vineri, 19 mai 2017

Habacuk 3;19. Domnul Dumnezeul este tăria mea; .................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Habacuk 3;19. Domnul Dumnezeul este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor, şi mă face să merg pe înălţimile mele. -


         Scriptura ni-L arata pe Dumnezeul nostru ca e neschimbator. Cu alte cuvinte, El s-a comportat cu Israel, Poporul Lui pamantesc cu dragoste dar si cu disciplinare-a lui cand s-au Indepartat de El. Acelasi Dumnezeu care este Tatal nostru se poarta si cu cei rascumparati ca popor al Lui Ceresc la fel. Adica, Isi arata dragostea Lui dar nu Intarzie sa aplice si disciplina cand gaseste de cuvinta.Daca Habacuk poate spune aceste cuvinte, noi cei rascumparati si mai mult.Habacuk era un proroc al lui Dumnezeu si trasmitea poporului ceia ce Dumnezeu vroia sa spuna poporului. Odata cu venirea Domnului Hristos si rascumpararea noastra de supt dominatia celui rau, Suntem Copii ai Lui Dumnezeu prin nasterea din nou.Si Dumnezeu se poarta cu noi ca un tata cu copiii lui.


         Iata ce cuvinte spune acest proroc al lui Dumnezeu;Domnul Dumnezeul este tăria mea; Nu se Incredea In puterea lui sau In abilitatea lui. Recunostea ca numai Dumnezeu il apara, Il Intareste In fata vrasmasului. Si ca fara ajutorul lui Dumnezeu, ar fi vulnerabil la atacurile celui rau.Habacuk vroia sa Incredinteze pe popor ca la El, la Dumnezeu, este tarie si sprijin. Daca ne asociem pe noi cu acest Proroc al lui Dumnezeu Habacuk, vom vedea ca sunt asemanari Intre noi cei rascumparati si el. El era proroc al Dumnezeului Cel prea Inalt. Tot asa si noi suntem proroci ai aceluiasi Dumnezeu prea Inalt. Cu alta ocazie am spus care este definitia de Proroc. Pe scurt o mai amintesc;Prorocul In toate timpurile trasmitea oamenilor ceia ce Dumnezeu vroia sa stie poporul pamantesc al lui Dumnezeu.


         Astazi, sunt cei rascumparati Proroci care trasmit din Cuvantul scris al lui Dumnezeu ceia ce Duhul sfant le descopere. Ei trasmit Fratilor si Surorilor In Adunare si nu numai. Diferenta dintre prorociii din Vechiul Testament este ca; Duhul lui Dumnezeu venea peste ei cand Dumnezeu avea ceva de spus, de Instintat.Isaia 61;1. „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, …..Ezechel 11;5.Cei rascumparati au Duhul lui Dumnezeu pus de Dumnezeu. 1 Corinteni 3;16…că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? Si acum, sa nu fie confuzie  cu privire la Proroci, am sa pun si locul ca acoperire din Cuvant la ceia ce spun; Efeseni 4;11. Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; Am spus cu alta ocazie ca nu este nici-o contradictie In acest loc unde Pavel Insuflat de Duhul Sfant aduce In atentie aceste cuvinte si ceia ce Evangelistul Luca ne spune In;Luca 16;16. 16. Legea şi proorocii au ţinut pînă la Ioan;  


         Iata dece spun deseori ca; Ceia ce citim trebuie armonizat ca sa avem o Intelegere mai profunda.Domnul Dumnezeul este tăria mea; Doresc sa ma Intorc putin la aceasta declaratie a lui Habacuk as numi-o; Cati dintre noi putem spune ca Dumnezeu este taria noastra? Dece atatea Infrangeri In viata? Daca Intradevar suntem unii care sustinem ca El este taria noastra? Intrebari care ar trebui sa ne dea de gandit. Esti prada pacatului? Nu ai ca tarie pe Dumnezeu. Nu este nici-o filozofie de a Intelege acest adevar.Stai departe de Sursa care poate sa-ti dea putere sau, sa Iti vina In ajutor atunci cand ispita Incearca sa te atace? Nu vei fi protectat nici-o data prin propile tale puteri. Iata dece Habacuk nu se Incredea In el ci recunostea ca fara ajutorul lui Dumnezeu este si el vulnerabil.Numai ca, Habacuk dorea sa-L cinsteasca pe Dumnezeul lui.


         Suntem unii din cei care ignoram ajutorul lui Dumnezeu? Atunci sa nu ne miram cand Un Frate sau O Sora traieste o viata de biruinta. El îmi face picioarele ca ale cerbilor, Stim cu totii cat de repede alearga Cerbii, cand este vorba de primejdie. Fie vorba ca adulmeca pasii vanatorului sau vre-o fiara salbatica sau, ca i-a zarit de departe.Ce vrea sa spuna Habacuk prin aceste cuvinte pentru noi? Armonizand Cuvantul lui Dumnezeu vom Intelege destul de bine la ce se refera Habacuk.Daca pentru cerb care este un animl destul de inteligent primejdia Il face sa o rupa la fuga cat poate, cum va fi cu noi?As Indrazni sa spun ca Cerbul; Isi aduna toate puterile sa scape de primejdie. Daca asociem aceste cuvinte la viata noastra cum si ce Intelegem noi? Pacatul este o mare primejdie.Cerbul adulmeca primejdia. Dar tu dece nu adulmeci pacatul cand se apropie? Daca esti nascut din nou, esti Inzestrat cu acest simt de al adulmeca.
       
           In astfel de situatii nu ne permitem sa mergem Incet  din fata primejdiei, a pacatului. Cum nici Cerbul nu-si permite sa mearga la pas.Ce sa mai spun de a sta sa vada ce vrea Vanatorul sau fiara salbatica dela el.Iata ca, cei care cad prada pacatului ( Preacurviei ) care este Impotriva Trupului Domnul Hristos, cum am spus cu cate-va zile In urma, este din cauza ca si-au permis sa cocheteze cu pacatul. Cu alte cuvinte, sa se joace sa premediteze  in viata lor.Cerbul el Insusi nu se apropie de Vanator sau de fiara salbatica.Unii dintre noi se apropie pana cand cad victime.Realizam ca Cerbul ca animal este mult mai Inteligent, Intelept decat orcare dintre cei care se numesc crestini. Cand ai o partasie stransa cu Dumnezeu prin Domnul Hristos,El, Dumnezeu, Iti face picoarele ca ale Cerbului.Daca Cerbul In fata primejdiei Isi aduna Intreag forta a lui de care dispune sa fuga cat mai repede si mai departe de pericol,cum stau unii din cei care cad prada acestui pacat In trup?


         Acestia,fie ca nu au putere pentruca Dumnezeu nu se ocupa de ei ca sa le faca picioarele ca ale Cerbului, fie ca asa cum am spus choceteaza cu pacatul.Unde? Prima data Il priveste zice el de departe. Apoi, ochiul ce vede trimite minti spre a analiza. Dupa aceia se coboara In inima lui unde degajaza dorinta unei pofte carnale.Unde se refugiaza Cerbul din fata primejdiei? Cuvantul ne arata.şi mă face să merg pe înălţimile mele. -Iata ca Muntii sau orcare Inaltime Ii asigura Cerbului protectia necesara.Inaltimile sunt locurile lui de refugiu. Sunt ale lui cum spune Habacuk.Daca ne Intorcem la noi ca “credinciosi” Se pune o Intrebare; Fugim noi din toate puterile  de pacat, de ispita? Sau as spune mergem la pas ca ispita sa ne ajunga.Habacuk spune despre el in relatia de partasie cu Dumnezeul lui.mă face să merg pe înălţimile mele. Da, erau Inaltimile lui pe care le cauta.Constient fiind ca singur nu ar putea sa fuga departe sus pe munte de pacat.Avem si noi Inaltimile noastre unde sa fim In siguranta?


         Ce ar Insemna pentru noi muntele?Nu gandesc ca voi gresi daca spun ca reprezinta Inaltimea legaturi cu Scumpul nostru Mantitor. Domnul Isus ne arata Cuvantul ca este o stanca de scapare. Psalmistul ne vorbeste de aceasta Stanca.Psalmul 61;2…….„Du-mă pe stînca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! El e Stanca refugiului din fata pacatului. Numai ca , asa cum spuneam, din moment ce cochetezi cu pacatul nu este dorinta sa ajung pe Inaltimi,pe Stanca.Stancile nu le gasesti decat In structura muntoasa.Si Psalmistul vorbeste de nevoia de ajutor.Dar unde sa gasesaca acest ajutor? Si Is da singur sursa unde poate fi gasit.Psalmul 62;1. Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul;dela El îmi vine ajutorul.Cu alta ocazie am spus mult mai mult despre aceste Inaltimi cu Stanca la modul spiritual.Din nou doresc sa Impartasesc cate-va ganduri cu Fratii si Surorile mele sinceri care sunt sus pe Inaltimi. Aceste Ganduri din Cuvantul scump al lui Dumnezeu.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: