luni, 27 iulie 2015

1 Ioan 4:5.6 Ei sînt din lume; deaceea vorbesc ca din lume,..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 4:5.6 Ei sînt din lume; deaceea vorbesc ca din lume, şi lumea îi ascultă.

Apostolul Ioan face o separare intre cei ce sunt mantuiti, nascuti din nou si lumea care inconjoara pe cei rascumparati ai Domnului Hristos.Am primit aceste doua versete dela o fata a mea cea mai mica care locuieste in Montana.Din cand in cand schimbam cateva ganduri din Cuvantul scump al lui Dumnezeu.Zic SCUMP;Pentruca, cei rascumparati ai Lui il considera  intradevar scump acest Cuvant.De data aceasta,am schimbat din ceia ce ap, Ioan ne relateaza in acest verset de mai sus.Ei sînt din lume; Negresit ca acestia din lume nu sunt ai Domnului Hristos. Dar daca ne uitam in Cuvant si cei rascumparati sunt in lume. Vedem diferenta in ceia ce Apostolu Ioan spune si vom vedea ce are Domnul Isus de spus despre ai Lui.Ev,Ioan 17; 14. Le-am dat Cuvîntul Tău; şi lumea ia urît, pentrucă ei nu sînt din lume, după cum Eu nu sînt din lume. Cand Domnul Isus vorbeste despre cei ne mantuiti , El spune ca;”sînt din lume” daca luam bine seama, despre ai Lui si chiar despre El insusi spune Mantuitorul ca  ei nu sînt din lume.

Cu alte cuvinte, traiesc printre cei ce apartin acestei lumi cu moravurile ei, dar nu cum traiesc ei.Aceste doua cuvinte DIN Lume si IN lume, fac intreaga diferenta de separare.Cei de care le vorbea Domnul Isus ucenicilor erau din lume si nu ii interesa apsolut nimic din ceia ce Mantuitorul le aducea inainte.Fiind din lume, negresit, traiesti cum traiesc toti care nu il cunosc pe Dumnezeu ca Tata si pe Domnul Isus ca Mantuitor al lor personal. Iata dece, acestia,  vorbesc ca lumea,pentruca se ocupa cu ce se ocupa lumea.Sunt destui care fregventeaza o adunare sau alta si sunt din lume. Dece? Pentruca vorbesc ca lumea.Nu-i poti deosebi de lume decat in curtea adunari duminica.deaceea vorbesc ca din lume, Nu te poti desprinde dintrun anturaji in care esti prins ca traiesti ca totii care compun acel anturaj lumesc.Rezultatul este ca vei vorbi si tu ca si ei si nu te vei diferentia cu nimic de ei. Dece? Pentruca esti DIN lume, din acel anturaji.Si sa-mi fie ingaduit sa spun ca,deseori anturajul lumesc este de natura pacatoasa. Lumea is vorbesc unul altuia cu cuvinte care le stapanesc viata, si care ii satisfac. Dar uite ca intre acestia din lume,este o intelegere destul de tacita. Dece? Pentruca:  lumea îi ascultă.

Dece ii asculta?Pentruca mediul lor de viata este identic, in vorbire,in comportament si toate actiunile lor sunt lumesi. Vocabularul lor a celor din lume e  deseori identic cu a celor care fregventeaza o adunare.Cu alte cuvinte acestia sunt departe de Dumnezeu. Chiar daca nu o spun cu cuvinte, ei traiesc, vorbesc, contrar cu ceia ce Cuvantul invata.Sa nu ne asteptam ca lumea sa primeasca cuvintele celor rascumparati ai Domnului Isus. Cuvinte,care sunt din Cuvantul lui Dumnezeu.Aceste cuvinte cu privire la pacat si la mantuirea in Domnul Hristos.Aceasta este intreaga Evangelie, cand se aduce inainte pacatul si mantuirea.O mantuire data in dar de Dumnezeu.Acestia din lume vor primi doar din ce este a lor.Bancuri, bascalie, cuvinte cu doua intelesuri si tot ce satisface firea pamanteasca.Cand Dumnezeu intervine in viata unui suflet care este DIN lume, atunci evenimentul acesta se numeste ca a fost nascut din nou. Acest suflet de acum trece de partea cealalta. Adica, iese DIN lume cu felul lui de a trai, de a gandi si intreaga fiinta este schimbata.

Domnul Isus, asa cum am spus, aduce inainte si pe cei rascumparati pe care ii numeste ca fiind impreuna cu El; 6. Noi însă sîntem din Dumnezeu; Ce cuvinte minunate ale Domnului Hristos. El se indentifica cu niste suflete care au fost scosi din lume.Ca sa fi din Dumnezeu este ceia ce am spus de un suflet care a primit Cuvantul si a fost nascut din nou.Cand vine vorba de lume, ea apartine celui rau.1 Ioan 5;19.Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău. Deci acestia DIN lume sunt robi ai celui rau.cine cunoaşte pe Dumnezeu, ne ascultă; Am spus cu alta ocazie cine poate sa il cunoasca pe Dumnezeu.Luca 10;22….şi nimeni nu ştie cine este Fiul, afară de Tatăl, nici cine este Tatăl, afară de Fiul şi acela căruia vrea Fiul să iL descopere.“Am spus atunci, ca este o armonie, o sincronizare, a relatiei Tatalui cu Fiul in planul de matuire al omului.Iata deci, ca atunci cand un suflet a ajuns sa cunoasca pe Dumnezeu asculta cuvintele celor care le vorbesc din Cuvant.Pentru acestia care cunosc pe Dumnezeu , Cuvantul este un deliciu, nu se pot desparti de El. 6. Noi însă sîntem din Dumnezeu; cine cunoaşte pe Dumnezeu, ne ascultă; cine nu este din Dumnezeu, nu ne ascultă.Si incheie Domnul Isus cu aceste cuvinte; “ca sa fie destul de clar pentru noi toti cei de azi”.

As aduce in atentie imprejurarea cand Domnul Isus a trimis pe ucenici doi cate doi. El ii atentioneaza ca;Luca 9;4. În orice casă veţi intra, să rămîneţi acolo, pînă veţi pleca din locul acela 5. Şi dacă nu vă vor primi oamenii, să ieşiţi din cetatea aceea,Trebuie ca  copiii lui Dumnezeu sa cunoasca acest adevar ca, nu vor primi cuvintele Scripturi decat numai cei ce sunt pregatiti de Dumnezeu.Am avut ocazia sa vad cum insistau asupra unor persoane sa “primeasca” pe Domnul Isus.Fara interventia lui Dumnezeu divina, cele spuse de unul sau altul, orcare ar fi el,nu v-a avea niciun efect asupra persoanei care asculta.Poti ascula si sa nu fie aplicate acele cuvinte din Scriptura la Inima ta, orcare ai fi tu. Am mai spus si spun si acum ca;Mai intai trebuie ca sufletul sa fie adus la viata.Apoi,persoana care nu il cunoaste pe Dumnezeu, il v-a cunoste.Ucenicii au inteles ca nu pot fi entuziasmati ca toti ii vor primi.Din nou as dori ca sa impartasesc aceste ganduri cu Fratiii si Surorile mele de pretutindeni.Sa dam slava si multumire toti care suntem din Dumnezeu.Cu toate ca, temporal suntem in lume, dar nu mai traim ca lumea.

John Balarie
Los Angeles California!







Niciun comentariu: