vineri, 26 mai 2017

Ieremia 29;11. Căci Eu ştiu gîndurile, pe cari le am cu privire la voi,............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Ieremia 29;11. Căci Eu ştiu gîndurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gînduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.

         Intr-o discutie pe care am avut-o cu un tanar credincios care spunea de anumite situatii care vin In vieile celor rascumparati.Situatii, la care uneori nu avem niciun raspuns. Sigur, ca noi toti am vrea ca sa nu vina peste noi nimic din ce ar putea sa ne tulbure.Mai ales daca vor fi situatii care ne va afecta profund. Tanarul mi-a adus acest verset Inainte din Ieremia 29;11.Deseori ne tulburam Inainte de vreme. As spune ca, poate situatia prin care trecem se va rezolva Intrun mod In care nu ne asteptam.Spuneam cu alta ocazie ca;Dumnezeul nostru e un Dumnezeu al suprizelor.Cu alte cuvinte, ne ia pe ne asteptate.El se poarta cu noi;Dar poate nu asa cum am vrea noi dupa firea ,gandirea, pamantesca. Sigur, ca In acest verset Ieremia spune poporului Israel ce Dumnezeu i-a Incredinta sa trasmita poporului.Iata ca, Dumnezeu are ganduri pe care uneori si le descopere celor pe care Ii are In vedere prin anumite situatii.

         Alteori, nu le descopere si ne lasa sa asteptam rezultatul unor situatii care sunt la dispozitia Lui.Face dovada ca e un Dumnezeu al suprizelor.Dar care noi prin ele suntem afectati.Dar avem de aface ca si Israelitii cu un Dumnezeu care ne iubeste.Căci Eu ştiu gîndurile, Ca oameni ca credinciosi,nu putem sa desprindem ce ganduri are Dumnezeu cu privire la noi In anumite situatii.Dar Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta. Noi ca Copii ai Lui Dumnezeu stim ca El ne este Tata. Si ca un Tata bun are numai ganduri bune fata de copiii Lui.Parca ar vrea sa spuna Dumnezeu aceste cuvinte; Stati linistiti ca Eu va vreau binele. Chiar daca treceti acum prin felurite Incercari cum spune Ap, Petru.1 Petru 5;9……. ştiind că şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi. Deci, daca Dumnezeu Ingaduie astfel de situatii In viata noastra, suntem Incurajati ca nu numai noi avem astfel de Incercari sau suferinte. Sunt si alti Copii ai lui Dumnezeu care sunt fratii de ai nostri si trec la fel ca si noi.

         Cuvantul ne arata ca Dumnezeu, are ganduri cu privire la copii Lui; pe cari le am cu privire la voi, Nu citim ca ar avea ganduri fata de orcine. Ci numai de cei ai Lui. Ganduri pe care Dumnezeu le descoperea la vremea aceia poporului pamantesc Israelit prin Proroci.Cu privire la Copiii Lui,ar spune Dumnezeu asa; Voi sunteti ai mei si nimic rau nu va va afecta.Aici trebuie sa stim ca intervine credinta care ne ridica deasupra acestor situatii uneori extrem de delicate.Daca pe Israelitii Dumnezeu Ii asigura ca, popoarele care erau In jurul lor nu vor putea sa le faca rau tocmai din pricina ca, Dumnezeu ,avea ganduri bune cu privire la acest popor.Avem noi dubiu, Indoiala,ca Dumnezeu se poarta cu noi ca si Copii ai Lui? Atunci, vom trai a stare de agitatie sufleteasca care se rasfrange si asupra trupului.Ce ganduri poate avea un Tata, un Parinte fata de copii lui?Negresit ca numai ganduri bune.

         Chiar daca uneori nu se potrivesc asa cum am vrea noi. El ca Tata stie mult mai bine ce ne trebuie noua ca copii ai Lui.cu privire la voi, Asa cum spuneam, nu se adreseaza Dumnezeu In cazul lui Israel si altor popoare.Avea ganduri numai pentru ei care era numit Popor al Lui. Dar asa cum spun des, acestia sunt un popor pamantesc cu promisiuni pamantesti. Dar fata de noi ca popor Ceresc,are si fata de noi ganduri care le descopere prin Cuvantul Sau. Sunt unii care merg pana Intracolo ca; au ei vedenii sau ca vorbesc cu Dumnezeu asa cum vorbeau prorocii In vechime.Azi stim cu totii ca, Dumnezeu, ne vorbeste prin Cuvantul Sau scris. Insusi Domnul Isus ia spus lui satan ca este scris cand Incerca sa-L ispiteasca. Chiar daca nu Intodeauna putem desprinde ce vrea Dumnezeu sa ne descopere.zice Domnul, gînduri de pace şi nu de nenorocire, Uite Insusi Dumnezeu spune aceste cuvinte;.zice Domnul,Sunt unii care au Indrazneala de a spune aceste cuvinte; Asa vorbeste Domnul.

         Sa-mi fie Ingaduit sa spun ca; Domnul nu mai vorbeste cu nimeni decand a Incheiat Cuvantul Lui scris.Ce a avut sa spuna a spus In Cuvant.Fie de prezent sau de viitor. Cu alte cuvinte, Dumnezeu si-a facut descoperite gandurile pe care le-a avut si le are pentru cei rascumparati ai Lui.Asa cum spun des, Dumnezeu avea un alt fel de a comunica cu poporul Lui pamantesc.Iata ce zice Domnul mai departe In acest verset;gînduri de pace şi nu de nenorocire, Poate Israelitii se vedeau lipsiti de ajutor prin situatiile prin care treceau.Ei stiau ca deseori Dumnezeu i-a disciplinat pentru neascultarea lor.I-mi permit sa spun ca ajunsesera la desnadejde ca Dumnezeu, Ii va mai ajuta.Sigur,cand esti rebelios Impotriva lui Dumnezeu, este normal sa te gandesti ca Dumnezeu are ganduri de a te disciplina. Asa cum am mai spus, disciplina oricare ar fi ea nu este bine primita de noi ca si de Israeliti de alta data.

         Dar In disciplina, Dumnezeu are ganduri de pace.Dumnezeu nu a nenorocit acest Popor ci l-a ocrotit chiar si atunci cand ei nu si-au arata credinciosia fata de El.Si noua ca si Israelitilor nu ne cade bine cand Dumnezeul Tatal nostru trece la disciplinarea noastra, dintrun motiv sau altul.Cu mult mai mult cu noi ca Copii ai Lui nu are ganduri de nenorocire.ca să vă dau un viitor şi o nădejde.Iata aceste gînduri de pace ce aduc cu ele din partea lui Dumnezeu.Cuvantul aduce In atentie viitorul pe care Israelitii Il asteptau. Pentru ei era Cananul pamantesc Tara pe care o fagaduise lui Avraam. Pentru noi ca copii ai Lui, viitorul este ajungerea In Casa Tatalui unde Domnul Isus ne asteapta.Spunea Domnul Isus aceste cuvinte Ucenicilor si azi si noua;Ioan 14;1. Să nu vi se tulbure inima. ...2  În casa Tatălui Meu sînt multe locaşuri. ...Israelitilor, nu avea cine sa le spuna aceste cuvinte. Ei asa cum am spus, erau pentru pamant ca popor.

         Nu poti avea un viitor sau, nu te poti gandi la el daca nu esti Inarmat cu nadejde.Cuvantul pentru noi cei rascumparati se ocupa de aceasta nadejde.Data noua  ca copii ai Lui,care asteptam sa ajungem In Casa Tatalui.Nici Israelitii nu puteau ajunge la destinatie In Canan daca nu aveau nadejde ca, Dumnezeu ce a promis va si Implini. As numi nadejdea data de Dumnezeu, un ingredient care ne tine Intreaga fiinta ancorata In credinta.Apoi noi, avem In Cuvant aceasta nadejde care ne este aratata In ;Romani 5;5.  Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.Asa ceva Israelitii nu aveau. Dumnezeu spuneam cu alta ocazie ne trateaza ca pe Copii Lui. Acesta este si motivul ca aplica disciplina din cand In cand.Iata ce diferenta este Intre copii lui Dumnezeu si copii lui Israel.Cate-va ganduri care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni sinceri si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu, In asteptarea Intalniri cu Domnul Isus.



John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: