joi, 14 aprilie 2016

Faptele apostolilor 9:31. Biserica se bucura de pace în toată Iudea, Galilea şi Samaria,...........


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Faptele apostolilor 9:31. Biserica se bucura de pace în toată Iudea, Galilea şi Samaria, se întărea sufleteşte, şi umbla în frica Domnului; şi, cu ajutorul Duhului Sfînt, se înmulţea.


         Cineva mi-a trimis cate-va randuri de un autor crestin american cu privire la ce se va intampla cu cei credinciosi in viitorul apropiat.Sigur, aceasta e opinia lui.Dar si Scriptura are ceva de spus cu privire la persecutia celor care il urmeaza pe Domnul Isus.Este vorba de zilele care vor veni de persecutie peste credinciosi.Ap, Pavel il instinteaza pe Timotei cum vor fi zilele din urma.Am spus cu alta ocazie ca, la Dumnezeu timpul nu este la fel cum este la noi.Ce a racordat Sfanta Scriptura este si va ramanea pentru toti credinciosii din toate timpurile. 2 Timotei 3:1. Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Noi ar trebui sa stim ca da, Intradevar, traim vremurile dela urma.Autorul as zice este sincer si vede ca zile acestea,sunt aproape aici in America. Noi toti trebuie sa stim acest adevar ca sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape.Este vorba de evenimente care nu au mai fost.Santem indemnati de Cuvant sa ne ridicam ochii in sus ca izbavirea noastra e aproape.


         Dar ce, Dumnezeu, are credinciosi ai Lui numai in America sau numai in west cum numeste Autorul acestui articol? As fi dorit ca autorul sa mentioneze de ,copii ai lui Dumnezeu. Dar cum mai toti se opresc la acesta denumire de crestin,inteleg ce vrea sa spuna. Crestini de adunare cum am mai spus si cu alte ocazii.Dau pe scurt ce spune acest autor;Our challenges are many. In the West, recent events seem to be pointing to a day when persecution of Christians will be a reality. Pun si in romana pentru cei care nu cunosc engleza.Provocarile noastre sunt multe.Evenimentele din vest pare sa arate catre o zi cand persecutia Credinciosilor va fi o realitate.M-am oprit la aceasta parte.Si gandul mi s-a dus la biserica primara pe care Ap, Pavel o aduce inaintea noastra din versetul de mai sus din Faptele apostolilor.In toate timpurile biserica corporala vizibila a trecut prin perioade grele de persecutie. Si Impreuna cu aceasta biserica corporala si cei rascumparati ai Domnului Hristos.


         Dar iata ca, au fost si perioade cand Biserica se bucura de pace.Biserica se
bucura de pace în toată Iudea, Galilea şi Samaria,Sigur, era la inceput cand luau nastere aceste biserici. Pavel le aduce inainte pe acestea din Iudea, Galilea şi Samaria,Peste veacuri avea sa se raspandeasca Cuvantul lui Dumnezeu pe intreg pamantul, implinind astfel cuvintele Domnului Isus spuse Ucenicilor;Luca 10;3. Duceţi-vă; iată, vă trimet ca pe nişte miei în mijlocul lupilor.Avea Domnul Isus in vedere lupii? Nu, Mantuitorul face comparatie. Realitatea este ca El se referea la oamenii care aveau sa-i persecute atunci dar si peste veacuri pe crdinciosi ,care nu au facut si nu fac compromis.Sursa paci este insusi in Domnul Isus.Iata ce le spune Mantuitorul ucenicilor Lui; Ioan 14: 27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte. Pacea intr-o strangere laolalta poate fi tulburata din doua motive. Unul sunt cei deafara de guvernati si din interior dintre cei care nu au nimic de aface cu Domnul Isus.


         Acestia de afara,guvernantii,conducatorii acestia pamantesti, au adus perioade de asuprire, de persecutii, pesste credinciosi in toate timpurile.Cred ca autorul acesta pe care l-am adus in atentie la astfel de persecutii se refera.Dar nu e mai putin adevarat ca, sunt si persecutiile din interiorul celor care se numesc crestini.Au fost si inca mai sunt si azi situatii cand “crestinii”Intre ei se persecutau, se tradau,is faceau rau unii altora.Dar iata ca toate acestea nu sunt la voia intamplari. Dumnezeu, dealungul istoriei crestine a ingaduit situatii din acestea de persecutie. Dece? Unul din motivele pe care pot sa il inteleg este de a apropia pe cei nascuti din nou tot mai mult de Domnul Hristos si sa-i faca sa doreasca intalnirea cu El. Apoi, persecutia a scos la lumina ,a facut diferenta intre crestinii de adunare si copii ai lui Dumnezeu.Dar Cuvantul ne aduce inainte ca;Biserica se bucura de pace Fara indoiala ca Dumnezeu, nu Ingadoia mai mult decat pot acesti credinciosi sa duca.


         Le dadea si perioade de liniste intre ei. Pe de alta parte,Dumnezeu, a inlaturat dela conducerea tarilor unde persecutia ajunsese as zice, greu de suportat pentru credinciosi.Iata ce ne relateaza Cuvantul ce se intampla in Biserica in perioada de pace, de liniste.se întărea sufleteşte, şi umbla în frica Domnului; Dadea Dumnezeu si vremuri de respiratie sufleteasca celor rascumparati ai Lui,in pace si liniste.Cata nevoie este si azi de liniste, de pace in adunari.Dar in persecutii trebuie sa stim ca ni se incearca credinta.Sau mi-as ingadui sa spun ca ni se mareste credinta. A cui? A celor care o au.Sa-mi fie ingaduit sa spun ;A celor nascuti din nou.Cand e liniste te bucuri impreuna cu Fratii si Surorile din Cuvant.Apoi poti sa iti marturisesti unul altuia din biruintele pe care le ai in viata fara sa te temi ca cel de langa tine poate fi unul care sa trdeze pe Fratii, asa cum s-a intamplat in trecut.Dar acestia aveau si un alt castig la vremea cand era pace.umbla în frica Domnului. Astazi sa ne intrebam si noi daca umblam in frica de Dumnezeu.


         Unde este dezordine, unde nu este pace, nu e nici frica de Dumnezeu.Aveau din pricina linisti, a paci si harul acesta de a se inmulti. Dumnezeu are in vedere sa adaoge pe cei pe care ii are in planul Lui de mantuire la numarul celor rascumparati. Asa a fost atunci si in decursul vremi. Dar si azi Dumnezeu adaoga la numarul celor rascumparati.As indrazni sa spun; In persecutie, cei rascumparati strang randurile, se apropie mai mult de Domnul Isus.In persecutie, vom pretui mai mult Cuvantul lui Dumnezeu, care ne aduce sustinere, inviorare in lupta vieti. Ap, Petru le spune unor credinciosi care din contecst reiese ca se vaitau prin ce treceau.1 Petru 5:9. Împotriviţi-vă lui tari în credinţă, ştiind că şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi.Asa ca, in toate timpurile, Dumnezeu a ingaduit vremuri de liniste, de pace, dar si de persecutie.Cei rascumparati sunt in asteptarea intalniri cu Domnul Isus. Si atunci nu vor mai fi nimic din toate acestea.In Casa Tatalui va fi numai pace, armonie si bucurie impreuna cu Scumpul nostru Mantuitor.Domnul sa ne dea harul sa privim la intalnirea cu Mantuitorul.

         Traim vremurile dela urma si nu suntem in necunostinta de toate evenimentele care se desfasoara chiar supt ochii nostrii. Fie evenimente de natura fizica prin neintelegerile intre Natiuni, fie neantelegerile din launtrul celor care se strang impreuna.Cuvantul ne instinteaza ca;Matei 24:12. Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.Traim vremuri din punct de vedere spiritual de negura adanca ce nu am mai vazut.Pacatul este ceva normal in mijlocul popoareler si nu numai.Pacatul daca suntem sinceri a patruns supt diferite forme si in adunari printre cei care se considera crestini.Cei care sunt sinceri cu ei insusi si inaintea lui Dumnezeu trebuie sa stie ca e un semnal de alarma lucrurile pe care le vedem in jurul nostru zi de zi.Domnul sa ne dea harul sa stam alipiti de Cuvantul Lui scump pentru a putea birui tot ce ar putea sa vina si peste adunarile noastre.Peste noi toti care chemam numele Domnului Hristos in orce loc.

John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: