luni, 4 aprilie 2016

Isaia 40:5. Atunci se va descoperi slava Domnului, .............

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Isaia 40:5. Atunci se va descoperi slava Domnului, şi în clipa aceea orice făptură o va vedea; căci gura Domnului a vorbit.


         Copiii lui Dumnezeu se uita,sunt in asteptare, ca Domnul si Mantuitorul lor sa se arate pe norii cerului.Pentru ei Domnul Isus a promis ca se va intoarce.Unii sustin ca va veni pe pamant si va imparati aici pe acest pamant plin de silnicia pacatului o mie de ani.Altii au mers pana intracol-o sa sustina ca, Domnul Isus va veni a treia oara. Lucru pe care nu il gasim scris in Scriptura. Este groaznic sa ne apucam sa facem tot felul de speculatii.Pentru astfel de speculatii Scriptura ne arata ca este adaogire la Cuvantul lui Dumnezeu.Am mai spus cu alta ocazie ca, Domnul Hristos nu a mentionat nici-o data de mia de ani.Si ca dinpotriva El a mentionat ca, “Imparatia Mea nu e din lumea aceasta” Nici Apostoliii nu au adus in atentie aceasta mie de ani.Spuneam ca , singurul care a mentionat-o este Ap,Ioan in Insuala Patmos si ca acesta nu scapa din vedere sa atentioneze ca,era in duhul.Acestia nu realizeaza ca, Domnul Isus odata cu inaltarea Lui la Tatal are trup de slava.Acesta este si motivul dece cei rascumparati vor fi schimbati in trupuri de slava ca al Domnului si Mantuitorului lor.


         Cand cei rascumparati se vor intalni cu Domnul si Mantuitorul lor vor fi ca El. Dece? Penturuca il vor vedea asa cum este.1 Ioan 3:2…... Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este.
Cuvantul ne aduce inainte in  versetul de mai sus, acest; Atunci. Poate am intreba cu totiii cand va fi acest  Atunci? Cei ce citesc cu atentie si cu interes Cuvantul stiu la ce timp, vreme se refera Cuvantul aici.Nu cred ca am sa gresesc daca spun ca va fi la viitorul apropiat.Chiar daca a fost spus pe vremea Domnului Hristos.Intelegem ca timpul la noi nu este acelasi cu cel pe care il vedem in versetul urmator.Ap, Petru aduce lumina in privinta aceasta;2 Petru 3:  8. Dar, prea iubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sînt ca o zi. Atunci,este vorba de venirea Domnului Hristos pe norii cerului pentru as lua ce este al Lui, pe cei pe care Tatal i-a dat in timp ce ei erau pe pamant.


      Iata ca, Dumnezeu a hotarat o vreme cand sa trimita pe Fiul Sau sa ia ce ii apartine,pentru cei care a platit pretul rascumparai de supt dominatia celui rau.Dar Atunci,ce se va descoperi? se va descoperi slava Domnului, O slava pe care Mantuitorul, nu si-a aratat-o aici pe pamant. Dece? Pentruca era in trup ca si al nostru.Isaia il descrie asa de minunat pe Domnul Hristos cand anticipa venirea Mantuitorului in trup ca al nostru dar fara pacat. Isaia 53: Domnul Isus as zice ca, tanjea dupa aceasta slava cat a fost pe pamant. Iata ce sppune El cand inca era pe pamant in rugaciunea Lui catre Tatal;Ioan 17:5. Şi acum, Tată, proslăveşte-Mă la Tine însuţi cu slava,pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.Lumea nu a avut ocazia sa vada aceasta slava a Domnului Hristos. Dece? Pentruca au ignorat venirea Lui ca Fiu al omului. Numai cei pe care Dumnezeu Tatal i-a pus in contact cu Fiul Sau peste veacuri s-au bucurat sa vada in Domnul Isus pe care il cunosteau, un Mantuitor Slavit.Mantuitor care a platit pretul pentru ca ei sa fie rascumparati ai Lui.


         La sfarsitul tuturor lucrurilor Dumnezeu care deja la pus in dreptul pe care il avea inainte de a fi lumea, ca Fiu Slavit.Apoi, in acest timp Domnul Isus asteapta ziua sa se intalneasca cu cei pe care ia mantuit. Si  pentru care a platit acest pret de rascumparare.Dar nu asa cum cei mai multi inteleg.Acestia sunt dintre cei care fregventeaza o adunare, biserica, sau alta fiind invatati de “ Invataceii lor”ca, venira Mantuitorului are ca scop de a Imparti pe acest pamant.Acestia sunt indoctrinati cu invataturi care nu corsepund cu Cuvantul lui Dumnezeu.Insasi prin faptul ca Mantuitorul va veni pe norii cerului ne arata ca, sfintenia,Lui nu ii mai permite sa apara pe pamant.Intrebarea se pune; Dece nu va mai veni pe pamant Fiul lui Dumnezeu de data aceasta? Raspunsul este destul de clar.Pe acest pamant a venit cand a Infaptuit Mantuirea.Fapte 4: 12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“Deci pe pamant care este supt cer sunt oameniii mantuiti.


         Iata ce motivare are Mantuitorul  de a veni a doua oara,sa se intalneasca cu Iubita Lui Mireasa.(nu si a treia oara cum am spus mai sus ca sustin unii).Pe aceasta Mireasa o va lua acasa,acolo unde i-a si pregatit un loc.Acest aspect este scapat din vedere de cei mai multi. Si ce este trist, este faptul ca, din acestia sunt invatacei care is expun invatatura lor gresita prin adunari peste tot.Dar in fine, asta e treaba lor sa se ocupe cu ce vor.De un lucru sunt  ferm convins ca,cei rascumparati sunt ancorati puternic in Cuvant si stiu cum va fi acel eveniment si cum se va desfasura in toata splendoarea lui..Ap, Pavel le spune unor credinciosi din Biserica din Tesalonic aceaste cuvinte:1 Tesaloniceni 4”17. Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.Acest verset aduce lumina si intelegere cu privire la aceste cuvinte care pentru unii par confuze; orice făptură o va vedea; Ce vor vedea?Slava aceasta a Domnului Isus este reflectata in trupul lui pe care l-a primit la invierea din morti cand era pe pamant.


         Ap, Pavel a tinut sa-i incredinteze pe acesti credinciosi din Tesalonic si pe cei din toate timpurile, ca Domnul Isus, vine pentru cei care aparin Lui. Dar Cuvantul specifica ca,orce faptura il va vedea. Cu alte cuvinte, Dumnezeu va face ca Fiul Sau slavit sa fie vazut de toti oamenii din toate timpurile.Dau mai jos versetul acesta din Apocalipsa care este destul de concludent in privinta aceasta.Nu va fi niciunul care sa nu-L poata vada. Cu alta ocazie am spus,cartea Apocalipsei aduce in atentie acest unic eveniment in care va apare Domnul Isus.Apocalipsa 1:7. Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea;şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pămîntului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin. Prorocul Isaia il vede anticipat chiar din Vechiul Testament. El spune ca; orice făptură o va vedea; Facand referire cum am spus ceva mai sus, la slava cu care este imbracat as zice Domnul Isus.. Ioan in Apocalipsa spune ca; orice ochi Îl va vedea; Si intrun caz si altul, cert este ca Domnul Isus va fi vazut de toti.


         Ce frumos descrie Ap, Pavel in Tesaloniceni ca sa putem intelege cum va fi posibil ca toti oanmenii care s-au perindat, trecut, pe acest pamant in decursul egzistentei fiintei umane.Cartea Apocalipsei este mult mai specifica cu privire la cei care l-au strapuns pe Domnul Hristos. Intelegem ca acestia fac parte dintre cei ne mantuiti.Pavel a cuprins pe cei care au adormit spune el in Hristos.Dece nu spune el asa cum a mentionat Ap, Ioan? Pentruca Pavel se ocupa de Biserica celor intai nascuti. Evrei 12:23.Intr-o imprejurare el spune aceste cuvinte;” ce treaba am eu cu cei de afara.1 Corinteni 5:12. În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară?  Despre cei deafara cartea Apocalipsei ne vorbeste cine sunt’ Apocalipsa 22:15. Afară sînt cînii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli, şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună! Afara de unde? Din Biserica, Trupul Domnului Hristos care sunt cuprinsi in  Evrei 12:23.Iata ca si cei deafara vor vedea Slava Domnului Hristos. Numai ca ei nu se vor intalni cu El.


         Versetul se incheie cu aceste cuvinte care aduc o greutate in plus cand vorbeste Dumnezeu.căci gura Domnului a vorbit.Cu alte cuvinte, nu un proroc sau un Apostol a vorbit. Oamenii in general au contestat dealungul vremi ce spuneau acesti trimisi ai lui Dumnezeu.Am spus contestat,dar mai corect este:”au respins.” In fata acestor cuvinte care apartin lui Dumnezeu, oamenilor li se inchide gura.Ce inteles ar avea aceste cuvinte pentru noi cei care apartinem Domnului Isus? Ca Tatal atentioneaza ca Fiul Sau va fi intalnit de cei rascumparati in Slava pe care o avea inainte de a fi lumea.Ma gandesc ca vom fi asa de fascinati cand il vom vedea asa cum este in Slava.Iata un prileji de a ne cerceta sa vedem daca suntem ai Lui ca sa putem nu numai sa-L vedem ca si cei nemantuiti ci sa fim cu El.Avem inca timp de a ne pune viata in randuiala.Cuvantul ne avertizeaza in nenumarate randuri cu privire la acest eveniment al intalniri cu Domnul Isus.Domnul sa ne dea har sa ne cercetam.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: