea asta plina de neleguiri, se roaga Tatalui pentru aceia pe care El i-a dat.Ioan 17:15. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.Cu alte cuvinte, ei vor fi in aceasta lume stricata sa lucreze la Imparatia cerului inceputa da Mine Tata.Adica sa duca veste evangeliei pana la marginile pamantului.Ca cei pe care Tu Tata ii ai in vedere sa-i salvezi, sa-i mantuiesti, sa poata fi salvati.Mantuitorul spune ca acestia care au fost adusi la viata is traiesc viata noua in ciuda faptului ca sunt intr-o lume stricata.Ioan 17:16. Ei nu sînt din lume, dupăcum nici Eu nu sînt din lume.Poate se vor gasi si unii, daca nu cei mai multi care sa spuna ca nu este concordanta in cuvintele Domnului Hristos.Cand Mantuitorul spune despre ai Lui,ca nu sunt din lume,face referire la felul lor de viata pe care il traiesc ei in aceasta lume.Cei nascuti din nou,au o noua structura sufleteasca.Uite cum stau lucrurile printre cei ce se numesc ei isusi “crestini”. Acestia,sunt la fel de preocupati de ce este lumea preocupata. Nu de Cuvantul lui Dumnezeu pe care il avem.Pentru cei mai multi acest Cuvant a ajuns sa nu faca sens.Domnul Isus spune intr-o imprejurare aceste cuvinte;In ziua aceia, care ete ziua cea mare de razbunare a Domnului,nu Eu va voi judeca, ci cuvantul care v-a fost vestit,dat spre cunostinta.Acest Cuvant v-a sta ca o marturie care condamna.Cuvant pe care l-ati purtat cu voi in fiecare duminica,dar pe care l-ati ignorat. cu desavarsire.
         
         Ce au de facut Copiii lui Dumnezeu in vremuri ca acestea? Sa is ridice ochii in sus ca izbavirea lor este aproape.Acesta stare pacatoasa a omeniri nu este noua.A fost pe timpul Sodomei si Gomorei care au atras mania lui Dumnezeu asupra lor.Numai ca, cu cat ne apropiem de sfarsit, pacatul se inmulteste tot mai mult.Romani 5: 20. …..dar unde sa înmulţit păcatul, acolo harul sa înmulţit şi mai mult; Am scris cu o alta ocazie, ceva mai mult din acest verset. Dece anume, s-a inmultit si harul.Dela caderea omului in pacat omenirea s-a comportat deseori mai rau ca animalele.Se pune o intrebare;” ar trebui copiii lui Dumnezeu sa fie preocupati cum sa opreasca acest flagel?Din punctul de intelegere pe care il am potrivit cu Cuvantul sfant, raspunsul este nu, apsolut nu.Chemarea celor rascumparati este sa straluceasca ca o lumina in acest intuneric in care traieste fiinta umana.Domnul Isus a spus despre cei rascumparati:Matei 5:14. Voi sînteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte, nu poate să rămînă ascunsă.Un motiv dece neleguirea ia amploare, este si faptul ca cei care se numesc crestini nu lumineaza in acest intuneric din ce in ce mai gros.

         Asa cum am spus, lumea, asa zisa crestina, se crede ca este tare preocupata de acest caz.Acestia se numesc crestini dar nu stiu ce spune Cuvantul despre astfel de situatii,comportamente, care se gasesc in mijlocul fiintei umane. Si in ultima instanta si printre cei ce fregventeaza adunarile.Am sa dau ceva mai jos o persoana care se numeste crestina dar care traieste intrun astfel de pacat pe care Scriptuea il condamna categoric.Nu se poate vorbi de acest subiect atat timp cat Biblia care este Cuvantul lui Dumndezeu este ignorata.Azi, sunt biserici care se numesc “biserici” dar care nu au nimic de aface cu Sfanta Scriptura. Au doctrina lor personala dupa care se calauzesc.Acestia au amendat Scriptura dupa viata pe care vor sa si-o traiasca.Pastori care sunt femei, contrar Scripturi. Pastori care oficiaza astfel de casatori fara nici-o jena sau temere de  Dumnezeu.Pastori care ii numesc fratii pe acestia care traiesc intrun astfel de pacat.

Avem in Cuvant sa vedem ca, Dumnezeu nu doarme. Ci din potriva se uita peste fii oamenilor, Psalmul 14:2. Domnul Se uită dela înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor,....Si Psalmul53:2. Dumnezeu Se uită dela înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor,Asa ca, lui Dumnezeu,nu-i scapa nimic. Chiar daca cei mai multi nu cred ce e scris in Cuvant. Dar necredinta acestora nu impiedica planul lui Dumnezeu de a aduce supt judecata  aceste actiuni pe care omul le initiaza impotriva oranduieli lui Dumnezeu.Si ca, la timpul stabilit de El, va plati pentru aceasta abatere de la randuiala Lui.Este trist ca se agita cei mai multi care se considera ei insusi crestini.Sodoma si Gomora ne arata Cuvantul ca nu au fost nimicite pana ce pacatosenia nu a ajuns la culme.Este o limita in rabdarea lui Dumnezeu.Limita,care cei mai multi o ignora spre paguba lor.
     
     Nici acelora din Sodoma si Gomora din timpul acela nu le pasa ca este un Dumnezeu care priveste peste fiinta pe care a creiat-o.Dar nepasarea si necredinta lor nu a impiedicat ca Dumnezeu sa aduca la indeplinire planul Lui. Cei care citesc Cuvantul cu simt de raspundere si il iubesc, cunosc care este planul lui Dumnezeu, cu privire la intreaga creiatie. Si azi, ca si atunci, cei mai multi ignora ceia ce Cuvantul atentioneaza. Cu alte cuvinte, Dumnezeu cred ca a spus pentru Sodomei,”destul este destul”(enough is enough).Ca lumea merge in pas galopant spre distrugere nu trebuie sa ne spuna nimeni sau sa ne mire acest fapt.Si nici sa ne preocupe astfel de situatii.Dumnezeu, a lasat in Cuvantul Sau, tot ceia ce este necesar sa cunoasca Copiii Lui despre astfel de dregadari morale. Atentie,Copiii Lui nu sunt interesati de aceste evenimente.Ei sunt chemati sa fie o lumina, o marturie, atata tot. In rest Dumnezeu is duce planul Lui la indeplinire.Nu scriam despre acest caz, dar am primit o serie  de E-meiluri cu privire la acest eveniment.Am vazut ca si crestinatatea de lume se agita sau as zice ca este “afectata” intrun fel”.26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scîrboase; Intelegem ca, Dumnezeu, putea sa-i opreasca sa intervina la cei din Sodoma si Gomora,dar nu a facut-o.

     Intrebarea este dece nu a intervenit Dumnezeu?Dece nu intervine Dumnezeu azi? Raspunsul il cunosc doar cei ce citesc Cuvantul cu seriozitate si atentie.Dumnezeul nostru are un timp stabilit pentru toate lucrurile, evenimentele.Am citi un articol in care autoarea spune;I want to start by saying that I am a Christian. I always have been and always will be... and I'm also a gay woman.Traduc pentru cei care nu sunt familiari cu engleza. Tradus este asa:Vreau sa incep a spune ca,  sunt crestina.Si Intotdeauna am fost si intotdeauna voi fi….Si sund deasemenea o femeie gay.(lesbiana)Trebuie sa ne intrebam; “ce fel de intelegere a Cuvantului poate avea o persoana ca aceasta?” Poate fi Cuvantul o sursa de hrana spirituala pentru astfel de persoane?Nu suporta apsolut niciun comentariu.Si vai cati mai sunt printre cei ce fregventeaza o adunare sau alta ca aceasta persoana.Cuvantul ne arata ca ;”nu pti sluji la doi stapani”.Ca aceasta persoana sunt cei mai multi, care nu pot deosebi raul de bine.Dumnezeu este Dumnezeul celor vi nu a celor morti in pacate.Pavel in ep, catre Efeseni spune;Efeseni 2:1. Voi erati morti in greselile si pacatele voastre.Fac o specificatie pentru cei care trateaza cu usurinta pacatul in viata;Traiesti in pacat, esti mort spiritual.Orcare ai fi tu.si in orcare pacat ai trai.Acestea sunt cuvintele Sfintei Scripturi care in ultima instanta e Cuvantul lui Dumnezeu. Iubesti acest Cuvant,te hranesti cu el?Aceasta e dovada ca esti nascut din nou.

   Cei ce au privirea indreptata doar spre pamant,nu inteleg planul lui Dumnezeu cu privire la toate aceste pacate pe care fiinta umana le practica.Zic fiinta umana pentruca marea majoritate imbratiseaza acest mod stricat de viata.Atat timp cat Biblia este desconsiderata sa nu ne asteptam ca v-a fi bine.Dar nici sa nu acomodam Biblia cu felul de viata pe care unii  il traiesc.Cuvantul sfant nu suporta amendament din partea omului, orcare ar fi el.Intelegem noi care este chemarea copiilor lui Dumnezeu?Sa luminezei in intunericul acesta gros al pacatului. Fiecare poate sa se analizeze,testeze, personal in lumina acestui Cuvantului sfant,sa vada daca a fost nascut din nou.Mentionez din nou;”astfel de subiecte nu fac preocuparea” unui copil al Lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: