luni, 11 aprilie 2016

Psalmul 40:2. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei;..............


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 40:2. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei;mi-a pus picioarele pe stîncă, şi mi-a întărit paşii.


         Ce sinceritate la Psalmist,recunoscand ca era in groapa.Toti oamenii sunt in groapa pentruca toti au pacatuit. Numai ca nu recunosc starea lor nenorocita in care se afla. M-a scos din groapa pieirii, In definitiv, ce este aceasta groapa in care zac oamenii fara difrenta intre ei? Nu inteleg ca as gresi daca as asocia aceasta groapa cu un mormant. Dece? Pentruca spiritual oamenii sunt niste cadavre.Si cei rascumparati au fost si ei in aceasta groapa, mormant.Dar au fost adusi la viata.Nu stiu cati din cei ce sustin ca ,”mantuirea se poate pierde”, au citit acest verset cu atentie.Iata ce spune Psalmistul;M-a scos Intelegem noi ca un mort spiritual nu poate sa se scoata singur din aceasta groapa unde zace?Psalmistul nu spune;m-am scos singur din groapa pieiri.pentruca acestia spun ca au voie libera si ca Dumnezeu nu trece peste voia omului.Cati dintre noi realizam ca si Psalmistul ca nu a fost cu putinta sa iesim singuri din groapa.


         Cei ce sustin ca ei s-au intors la Dumnezeu, ar vrea sa spuna ca ,au iesit singuri din aceasta groapa.Nu este o groapa oare care, ci a pieiri. Cu alte cuvinte de acolo esti sigur ca iti astepti pieirea vesnica.Groapa as mai asemana-o ingroparea in pacate.Care ar putea sa spuna ca s-a descatusat singur de acest lant al pacatelor? Daca este intradevar descatusat.Apoi Psalmistul arata ca aceasta groapa era plina de mocirla. Cei mai multi dintre noi am vazut cum arata o mocirla la modul literal.Ce altceva sunt pacatele in care traiesc cei din lume si in care am trait si noi pana ce Dumnezeu s-a indurat de noi? Nu sunt ele o mocirla? din fundul mocirlei;  Nu vad ca cineva ar putea sa spuna la modul literal ca se simte bine in groapa si mai ales si plina cu mocirla.In mocirla se simt bine ca e mediul lor numai porcii.Cand Scriptura face referire la aceste animale porci,este vorba de oameni care is traiesc viata precum porcii. Pentru ei nu e nimic rau de felul cum traiesc.


        In Mocirla este ceva normal ca ei  sa-si traiasca viata lor.Domnul Isus vorbeste in acest loc de porci.Dar porcii erau oameni.Matei 7:6…...şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor,......Pe cei rascumparati, Scriptura ii arata ca ar fi miei. Este o diferenta intre un porc si un miel ca apucaturile pe care le poseda fiiecare si ca felul lor de trai.Porcul este murdar si ii place sa se tavaleasca in mocirla. In contrast, Mielul este un animal gingasi si placut Ii place curatenia.Domnul Isus le spune ucenicilor ca;Luca 10:  3. ….iată, vă trimet ca pe nişte miei în mijlocul lupilor.Asa cum am spus,Psalmistul este sincer cu el insusi, ca nu el s-a scos din groapa. Iata ce  spune;mi-a pus picioarele pe stîncă, Un lucru pe care l-am sesizat in acest verset.Este de mare importanra sa luam seama.


         Dupa ce la scos din groapa, spune Psalmistul; mi-a pus.Iata ca, tot Dumnezeu este acela care pune piciorul pe stanca a celui pe care il naste din nou.Sa ne imaginam pentru un moment, ca un om a stat o vreme in groapa si in mocirla.Si ca sa nu stea pe marginea gropi, sa fie din nou expus la primejdia de a cadea din nou in groapa e nevoie sa se urce pe o stanca sa fie mai ferit. Asa ca are nevoie acest neputincios, sleit de putere de cineva care sa il duca departe de groapa,de primejdie,pe un loc mai inalt.Nu as putea spune ca ar fi instare, capabil acel om sa se catare pe acea stanca. Tot asa si spiritual Psalmistul aduce in atentie ca El, Dumnezeu, ia pus picioarele pe stîncă, Nu-l lasa pe marginea gropi pe cel rascumparat dupa ce a fost scos din ea ca sa nu fie predispus la o noua cadere, alunecare, in groapa.Ce face cu acest suflet Dumnezeu? Ii pune picioarele pe stîncă, Cu alte cuvinte la un loc sigur.Scriptura ne arata si cine este Stanca decare vorbeste Psalmistul aici.


         Este Domnul Hristos Stanca veacurilor.As face o legatura cu aceasta Stanca tot prin felul Psalmistului de a se exprima.Psalmul 61:2……….„Du-mă pe stînca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! Apoi si Moise a lovit Stanca cand Dumnezeu i-a spus doar sa-i vorbeasca.Numeri 20: 8…..Să vorbiţi stîncii acesteia în faţa lor,    11. Apoi Moise a ridicat mîna, şi a lovit stînca de două ori cu toiagul. Acest verset .Psalmul 61:2face referire la ce am spus ceva mai sus ,cu omul scos din groapa si neputincios sa se duca pe un loc mai sus.Si aici vedem sinceritatea Psalmistului in neputinta lui de a se urca pe stanca.Spiritual intelegem ca e cu neputinta sa ajungem la Domnul Hristos daca nu ne Duce Dumnezeu.Iata dece Psalmistul spune ca, Dumnezeu i-a pus picioarele pe acesta Stanca.Cuvantul de  -a duce- arata neputinta omului de a se duce singur la sursa de mantuire care este Domnul Hristos. Avem un loc care deseori il pun.Ioan 6:44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage (Aduce)Tatăl,


         Sa fac o legatura cu ce spune Psalmistul si cu ce citim in acest verset din Ioan 6:44 .Psalmistul ar spune asa;Atrage-ma Dumnezeule la Fiul Tau care este Stanca pe care nu pot sa o ajung.Versetul continua si aduce mai multa lumina in intelegerea planului de mantuire al lui Dumnezeu.Psalmistul spune in continuare; şi mi-a întărit paşii.Este si normal sa fi slabanogit cat timp ai stat in groapa in mocirla pacatului.Ce ar putea sa se intample cu un suflet scos din groapa unde e mocirla si lasat pe margine gropi? As cum am sps curand va cdea din nou in mocirla.Ce face Dumnezeu cu acest suflet in continuare?Ii intareste pasii ca sa poata pleca sa se departeze de pericolul care l-ar paste din nou sa cada in groapa. Cu alte cuvinte, deacum incolo el va avea pasi intariti  se va feri de a mai sta pe marginea gropi.Asa ca, locul lui nu va mai fi la marginea gropi,ci se va indeparta de acest loc periculos.Va sta pe Stanca pe care va fi dus de Dumnezeu.


         As sintetiza aceste actiuni ale lui Dumnezeu cu privire la Mantuirea unui suflet in felul urmator;1) M-a scos din groapa, 2)din mocirla.3) mi-a pus picioarele pe stîncă, 4)mi-a întărit paşii.Asa lucreaza Dumnezeul nostru ca sa previna pe copilul Lui. Cu alte cuvinte, ia toate masurile de al protecta dupa ce la nascut din nou.O, de am lua seama noi toti la sinceritatea Psalmistului cu care vine inainte cu aceste cuvinte din Psalmul de mai sus.Atunci am realiza cum este cu planul de mantuire al lui Dumnezeu.As incheia cu acest verset care mi-a facut mult bine pe parcursul vieti.Psalmul 115:1. Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci Numelui Tău dă slavă pentru bunătatea Ta, pentru credincioşia Ta! Tot creditul apartine lui Dumnezeu Tatal nostru prin Domnul Hristos.In doarinta ca Fratii si Surorile mele sinceri sa inteleagga daca sunt mantuiti ca nu au niciun merit si ca  Dumnezeu intareste pasii slabanogiti sa poata merge frumos pe noua cale.


John Balarie
Los Angeles Califoornia!

Un comentariu:

Unknown spunea...

Tata care esti in ceruri intareste-ne pasii si pune-ne pe stanca care este Fiul Tau si Mantuitorul nostru , Isus Hristos.amin!