vineri, 1 aprilie 2016

Matei 18:20. Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu,............


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 18:20. Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.“


      Aceste cuvinte pe care le spune insusi Domnul Isus, trec pe langa cei mai multi care pretind ca sunt credinciosi, sa nu spun ca unii au indrazneala sa sustina chiar  ar apartine acestui Mantuitor slavit.Nu se uita in viata lor pe care o traiesc zi de zi si nici la relatile lor cu cei din jurul lor. Dar nici la relatiile cu cei care se aduna laolalta.Cu durere o spun ca am intalnit printre acestia, unii cu un tupeu greu de imaginat.Deseori ai o ambianta, o relatie de omenie cu cei de afara mai frumoasa, mai la locul ei, ca intre oameni.Am mai scris cu alta ocazie din acest loc.Dar pentruca am avut o discute pe marginea acesti verst cu cineva, am zis ca nu este rau sa il aduc din nou in atenie. Cu cate-va ganduri in pls, care sa ne fie de folos.Căci acolo unde sînt doi sau trei Domnul Isus face aceasta specificatie ca sa inteleaga cei care se aduna impreuna ca, nu este necesara  gramada. Da, poate iti iei partea ta de egzistenta din adunare. Atunci ai nevoie de adunatura si inca multa.O si susti aceasta gramada, cu fel ede fel de motivatii.Unde este gramada este si dezordine. Sunt si interese personale.Ci numi doi sau trei si este suficient ca Mantuitorul sa fie intre ei, sau cu ei impreuna.


      Dece va fi pornit Domnul Isus dela acest numar minuscul? Pentruca tot El spune ca nu sunt multi care pot fi cu El in realitate. Poti fi la gtamada dar nu si cu Domnul Isus.Este trist dar e o realitate pe care o vedem cu toti.Mantuitorul aduce in atentie aceste cuvinte pe care des le pun pe acest blog;Ioan 6:44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl,Am spus in nenumarate randuri poti fi in adunare, biserica corporala, si sa nu fi in numarul acela miinuscul care se aduna cu Domnul Isus.Ar trebui sa vezi daca esti sincer ce te motiveaza sa te strangi cu cei rascumparati.Unii au transformat aceasta strangere a celor doi sau tri in interesul lor propiu.Cel rau este destul de abil si patrunde in mijlocul celor ce se aduna laolalta.Dar trebuie retinut ca Satan patrunde in adunatura de natura fizica.El nu poate penetra legatura celor doi sau trei. Dece? Pentruca cu acestia este insusi Mantuitorul.Satan cand vede ca e acolo Domnul Isus se retrage ca nu vrea sa aiba deaface cu El, pentruca a fost infrant la Golgota. Atunci,ce face satan? Lucreaza printre acestia care se string acolo la modul fizic si produce desbinare supt o forma sau alta.


      Dezbinare? da, desbinare. Pentruca in definitiv,ce este altceva cand intr-o adunare, biserica, nu domneste armonia, linistea,pacea, care este din caracterul Domnului Hristos. Stia Domnul Isus ca Tatal nu atrage la Fiul Sau cu gramada. Cuvantul este destul de clar in privinta aceasta.Insusi Domnul Isus cand si-a ales ucenicii a chemat cel mult doi.Deaceia spune Mantuitorul de doi sau trei.Ce fel de strangere poate fi asta de gramada si unde domina neantelegerile, aroganta, disputele, pe motive firesti carnale, de interese meschine?Cei doi sau trei pe care Cuvantul ii are in vedere impreuna cu Domnul Isus sunt invizibili.Acestia nu se afiseaza ca fiind cineva.Nu-i poti sesiza numai daca esti spiritual. Daca ai un ochi curat.Daca am putea sa ne imaginam o astfel de strangere la gramada, cu ochii fizici inchisi, dar deschisi cu cei spirituali,am vedea pur si simplu putini,(doar doi sau trei) impreuna cu Domnul Hristos. Acestia de natura fireasca, nu au loc intre acesti doi sau trei cu Domnul Isus.în Numele Meu,Pentruca gramada nu se aduna in jurul Domnului Hristos.Am vazut noi toti asa ceva prin adunari.Gramada se aduna in jurul omului orcare ar fi el.Este trist, dar asta e realitatea pe care o vedem, o traim, aproape peste tot unde sunt  stransi cele doua feluri de oameni.


      Gramada se aduna in jurul omului si deseori pentru interese pamantesti, care nu au nimic deaface cu Domnul Isus. Ca sunt acestia constienti sau nu, este irelevant. Acestia nu au nimic deaface cu acest grup minuscul unde Domnul Hristos se afla. Cand am ocazia pun aceasta intrebare;Care este motivatia de a veni impreuna la adunare, biserica de a pleca deacasa? Este un singur raspuns pe care pot sa mi-l dau mie personal.Sa ma intalnesc (Intrun cadru festiv, de sarbatoare), cu acesti doi sau trei Fratii, in mijlocul carora se gaseste Domnul Hristos. Am stat de vorba cu o persoana care a adus in atentie o  strangere asa cum o numesc de gramada.In discutia noastra  am ajuns la,dl,doctor, la dl,inginer,dl, profesor si alte titluri academice, pe care oamenii si le dau unii altora.Rare ori vei auzi acest titlu de Copil al lui Dumnezeu. Daca il vei auzi printre acestia care se strang laolalta. Aceasta persoana sustinea parte acestora care se prezinta in strangerea laolalta cu aceste titluri de care fac caz.  Pe cei nascuti din nou ii poti sesiza imediat de cum deschid gura sa spuna ceva. Ce sa mai spun de roadele pe care le aduc. Domnul Isus avertizeaza  pe ai Lui.Matei 7:20. Aşa că după roadele lor îi veţi cunoaşte.


      Acestei persoane de care spun,i-am pus o intrebare la care nu a dat niciun raspuns. Spuneti-mi, cum ati vedea cand vom fi sus impreuna cu Mantuitorul in Casa Tatalui, -daca vom fi cu toti acestia- Ce o sa auzim din partea lui Dumnezeu Tatal nostru? Am continuat cu restul de intrebare.Vom auzi cuvinte ca acestea? doctore, inginere,profesore, vino si stati mai aproape aici de Fiul Meu.Apoi va zice celorlalti, voi stati ceva mai departe acolo undeva mai la periferie. Persoana a ramas fara glas si nu a putut sa-mi dea un raspuns nici cu acoperire din Scriptura nici fara acoperire.Cu alta ocazie mi-a spus ca nu e treaba lui sa se ocupe de asa ceva. Atunci, sa-mi fie ingaduit sa spun ca venim la gramada la o strangere cu caracter pamantesc de unde pleci acasa tot pamantesc sa nu spun lumesc.Privirea nu ti-a fost indreptata spre cer.Pamantul nu are nimic de aface cu Cerul, cu Casa Tatalui.sînt şi Eu în mijlocul lor.“Sunt unii care fac atata caz de ce pregatire pamanteasca au ei,( Am intalnit din acestia) parca prin aceasta pregatire au un stataut aparte in relatia lor ca fratii sau cu Domnul Hristos, daca o au?.Nu vreau sa fiu inteles gresit,printre acestia sunt si fratii scumpi care sunt zmeriti, cu care simti o placere deosebita sa vorbesti despre lucrile ceresti. Dece nu va fi spus Mantuitoru ca, El se va gasi in orcare strangere, adunatura, laolalta? Nu,numai unde sunt doi sau trei.Nu contest ca Dumnezeu poate avea si peste acest numar infim de rascumparati ai Lui.Dar se vor deosebi de gramada.


      Cei care cerceteaza Cuvantul cu atentie, vor realiza ca nu sunt multi care sunt in jurul Domnului Hristos.Poate pare pentru unii ceva curios.Insusi Domnul Hristos aduce in atentie aceste cuvinte de care tin cont numai cei care sunt in jurul Domnului  Isus.Ce altceva este partasia decat un anturaji sfant pe care il ai cu fratiii sinceri in jurul Domnului Hristos.Acestea sunt cuvintele Domnului Hristos : Matei7:14. Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sînt ceice o află. Iata dece in jurul Domnului Isus sunt putini.Are Domnul Isus de aface cu cei care sunt la gramada? Inteleg ca El este in partasia celor putini care au avut ocazia data de Dumnezeu sa afle aceasta cale ingusta care este Insusi Domnul Isus.Intr-o imprejurare Mantuitorul care vazuse printre ucenicii Lui partea fireasca a temeri lor ca nu erau multi, (ca gramada) si ca cei mai multi plecau din randul lor dintrun motiv sau altul.Avem cazuri cand vorbireaDomnului Hristos, li se parea prea de tot.Domnul Isus le aduce in atentie aceste cuvinte:Luca 12:32. Nu te teme, turmă mică; pentrucă Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia. Nu a spus Domnul Isus de turma mare, pe care o numesc adunatura de gramada.
      
      As concluziona cu acest gand. Cei mai multi se gasesc adunati intr-o asociatie cu caracter pamantesc, cu conducatori alesi de ei insusi cu diferire programe, nu de duhul sfant si pentru interesele personale a celor care au pus stapanire pe cei ce se strang impreuna.Unele strangeri de felul acesta sunt pe criteri de locul de unde provin.Cuvantul este destul de clar cine poate sa se califice intre Fratii de a da invatatura.Iata cum citim in 1 Timotei 3:1 inclusiv 8.Sa nu stie Dumnezeu de acest aspect, ca se neglijaza Cuvantul Lui? El stie si are o vreme si pentru aspectul acesta cum are pentru toate. Cu ceva timp in urma am spus cate ceva din Prorocul Ieremia despre relatia pastorilor cu turma de oi.Negresit, Cuvantul face o asemanare intre oi si cei care vin laolalta.Am spus mai pe larg ce va face Dumnezeu cu pastorii care neglijaza turma si care is vad interesele lor.Dumnezeu nu va trece cu vederea si nici nu va tolera anomaliile din strangerile laolalta.Apoi, am mai spus ca Dumnezeu va judeaca si intre o oaie grasa si una slaba.Autorul ep, catre Evrei, a realizat ca este un lucru groaznic sa cazi in mana lui Dumnezeu.Evrei 10:31. Grozav lucru este să cazi în mînile Dumnezeului celui viu! Sa ne cercetam sa vedem sinceri daca facem parte dintre cei doi sau trei care sunt cu Domnul Isus.


John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: