luni, 26 iunie 2017

Luca 5;36. Le-a spus şi o pildă: ...............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Luca 5;36. Le-a spus şi o pildă: „Nimeni nu rupe dintr-o haină nouă un petec, ca să-l pună la o haină veche; altmintrelea, rupe şi haina cea nouă, şi nici petecul luat dela ea, nu se potriveşte la cea veche.
  In versetul acesta vedem cum desfasoara Dumnezeu planul Sau de mantuire printre oameni.Avea Domnul Isus In vedere sa aduca In atentie modul literal? Nu, apsolut nu.Avea In vedere sa faca asemanare cu planul lui Dumnezeu de mantuire.Pe cei ce Ii are In vedere sa-i mantuiasca nu le aplica petice.le da o viata noua, o Haina noua.Domnul Isus aduce inainte lucruri fizice firesti, pamantesti cum spun deseori ca sa le Infatiseze pe cele spirituale duhovnicesti. Daca ne oprim numai la ce e pamantesc, suntem si noi tot pamantesti. Daca dorim sa ne ridicam deasupra acestor lucruri firesti suntem pe drumul cel bun,oameni duhovnicesti care ne preocupa lucrurile de sus.Unii dintre noi am ajuns la o varsta destul de Inaintata, si poate si subrezi chiar bolnavi.

   I-mi permit sa spun ca; Ar trebui sa ne preocupe mai mult lucrurile de sus.Asta numai daca Intradevar am fost nascuti din nou.Am Intalnit si din acestia cand le spui de lucrurile de sus nu prea le convine.Dece? Pentruca sunt pamantesti legati de pamant. Le-a spus şi o pildă: Asa cum am spus, cuvantul ni-L arata pe Domnul Isus ca vorbea In pilde.Matei 13;34. Isus a spus noroadelor toate aceste lucruri în pilde; şi nu le vorbea de loc fără pildă,Iata ca si de data aceasta le aduce o alta pilda In atentie.Aceasta pilda are deaface  cum am spus ceva mai sus cu Mantuirea Nimeni nu rupe dintr-o haină nouă un petec, Ce vrea sa spuna Scumpul nostru Mantuitor prin aceste cuvinte? Ca adica,Mantuirea nu e de natura carpita.  Ce vreau sa spun cu asta si sa ma fac Inteles este ca;Orce interventie a unui om orcare ar fi el si cat de teolog s-ar crede este un petec la aceasta Haina a neprihaniri capatata prin credinta.

   Credinta pe care Cuvantul o arata ca este darul lui Dumnezeu.Efeseni 2;8…….. ci este darul lui Dumnezeu.Sa fie cineva inconstient la modul literal sa se apuce sa taie un petic dintr-o haina care este deja buna ca sa carpeasca o alta haina care este deja veche, uzata? Asemanarea facuta de Domnul Isus este extraordinara de minunata.Spiritual, nu este cu nimic mai pre jos aceasta asemanre, pentruca pe aceasta o avea Mantuitorul In vedere.Mantuirea nu este a carpaceala, ca un suflet sa fie lasat tot In hana mizerabila ,pacatoasa.Scriptura ne vorbeste de nasterea din nou care este echivalentul unei vieti noi complect spirituala.Domnul Isus Ii spune lui Nicodim aceste cuvinte;Ioan 3;7. Nu te mira că ţi-am zis: „Trebuie să vă naşteţi din nou.Intelegem ca nu omul se aduce pe lume la modul literal cu atat mai mult spiritual.

Spuneam cu alta ocazie ca, expresia m-am Intors la dumnezeu nu este corecta. Omul este mort precum Lazar. Nu la lasat pe Lazar sa se Invieze singur.Domnul Isus care este Domnul vieti la adus din moarte la viata.Ioan 1;4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.Ce fel este haina care cineva ar vrea sa o carpeasca?Este una veche.ca să-l pună la o haină veche; Dumnezeu face toate lucrurile noi. El nu umbla cum am spus cu carpeli. Sa ia ceva nou din firea Lui dumnezeiasaca si sa Implanteze In firea veche. Scriptura ne vorbeste de O haina a neprihaniri capatata prin credinta.Romani 9;30……...anume neprihănirea care se capătă prin credinţă;Apoi, mai citim ca Dumnezeu lucreaza numai cu lucruri noi asa citim In ; 2 Corinteni 5; 17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

Doresc sa dau si din engleza cum citim despre cele vechi si cele noi cum stau lucrurile In a fi o faptura noua.2 Corinthians 5;17. Therefore, if anyone is in Christ, the new creationhas come:Vine ,ia fiinta. The old has gone,Sau dus, au disparut the new is here! Cea noua e aici.Pe langa ce citim la Inceputul acestui verset avem la terminarea lui ceva extraordinar anume; altmintrelea, rupe şi haina cea nouă, şi nici petecul luat dela ea, nu se potriveşte la cea veche. Domnul Isus ar vrea sa spuna prin aceasta pilda ca nu se potriveste chiar daca unii cauta sa potriveasca ei un petec de moralitate Intrun trup care este condus de firea veche pacatoasa.I-mi permit sa mai fac o asemanare cu privire la ce e vechi si la ce e nou si asta sa vedem ca Dumnezeu nu carpeste nici pe om dar nici creiatia facuta de El. 2 Petru 3;13. Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pămînt nou, în care va locui neprihănirea.

Si Ap, Ioan confirma ceia ce Ap, Petru spune despre un Cer si un Pamant nou.Apocalipsa 21;1. Apoi am văzut un cer nou şi un pămînt nou; pentrucă cerul dintîi şi pămîntul dintîi pieriseră, şi marea nu mai era.Apostolul Petru, este specific cand face aceasta afirmatie. El spune cine locuieste In creiata noua pe care Dumnezeu o are In vedere. va locui neprihănirea.Tot asa si omul cel nou are o structura noua adegvata pentru viata cea noua capatata prin acest fenomen divin al nasteri din nou.Si versetul se Incheie cu aceste cuvinte dela urma.nu se potriveşte la cea veche. O viata carpita fie ea si religioasa si vai cati se mai amagesc cu o astfel de viata carpita ca sunt crestini.Care ar fi peticile care oamenii vor sa-si carpeasca firea veche? Nu gresesc daca spun ca sunt  petice ce ar adauoga ei la firea lor veche.Nu vezi nimic nou in comportamentul lor. Unii dintre ei doar cand sunt la adunare, biserica se arata ceva mai “credinciosi” .

In restul vieti spuneam cu alta ocazie ca; Printre semeni lor sau, la serviciu lor nu fac nici-o diferenta prin felul de a trai, de a se comporta, ca ei l-ar cunoaste pe Domnul Isus ca Mantuitor al lor personal.Din nou spun ca, nu este treaba mea sa analizez pe robul altuia.Doresc doar ca Fratii si Surorile mele care iubesc Cuvantul Intradevar sa luam seama Impreuna cum ne traim viata printre semeni nostri.Suntem noi o marturie sau o piatra de poticnire,(The stumbling block).Trebuie sa ne Intrebam daca structura noastra sufleteasca este din petice sau este una noua Intradevar.Abia atunci cand ne vom face o astfel de analiza sincera vom vedea daca ne bucuram Intradevar de Mantuirea lui Dumnezeu.Acest verset doresc sa Il Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni In vederea Intalniri cu Scumpul nostru Mantuitor.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: