luni, 29 mai 2017

1 Petru 1;8. pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut,............

f43bd-picture1bibliacutrandafir


1 Petru 1;8. pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut, credeţi în El, fără să-L vedeţi, şi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită,
         Ap, Petru le scrie tuturor credinciosilor de pretutinden care au fost nascuti din nou.Versetul 3………..după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou.  Asa citim mai sus ca acesti credinciosi erau Imprastiati de Dumnezeu cu un scop bine definit prin toata lumea.Versetul 1...către aleşii cari trăiesc ca străini, împrăştiaţi prin Pont, Galatia, Capadocia, Asia şi Bitinia,Despre aceasta Imprastiere vorbeste si Evangelistul Ioan In evangelia lui.Ioan 11;52. Şi nu numai pentru neamul acela, ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi.Aceste doua cuvinte au acelasi Inteles Imprastiati sau risipiti,(Meaning).Dumnezeu a gasit cu cale sa mantuiasca din toate popoarele. Acesta este un motiv de acesti rascumparati ai Lui sunt peste tot In lume. Un alt motiv Il vedem din pricina persecutiilor care In decursul istoriei au venit In valuri peste acesti nascuti din nou,sau,rascumparati ai Domnului Hristos.

         Persecutia a fost Ingaduita de Dumnezeu din timp In timp tocmai pentru acest scop bine determinat de El. Anume, ca Evangelia sa ajunga pana la marginile pamantului potrivit cu Fapte 13;47. Si Fapte 1;8. dece sa ajunga pana la marginile pamantului? Pentruca peste tot In lume Dumnezeu avea In vedere sa nasca Fii si Fice din toate popoarele.In ambele versete citim de marginile pamantului.Acesti rascumparati sunt vazuti de Ap, Petru ca unii care iubesc fara sa vada.pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut, Cu alte cuvinte, Ca sa iubesti pe cineva trebuie mai Intai sa-l vezi. Aceasta e logica umana.Si abia dupa aceeia se naste acest sentiment al iubiri al dragostei.Logica umana e contrara cu ce spune Ap, Petru in acest verset. Omeneste, ne Intrebam; Cum vine asta sa iubesti fara sa vezi? Intelegem numai ca e posibil Spiritual, duhovniceste. Si ca, este cu putinta datorita faptului ca El ne-a iubit mai Intai. 1 Ioan 4;19. Noi Îl iubim pentrucă El ne-a iubit întîi.Iata cum se desfasoara acest eveniment din viata unui suflet care este directat de Dumnezeu la Domnul Isus.Este iubit de Dumnezeu si Il duce spuneam cu alta ocazie la sursa de viata la Fiul Sau.

         Despre Iubire sau dragostea fata de Scumpul nostru Mantuitor avem un loc sa vedem cum a fost posibil sa ajungem la aceasta iubire fara sa-L vedem. Sigur ca nu poti iubi daca nu esti adus la viata noua. Mortul spiritual nu poate avea acest simt al iubiri fata de Domnul Isus. El nici nu-l cunoaste.Lasam la oparte iubirea sau dragostea fireasca.Aceasta viata noua care genereaza o iubire are deaface cu lucrurile care nu se vad. In Romani 5;5. Citim despre aceasta iubire sau dragoaste ca a fost turnata, pusa In inima celui adus la viata de Dumnezeu care a pus si Duhul Sau cel sfant.Chiar daca sunt unii care spun ca Il iubesc pe Dumnezeu, dar nu au ajuns sa Il cunoasca pe Domnul Isus, acestia nu stiu ce vorbesc.Si ca ei sunt morti fata de Cel care este viata, sau, care detine viata.Din nou, aduc Inainte aceste cuvinte;fără să-L fi văzut,Cei deafara care nu au viata noua ar putea sa spuna; aceste cuvinte de a iubi fara sa vezi sunt ridicole.La modul literal fizic da, asa e. Dar nu si pentru cel care a fost adus la viata spirituala. Doar pentru cei care sunt Inviati este o realitate pe care ei o traiesc zi de zi.

          Este posibil ca ei, cei nascuti din nou, sa iubeasca datorita credintei pe care au primit-o ca dar dela Dumnezeu.Efeseni 2;8.Si am dubiu daca toti care se numesc credinciosi, si care se strang la olalta,stiu care e definitia acestei credinte primita ca dar.Cuvantul ne arat cu ce se ocupa o astfel de credinta dela Dumnezeu.Evrei 11;1. Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile cari nu se văd.Este un proces care nu poate fi Inteles de oamenii acestei lumi.Asa cum am spus si alta data, sunt cei mai multi printre cei care fregventeasa o adunare sau alta care nu deosebesc Credinta data ca dar de Dumnezeu celor pe care Ii are In vedere sa-i mantuiasca si credinta cea biologica pe care o au toti oamenii prin nasterea biologica..Sunt constient ca vor fi si unii daca nu chiar cei mai multi care nu vor fi deacord cu cele spuse aici. Si asta din pricina ca nu pot Intelege In amanuntit planul lui Dumnezeu de mantuire.

         Spun asa ceva, pentruca am avut tangenta cu multi din acestia.Apoi, Petru continua al iubi pe Domnul Isus fara sa Il vedem la a crede In El.Ap, Petru aduce aceste cuvinte ca ceva deja inplinit;credeţi în El,Iata efectul l-as numi al credintei data de Dumnezeu.Te pune In legatura cu Fiul Sau care este singurul care poate da viata si apoi, mantuirea . Cu alte cuvinte, este singura sursa de viata noua.Dumnezeu nu da credinta ca dar unui suflet ca sa creada intrun pastor sau mai stiu eu ce mare teolog.Il are In vedere doar pe Fiul Sau. Dumnezeu spune aceste cuvinte despre Fiul Sau al carui mandat l-as numi este sa aduca la vita pe mortiii (spirituali) directati de Tatal la El.Matei 17;„Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!“ Personal, Inteleg ca mantuirea este data ca dar de Dumnezeu sufletului pe care Il are In vedere sa-l mantuiasca. Nu este nici-o contributie omeneasca In acest proces de a fi mantuit. Apoi,Petru Incheie acest verset cu efectul produs In inima unui suflet care este mantuit; şi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită,

         Spuneam alta data ca, sunt persoane care se considera crestini dar care nu vezi la ei bucurie.Sigur ca viata ne ofera diferite situati care ne Intristeaza. Dar bucuria mantuiri, nu trebuie sa nu se vada, daca Intradevar suntem mantuiti.O bucurie o numeste Petru, negrăită şi strălucită,Inteleg ca este  negrăită pentruca nu se poate explica. Aceasta bucurie este traita de cel care o are prin nasterea din nou.Apoi,strălucită,Pentruca nu poate sta ascunsa sa nu fie vazuta, opservata de cei cu care venim In contact zilnic.Fie Intre vecini sau colegii de serviciu.Cum sa avem aceste trei caracteristici ale unui nascut din nou atat timp cat nu te cunosc cei din serviciu sau chiar nici vecinii? Am cunoscut din acestia care mai si vorbeau In adunare dar care copilul lor umbla prin vecini la televizor.In adunare toti suntem credinciosi spuneam altadata. Dar cand vine vorba sa dam o marturie In mijlocul celor cu care venim In contact zilnic,nu ne deosebeste nimeni.Sau, sa aratam cele trei caracteristici ale unui nascut din nou.Fiecare se cunoaste unde se gaseste.

         Este trist ca te vei trezi la o usa Inchisa. Cunoastem pilda celor zece fecioare. Aceasta stralucire nu poate fi Impiedicata sa nu radieze in viata celui nascut din nou.Am primit acest verset si am gasit de cuvinta sa vedem Impreuna ce putem desprinde din acest loc cu ajutorul lui Dumnezeu.Si pentruca versetu se aplica In viata celor rascumparati, doresc ca fiecare dintre noi care; Îl iubim fără să-L fi văzut,Care;credem în El, fără să-L vedem,Si apoi, ne bucuram cu o bucurie negrăită şi strălucită,Daca In viata noastra nu sunt aceste trei ingrediente sau, caracteristici ale unui nascut din nou,care fac dovada ca suntem rascumparati, atunci trebuie sa stim ca nu apartinem acestui Mantuitor slavit. Iubirea, Credinta,bucuria stralucita.Fac parte din noul caracter pus de Dumnezeu In cel rascumparat.Un prileji de a ne cerceta profund sa vedem daca suntem numai religiosi sau Intradevar suntem copii ai Lui Dumnezeu nascuti din nou.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: