sâmbătă, 17 iunie 2017

Filipeni 2;3. Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ......

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Filipeni 2;3. Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuş.

         Apostolul Pavel vorbeste unora care se adunau Impreuna In Casa Domnului. Pentruca oriunde se aduna credinciosii se numeste Casa Domnului. Cu toate ca nu toti au respect pentru aceasta Casa a Domnului. Poate asa s-a obisnuit sa se numeasca dar fara sa Ii dam cinstea cuvenita. Apoi, daca e casa Domnului strangerea laolalta trebuie sa aibe In vedere ca acolo se gaseste Domnul Hristos. Iata dece se numeste Casa a Domnului. Trebuie Inteles ca aici In strangerea laolalta nu face fiecare ce vrea.Am spus mai sus ca le vorbeste celor care se strangeau In Filipi ca si noua cei de azi.Iata ce le spune Apostolul acestora;Nu faceţi nimic din duh de ceartă.

          Sa te strangi Impreuna sa te certi sau sa ai un astfel de duh de cearta?I-mi permit sa spun ca este lipsa de bun simt ca oameni apoi, ca “credinciosi”fata De Domnul Hristos.Domnul Isus Intr-o Imprejurare spune ucenicilor Lui aceste cuvinte;Luca 9;55. Isus S-a întors spre ei, i-a certat, şi le-a zis: „Nu ştiţi de ce duh sînteţi însufleţiţi! Iata ca duhuri stau si dau tarcoale In jurul celor ce se cred ei Insusi ca sunt credinciosi. Trebuie sa stim ca la acel moment niciunul din Ucenici nu aveau Duhul Sfant al lui Dumnezeu. Abia dupa plecarea Domnului Isus Duhul a fost trimis de Dumnezeu In inima celor nascuti din nou.Asa ca, Inima le era bantuita de fel de fel de duhuri. Iata-i pe acestia din Filipi ca erau bantuiti de duh de cearta.Si cate alte duhuri nu pot fi in unii care se pretind ca sunt crestini.

          Unul din aceste duhuri este cel al urei, altul al geloziei si multe altele care se cuibaresc Intr-o inima ne locuita de Duhul lui Dumnezeu.Cand ne strangem Impreuna, suntem de adunatura. Ce vreau sa spun cu asta?este ca; Nu toti au Duhul lui Dumnezeu.Unii se strang ca sunt din partea locului.Cum sunt pe aici prin America, Se strang ca comunitate nu In jurul Domnului Hristos.Unii poate nu sunt de acord cu ceia ce spun. Dar daca suntem sinceri vom realiza ca asa stau lucrurile. Cu alte cuvinte sunt din aceiasi regiune a tari de unde vin. Am Intalnit pe aici astfel de cazuri care erau din partea Ardelului si unul strain de regiunea lor nu era asimilat de acestia.Ei se considera crestini. Spuneam cu alta ocazie ca; Nu au parasit traditia. Sunt si acum care vopsesc oua si merg cu colindele ca si pagani.

         Am spus aceste aspecte sa putem sa vedem ca,Pavel le vorbea unora care nu aveau nimic, dar apsolut nimic de aface cu Domnul Isus ca sa poata avea Duhul lui Dumnezeu.Nu e de mirare ca printre acestia se gaseste acest duh de cearta.Cel rau are si el interesul lui de a tulbura strangerea celor rascumparati ai Domnului Hristos. In orcare strangere spuneam alta data ca, Pavel aduce Inainte o casa mare In care se gasesc vase de cinste cei care sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu si vase de ocare care sunt calauzit de diferita duhuri. In cazul de fata Pavel aduce In atentie duhul de cearta.Ce au de Impartit cei ce se strang laolalta? Cei care se considera crestini,este de asteptat sa vina la aceasta strangere numai calauziti de Duhul Sfant. Dar asa cum am spus sunt si acestia care nu au Duhul lui Dumnezeu. Acestia vin ca sa tulbure, sa produca cearta Intre Frati.Cu alta ocazie am spus; Sa ne fereasca Dumnezeu sa fim parte din cei care vin cu duh de cearta sa faca tulburae In Casa lui Dumnezeu.

         Apoi, Pavel mai sesizase si alt duh Intre ei;Duhul slavei desarte. Duh care si azi face ravagi prin adunari.sau din slavă deşartă; Sunt unii care se asteapta sa primeasca slava, glorie dela cei naivi care se strang.Dece aceasta slava este desarta? Pentruca Dumnezeu nu o ia In consideratie.Inaintea Lui cade cu greutate numai slava care vine dela Fiul Sau. Iata ce spunea Domnul Isus; Ioan 17;22 Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una, -Intelegem ca orce alta slava este desarta. Sunt multi care alearga dupa o astfel de slava desarta.Acesta este unul din motivele care duc la neantelegere Intre frati. Ca sa nu mai spun si de castigul material dupa cre se uita toti acestia a caror inima nu a fost taiata Imprejur de Dumnezeu si unde nu locuieste Duhul lui Dumnezeu.

          Versetul continua cu aceasta calitate pe care altadata am numit-o floarea zmereniei.ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuş. Aceasta floare  pe care o numesc nu creste oriunde. In primul rand este necesar ca pamantul (inima) sa fie lucrata de Dumnezeu care Il numesc Gradinar. Apoi, aceasta flore odata plantata este necesar ca cel care o are plantata In inima sa ia grija ei. Sa o ude cu Cuvantul scump al lui Dumnezeu si mai mult sa smulga orce buruiana care ar putea sa o Inabuse.Cu alta ocazie am spus care sunt buruienile care o Inabuse pe aceasta floare Zmerenia.Atunci cand zmerenia este Intr-o inima, te poti astepta sa poti sa te cobori la un grad In care sa recunosti pe Fratele tau mai presus de tine Insusti. Apoi,Pavel continua In versetul 4. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.A ajuns Pavel si la foloase de natura materiale pamantesti.Sigur, ca noi toti avem nevoie de aceste foloase la modul literal. Dar, atentie; Nu sa le dobandesti cu orce chip. Cu alte cuvinte supt orce forma.

         Se vede si azi ca si atunci alergarea aceasta dupa foloase printre Frati.Am spus cu alte ocazii ca; Dumnezeu ne-a dat o familie si pe care avem obligatia sa ne ocupam de ea sa nu duca lipsa.  Nu din evangelia sa crestem copiii.Si copii sa o ia razna.Sunt cazuri pe care le cunosc si deacia vorbesc.Adunarea nu are nici-o obligatie sa plateasca un pastor sau unul care se crede ca e pus sa ia grija de adunare.Mai spuneam odata si spun si acum ca;Strangerea la olalta este In jurul Domnului Hristos fara fast, fara coruri si muzica pe care Cuvantul nu ne arata ca, primi crestin se strangeau In felul acesta.Poate pentru unii aceste cuvinte pot fi un ofens. Dar daca ne uitam cu seriozitate In Cuvant vedem care era motivatia celor dintai crestini de a se aduna laolalta.Ei erau animati de asteptarea Intalniri cu Mantuitrul lor. Venim noi la adunare pentru foloase materiale? Strangerea e pe fond spiritual. Ca fiecare sa plece dela o strangere cu un folos spiritual.Cate-va ganduri pe care le-am desprins din aceste doua versete pe care le-am primit. Si am dorit sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care doresc Intradevar sa aibe aceasta Flore Zmerenia.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: