duminică, 11 iunie 2017

1 John 5;14. Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că,............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


1 John 5;14. Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.

         Noi, ca Copii ai lui Dumnezeu, trebuie sa fim cu mare atentie cand vrem sa cerem ceva Tatalui nostru. Fie ca este nevoie sau as spune ca; Dorim ceva, oricum, trebuie sa fim atenti. Dece? Pentruca trebuie sa stim ca nu capatam ceia ce poate ne gandim noi.Iata ce spune Domnul Isus cand vine vorba de a cere ceva lui Dumnezeu;Ioan 14;14. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face. Ce va face Domnul Isus? V-a interveni pe langa Tatal Lui.Dumnezeu trebuie sa stim ca ne priveste numai prin Fiul Sau.Nu putem sa avem intrare daca mai Intai nu suntem ai Domnului Isus. Cu alte cuvinte, sa-i apartinem ca rascumparati ai Lui.Atunci ne Incadram In cei pentru care El mijloceste la Tatal.Ma gandesc ca, Domnul Isus cand a spus aceste cuvinte,stia ca un copil al lui Dumnezeu nu va cere ceva ce nu va fi In armonie cu voia Tatalui.

         Altminteri, nu Inteleg ca Domnul Isus ar interveni intrun fel la Implinirea cereri adusa de orcare credincios.Implinirea acestei cereri trebuie sa fie In concordanta cu voia Tatalui.Ap, Ioan aduce In atentie acest cuvant;Îndrăzneala, Daca am face o comparatie cu un copil care se prezinta Inaintea tatalui sau sa ceara ceva ce crede el ca Ii este de trebuinta, ar merge cu Indrazneala, convins ca Tatal Ii va Implini cererea.Dar ce va Indrazni el sa ceara? Negresit ca Il cunoaste pe tatal lui ca nu-i va Implini nimic din ceia ce nu este dupa voia Tatalui si spre folosul fiului . Uite, tot asa se Intampla si cu noi ca Copii ai lui Dumnezeu.Cand poti uza de aceasta Indrazneala? I-mi permit sa spun numai In cazul cand ai o relatie placuta cu Dumnezeu,atunci ai si Indrazneala. Cu alte cuvinte, nu este interpus nimic Intre mine si Tatal meu.Sau, daca cum-va s-a interpus prin neascultare, atunci am obligatia sa vin nu sa cer ci sa-mi cer iertare.

         Cum poti avea Indrazneala cand dispretuiesti sau esti dezinteresat sa fi pe Placul Lui Dumnezeu.Poate cineva va spune; Cum sa fi dezinteresat?Simplu, sa te preocupe mai mult pamantul decat Cerul.Apostolul continua;Aceasta libertate pe care o avem ca Copii ai Lui, o putem folosi cu conditia ca suntem placuti lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, facem dovada printr-o viata traita spre slava Lui.pe care o avem la El,Da, aceasta Indrazneala o avem pentruca suntem copii ai Lui si El este Tatal nostru.Dar asa cum am spus trebuie sa fim foarte atenti asupra partasiei pe care o avem.Avem Indrazneala, pentruca ne este Tata si ca un Tata bun care ia grija copiilor pe care i-a nascut va asculta cererea. Dar asta nu Inseamna ca o si va Impini. Si asa cum am spus, cand relatia de partasie este buna chiar suntem Incurajati sa Indraznim.Domnul Isus atentiona pe Ucenicii Lui ca viata pe pamant Intre fii veacului acestuia nu este usoara. Adica, sa ne fie usoara ar trebui sa ne purtam si noi ca si ei, ca cei din lume. Dar atunci, nu vom putea sa avem Indrazneala. Dece? Simplu; ne purtam ca si cei din lume?

         Trebuie sa stim ca lumea are de stapan pe diavolul. Sau cum spune tot Ap, Ioan de fiii diavolului. Sau, Domnul Isus spune Intr-o Imprejurare unora aceste cuvinte; Voi aveti de tata pe diavolul.Ioan 16;33……….În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.“Iata ca Insusi Domnul Isus aduce In atentia Ucenicilor Indrazneala.Sigur ca si Indrazneala are si ea limitele ei.Unii au mers pana acolo ca au cerut lucruri contrare Cuvantului.Cand vine vorba de Indrazneala sa nu o transformam In tupeu.Si uneori obraznic.Am mai spus de un tanar care mi-a spus ca, el a cerut lui Dumnezeu un lucru de doua ori In aceiasi zi. Si ca Dumnezeu i-a dat raspunsul de fiecare data.Era o Indrazneala care pana la urma, se transformase Intrun tupeu si Inca obraznic. Si iata dece;Daca ai cerut odata ceva si Dumnezeu spunea el ia raspuns. Dece vi Inaintea lui Dumnezeu a doua oara cu aceiasi cerere?Cerere pe care pretinzi ca ti-a rezolvat-o de prima data.Incadrez aceasta Indrazneala In obraznicie. Sa nu spun In ispitire sau pus la Incercare.

         Unii ca si acesta, sunt iresponsbili In cererile lor.Din nou, doresc sa aduc Inainte Intimitatea Intre Fiu si Tatal lui.Nu ne putem prezenta oricum Inainte lui Dumnezeu care pentru cel rascumparat Ii este Tata.Apostolul In continuarea versetului ne da si Intelegerea In ce conditii vom fi ascultati. Ca sa nu mai spun de a ne Implini cererea. Continua Ap,este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Iata deci, ca este o conditie de baza pe care presupun ca Isusi Ap, Ioan o expiermentase In relatia lui cu Dumnezeu.Acesta este si motivul de Indeamna pe cei carora le scria sa Indrazneasca dar conditioneaza ca cererea sa fie dupa voia Lui Dumnezeu.Putem cere ce vrem? Sunt unii printre noi,care nu deosebesc voia lui Dumnezeu.Cand cerem totusi ceva si nu este dupa voia lui Dumnezeu, sa nu ne asteptam nu numai ca nu vom primi ce am cerut. Dar citim ca nici nu vom fi ascultati. Dece? Pentruca;Psalmul 139;4. Căci nu-mi ajunge cuvîntul pe limbă,şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul.Apostolul da garantia ca vom fi ascultati,daca Implinim conditia pe care o aduce In atentia noastra;Daca vom cere dupa voia Lui.Atunci da, ne asculta.

         Doresc sa Inchei aducand In atentia ca;Intreaga viata a celor nascuti din nou, rascumparati, este o viata de partasie cu Domnul Isus si cu cei care la randul lor au fost nascuti din nou, si la care trebuie sa tinem ca la lumina ochilor nostri.Sa nu traim cum gandim noi si totusi sa ne amagim ca vom fi ascultati. Dumnezeul nostru sa ne ajute sa ne dea harul Lui sa punem la inima aceste cuvinte din versetul citit.O viata traita In partasie cu El ne da si Indrazneala sa venim Inaintea Lui Dumnezeu Tatal nostru cu situatiile prin care trecem.  Copilul care are o problema cu tatal lui, pana ce nu Isi pune relatia la punct, nu mai Indrazneste ca In trecut sa vina Inaintea tatalui cu nevoia lui.Tot asa stau lcrurile si cu noi ca Copii ai Lui Dumnezeu. Intervine ceva In viata noastra, ne-a luat prin suprindere o situatie sau alta care a adus cu ea un nor Intre noi si Tatal nostru? Atunci ne cade In obligatie sa corectam rapid aceasta Intrerupere.Este necesar ca viata noastra sa ne fie In continu monitorizata de noi Insine. Nu traim oricum. Avem responsabilitate.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: