joi, 1 iunie 2017

Tefania 3;17. Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău,..............


f43bd-picture1bibliacutrandafir



Tefania 3;17. Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui, şi nu va mai putea de veselie pentru tine.

         Un verset asa de minunat care arata relatia de partasie a lui Dumneezu cu poporul Lui pamantesc la acea vreme.Zic, la acea vreme ca acum Dumnezeu are un alt popor Ceresc. Cei ce vor sa conteste ceia ce spun, sa citeasca cartea Hoseia cu atentie.Spuneam cu alta ocazie ca, toate versetele sunt minunate. Dar sunt necesare doua lucruri pe care sa le avem. Unul este din partea lui Dumnezeu care aduce lumina celui ce citeste din Cuvantul Sau. Apoi, un alt lucru care apartine noua care citim Cuvantul. Unii dintre noi poate citim Cuvantul fara interes. Cu alte cuvinte, dintr-o rutina care nu va ajuta cu nimic. Sau, mai putem citi cu o minte care este Inbacsita de Invataturi omenesti care mai decare nastrusnice. Cineva va spune ca acest verset ne arata o relatie a lui Dumnezeu cu poporul Israelit. Si asa  este la modul literal si la prima vedere.

         Spuneam cu alta ocazie ca cei mai multi se opresc la ce este literal cand citesc din Vechiul Testament. Daca nu armonizam cu Noul Testament, noi ca Copii ai lui Dumnezeu care ne socotim ca suntem duhovnicesti, spirituali, nu vom avea niciun beneficiu. Cel mult ne vom Imbogati mintea cu o istorie a unui popor. Iata ce spune versetul;Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, Sigur, ca asa cum am spus, la prima vedere nu vom vedea decat ca Dumnezeu este In mijlocul lui Israel ca popor al Lui pamantesc.Noi care suntem Poporul Lui Ceresc avem de Invatat cate ceva din Intreaga Scriptura care ne-a fost data pentru a ne hrani sufleteste In viata cea noua pe care o avem. Asta numai daca o avem?Am dat deseori acest verset din 2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, Cu alte cuvinte, din Geneza si pana In Apocalipsa.

         Asa dar, daca luom de baza acest verset din Timotei vom Iubi toata Scriptura care este Cuvantul lui Dumnezeu si ne va face mult bine.Daca Dumnezeu era In mijlocul lui Israel, care era un popor ales al Lui, dar pamantesc cum am spus. Va fi Dumnezeu si In mijlocul celor ce se strang In jurul Fiului Sau? Este usor sa ne dam fiecare un raspuns. Suntem Copii ai Lui, avem partasie nu prin proroci cum le spune Tefania. Avem o relatie de partasie Intre Dumnezeu ca Tata si noi cei rascumparati ca Fii ai Lui prin Domnul Isus.Iata deci, ca trebuie sa tinem cont ca;Dumnezeu este acelasi care iubeste poporul lui. Fie ca era vorba de cel pamantesc sau azi de cel Ceresc.ca un viteaz care poate ajuta; Israel era Inconjurat de popoare care erau ostile acestui popor al lui Dumnezeu.Si Prorocul Tefania Ii asigura ca; Odata ce Dumnezeu este In mijlocul lor, Ii si ajuta Inpotriva dusmanilor. Sau oricare ar fi nevoia lor Dumnezeu este a tot puternic si le vine In ajutor.Daca asa se purta Dumnezeu cu acest popor pamantesc si azi, El are In vedere pe cel Ceresc care a fost rascumparat din ce este pamantesc de Fiul Sau.Facand-ui Copii ai Lui cu o natura cereasca.

         Avem si noi asemenea garantie ca este In mijlocul nostru si ca ne poate ajuta.Daca Israel avea dusmanii pamantesti In popoarele care-i Inconjura, noi avem alt fel de dusmani. Spuneam cu ala ocazie ca ; Dusmanii nostri sunt sau se gasesc In Firea veche. Si aduceam In atentie cine ar putea sa ne fie dusmani.Toate apucaturile care se gasesc In firea veche, sunt cele ce Incearca sa ne atace zilnic.Apucaturile acestea produc razmerita, agitatie In mijlocul Adunari unde se strang cei rascumparati. Daca Tefania Ii asigura pe Israeliti de ajutorul Domnului , cum stam noi cu Increderea ca si pe noi ne poate ajuta?Da In razmerita produsa de unii care sunt netaiati Imprejur cu inima sa nu uitam ca, Dumnezeu ne poate ajuta. Si la Israeliti dar si la noi ca popor ceresc este o condite de baza anume; Sa apelam la El. Apoi, sa credem ca El este de partea noastra facand acesta dovada prin cinstirea Numelui Sau.

         Deseori Israeliti l-au necinstit pe Dumnezeul care Ii scosese din robia Egiptului cu brat puternic. Aplicand la noi cinstirea Lui si necinstirea Lui, cum stam noi?Cand se ridica Intre noi atitudini care destrama Adunarea ce facem noi? Il cinstim sau Il necinstim? Stiind ca El este In mijlocul poporului Sau.se va bucura de tine cu mare bucurie,Dumnezeu negresit ca se bucura cand poporul Lui il cinsteste, cand cei ce se aduna In numele Fiului Sau.Asa era cu Israelitii cand ei cinsteau Numele Lui.Cand noi ne strangem ca adunare care se presupune ca suntem constienti ca Domnul Isus este In mijlocul nostru Il cinstim noi pe Dumnezeu prin felul de a ne comporta?Spuneam cu alta ocazie sa ne fereasca Dumnezeu sa fim din cei care produc tulburare, rasmerita In Casa lui Dumnezeu. Sau, din cei care ne alaturam acestora care produc tulburare,Ca sunt si unii inconstienti, sunt, dar asa cum Israeliti cadeau supt disciplina lui Dumnezeu, asa vor plati si acestia un pret pentru comportamentul lor In Casa lui Dumnezeu.

         Intrebarea se pune; Ce producem noi lui Dumnezeu? Bucurie sau Intristare? Fiecare ne cunoastem cu ce fel de atitudini venim la strangerile laolalta.Sau, ce viata ducem de fiecare zi.va tăcea în dragostea Lui, Dece va tacea Dumnezeu? As Indrazni sa spun ca; Atunci cand nu vede nimic de reprosat In mijlocul Adunari,El tace si se bucura mult.Dumnezeu iubeste pe cei pe care El Insusi i-a ales sau i-a nascut din nou In cazul celor rascumparati.şi nu va mai putea de veselie pentru tine.Pentru tine Israele la modul literal si pentru tine popor cersec spiritual.Iata cu ce fel de Dumnezeu aveau parte Israelitii si noi cei din dispensatiunea Harului.El ramane acelasi neschimbat.Cate-va ganduri care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni.Care sunt sinceri, care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu, din Geneza pana In Apocalipsa.Domnul se bucura cand este pace, liniste, armonie Intre Copiii Lui.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: