marți, 16 mai 2017

Matei 7;6. Să nu daţi cînilor lucrurile sfinte, ...............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 7;6. Să nu daţi cînilor lucrurile sfinte, şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare, şi să se întoarcă să vă rupă.


         Un verset care este interpetat de cei mai multi In opinia me gresit.Spun ei cand vine vorba de al prezenta pe Domnul Hristos altor suflete care nu-L cunosc ca Mantuitor; Frate avem verset In Scriptura care spune sa nu dam cainilor lucrurile sfinte.Ei bine, daca asa ar sta lucrurile, cum vor auzi despre Mantuirea lui Dumnezeu? Sunt situatii Intre situatii unde am putea sa aplicam aceste cuvinte din versetul acesta.In legaturile mele cu unul sau cu altul am avut ocazia sa Intalnesc din acestia care sustin ceia ce am spus mai nainte.Daca citim si mai sus de acest verset 6 vom vedea cui se adreseaza Domnul Isus. Să nu daţi cînilor lucrurile sfinte, Sigur ca sunt unii care sunt alergici as zice cand aud sau cand i-se spune ceva de credinta sau de Domnul Isus. acestia au o repulsie pe care cu greu poti sa i-o stapanesti, sa-i calmezi.Dar obligatia pe care o au cei rascumparati este de a spune ceva despre Numele scump al Domnului Hristos.As Indrazni sa spun ca; Nu e treaba noastra daca acestia primesc sau nu.


         Este Intocmai ca semanatorul de pe vremuri care arunca samanta cu mana si cadea deseori In locur ne prielnice. Uite, asa pot cadea si cuvintele In niste urechi surde.Avem In privinta aceasta pilda semanatorului adusa In atentie de Insusi Domnul Isus.Ce face Semanatorul sau as aduce Inainte si pe Gradinar. Ce fac ei Inainte de a planta ceva In pamant?Fie Semanatorul dar si Gradinarul Inainte de a arunca samanta de a planta,se ocupa de pamant.Ce fac acestia? Pregatesc In prealabil pamantul.Asa cum am spus el arunca samanta.Sigur ca pamantul, ogorul trebuie mai Intai sa fie pregatit pentru al face bun ca samanta cazuta sa Incolteasca si apoi sa dea roada. Spuneam cu alta ocazie despre acest ogor ca este Infatisat cu Inima.Asa cum ogorul trebuie pregatit, atunci cand samanta cade, sa gaseasca un loc prielnic de a se desvolta.Tot asa si Inima trebuie pregatita de Dumnezeu.Daca Semanatorul nu ar semana nici recolta nu ar avea.Spiritual, daca cel rascumparat ar tacea, Pietrele vor vorbi.Luca 19;40. Şi El a răspuns: „Vă spun că, dacă vor tăcea ei, pietrele vor striga.“(vor vorbi).


         Daca noi ca Copii ai lui Dumnezeu ne retinem sa semanam ceva despre Domnul Isus si mantuirea lui Dumnezeu,atunci cum vor auzi cei care nu sunt mantuiti?Iata ce citim In privinta propavaduiri, de a spune ceva despre Domnul Hristos.Sau, de a semana.Romani 10;14. Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela, despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Intelegem noi ca suntem chemati sa spunem despre dragostea lui Dumnezeu orcarui suflet? Sa semanam samanta Cuvantului bun?Citim ca despre El, care este scumpul nostru Mantuitor. Atunci, cum trebuie sa Intelegem acest verset ;Să nu daţi cînilor lucrurile sfinte,Pe caini Ii are In vedere Cuvantul aici? Nu, este vorba de oameni carora Domnul Isus le vorbea.Ca unii din acesti oameni se comport ca si animalele, Cainii, este usor de sesizat In viata de fiecare zi.


         Domnul Isus cand a avut o discutie cu Femeia Siro Feneciana , a spus aceste cuvinte despre oameni.Marcu 7;27. Isus i-a zis: „Lasă să se sature mai întîi copiii; căci nu este bine să iei pînea copiilor, şi s-o arunci la căţei.Sunt cei mai multi care se feresc sa spuna ceva despre Domnul Isus Invocand acest verset. Dar, sa-mi fie Ingaduit sa spun ca, acestia sunt dintre cei care nu gusta dulceata mantuiri.Si nu este greu de Inteles dece ei nu spun despre Domnul Hristos.Cand cineva Iti ofera o mancare buna si Iti place,la randul tau cauti sa o recomanzi si la altii.Uite, asa se Intelege si la modul spiritual, cand vine vorba sa spui ceva despre Domnul Isus.Simti placere, bucurie, esti Inpins as zice de dragostea lui Dumnezeu sa spui si altora.Iata deci ca, Intradevar, se gasesc si unii care nu vor primi marturia despre Domnul Isus. Pe acestia Cuvantul Ii Incadreaza In randul cainilor care sunt rai si te pot rani.Am cunoscut un credincios american care spunea el ca, In pauza la seviciu incerca la o cafea sa spuna uni coleg sau altul despre Domnul Isus.


         Ceva extra ordinar de minunat.Unl primea iar altul nu. Ei bine, spunea el ca se retragea frumos din abordarea discutiei pe care vroia sa o initieze cu acest”Caine” Intelegea ca, Inima acestuia nu a fost pregatita de Dumnezeu precum ogorul.Nu avem niciun motiv de a ne scuza sau de a Interpeta versetul fara sa Il armonizam cu alte locuri din Cuvant.şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, Cuvantul ne aduce Inainte un alt fel de animal porcii.Din nou, nu este vorba de animale ci tot de oameni dar care se comport precum porcii.Si porcii sunt rai, periculosi.Am Intalnit astfel de oameni care sunt mai rai decat animalele. Sunt convins ca noi toti am vazut astfel de persoane.Si aici vom proceda precum si cu cainii. Si vom aplica felul de cum acea persoana americanul de care am amintit ne retragem si noi frumos. Intelegand ca ogorul inimi acestui om nu a fost lucrat de Dumnezeu.Insistenta nu este buna. Prin asta poti sa-i provaoci sa se Intoarca sa te rupa.


         Dar, fata de noi, dar si Inaintea lui Dumnezeu, ne facem obligatia pe care o avem ca semanatori ai Cuvantului. Iata ce se poate Intampla daca insistam fara Intelepciune.ca nu cumva să le calce în picioare,Deaceia am spus mai Inainte de insistentaVom putea vedea ce rezultat ar putea sa atraga  lipsa de Intelepciune. Am Intalnit si din acestia care insistau si fara niciun rezultat al persoanelor care auzeau sa ia seama macar din punct de vedere al politeti sa asculte.Cineva a si dat o rplica; Lasa-ma domule cu acestea. Nu sunt interesat In religie.Nu stia saracul ca Domnul Isus nu a adus o religie ci Mantuirea cu o viata vesnica. Dar In niciun caz nu suntem scutiti de a nu arunca samanta.Cum am spus ceva mai sus, pentru unii poate fi un refugiu de a nu se implica.In orce caz, trebuie ca mai Intai tu care spui ca esti credincios sa fi bine ancorat In Cuvantul lui Dumnezeu ca sa poti spune ceva despre Domnul Isus.Ca unii din acestia sa nu se Intoarca si sa te rupa.Apoi, dece sa nu spun si de viata pe care o traiesti daca poate fi o marturie pentru  cel caru-ia Ii spui ceva despre Domnul Isus si mantuirea Lui.Asa cum ar putea face “caini” tot asa de bine spune Cuvantul ca o va face si “porci”;ca nu cumva să le calce în picioare,


         Sigur ca, acestia care nu primesc, nu sunt lucrati In inima lor de Dumnezeu In prealabil ca ogor cum am spus ceva mai sus. Au fost cazuri care mai rau a facut cel care insista sa primesca pe Domnul Isus la o persoana oarecare.Poti fi calcat In picioare chiar si la modul literal. Dar este mult mai grav sa se ajunga ca Numele Domnului Hristos sa fie luat in bataie de joc sau In desert.şi să se întoarcă să vă rupă.Nu putem sti cu ce fel de oameni avem deaface. Abia dupa ce ai deschis gura sa spui despre Domnul Isus iti dai seama.Sigur ca trebuie multa Intelepciune. Aspectul acesta Il spun din propia mea expierenta.Nu stim noi pe cine Il are Dumnezeu In vedere sa-l mantuiasca.Asa ca, suntem chemati sa semanam samanta buna a Cuvantului sfant.In rest este Dumnezeu care  as zice e Gradinarul care pregateste ogorul inimi.Domnul sa ne faca sa nu ne fie rusine de numele scump al Domnului Isus.Cand semanatorul treira ceia ce a semanat , abia atunci este plin de bucurie vazand roada munci lui.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: