miercuri, 10 mai 2017

Romani 14;10. Dar pentruce judeci tu pe fratele tău? ..............


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 14;10. Dar pentruce judeci tu pe fratele tău? Sau pentruce dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos.


         Intrun posting anterior am spus ceva despre acest termen de a judeca. Oricum, Versetul ne aduce In atentie relatia dintre Frati.Avem si alte locuri In Cuvant care ne da acest drept. Dar nu de a judeca ci de a analiza atitudinile unui frate sau a unei surori. Dar nu Inainte de a ne judeca (analiza) pe noi Insine sa ne vedem cum stam In relatia cu Dumnezeu.Ca sa vedem de ce duh suntem calauziti atunci cand am vrea sa analizam un aspect sau altul din viata unui Frate sau a unei surori care consideram noi ca nu este potrivit cu Cuvantul lui Dumnezeu.Ap, Pavel era judecat de unii care Ii contestau apostolia.Si la un moment dat spune el;1 Corinteni 4;3. Cît despre mine, prea puţin îmi pasă dacă sînt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă, nici eu însumi nu mă mai judec pe mine.


         In toate timpurile In strangerile laolalta au fost situatii cand trebuiau “judecate” analizate unele situatii din adunare. Asa cum am spus sa fim foarte atenti In privinta aceasta.Dar pentruce judeci tu pe fratele tău?Este mult mai Intelept sa nu apelam la aceasta forma de a analiza viata unui Frate sau a unei Surori Inainte de a face-o cu noi Insine..Este Dumnezeu care are toata privirea Indreptata asupra rascumparatilor Lui.Recent Un Frate cu sotia mi-au facut o vizita. Si fratele a adus In atentie versetul;2 Corinteni 5;10. Unde citim;Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, Fratele avea o Intelegere difarita .Avem In Cuvant destule locuri care ne arata ca; Cei rascumparati nu mai sunt judecati In Intelesul pe care Fratele Il avea si l-a adus In discutie. Subiectul acesta ca si multe altele Din Cuvant,nu-l putem Intelege daca nu armaonizam Cuvantul lui Dumnezeu.


         Mi-am expus gandul cu privire la acest subiect.Si ca  versetul trebuie inteles In armonie cu alte locuri unde citim ca; Domnul Isus a luat asupra lui judecata noastra a celor pe care i-a rascumparat.Orce Frate are aceasta libertate de as expune ceia ce gandeste asupra unui subiect sau altul din Cuvant.Sigur, ma gandesc sa nu fie cu ideei preconcepute de alti. Sa lasam Duhul lui Dumnezeu sa ne aduca o lumina propie fiecaruia dintre noi.Iata un verset care ne vorbeste ca cei rascumparati, adusi la viata nu mai vin la judecata.Ioan 5;24. Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimes, are viaţa vecinică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.Daca totusi ar fi sa aplicam aceasta stare de judecata la cei rascumparati ne vom Incadra In acest verset;1 Petru 4;17. Căci sîntem în clipa cînd judecata stă să înceapă dela casa lui Dumnezeu. Şi dacă începe cu noi, care va fi sfîrşitul celorce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu?Cu alte cuvinte, Cei rascumparati sunt judecati aici pe pamant, Acolo, nu intra nimic Intinat.


         Noi suntem judecati aici pe pamant ca unii care facem parte din Casa lui Dumnezeu.I-am adus Inainte Fratelui si Momentul de Intalnire cu Scumpul nostru Mantuitor pe norii Cerului.1 Tesaloniceni 4;17. Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.Fratele sustine acest verset In care citim;2 Corinteni 5;10. Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut cînd trăia în trup.Personal, Inteleg ca; Odata ce Il vom Intalni pe Scumpul nostru Mantuitor suntem ca El.Dece? Pentruca Il vom vedea asa cum este. Cu alte cuvinte In trupuri de slava.Si Cuvantul spune ca Il vom vedea asa cum este.1 Ioan 3; 2. Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este.


        Acest verset din 2 Corinteni 5;10.Ma gandesc ca trebuie sa fie o alta Intelegere. Si iata dece? Pentruca, atunci cand ne vom Intalni cu Domnul Hristos, ne va lua si ne va duce in Casa Tatalui.Iata ce are de spus Cuvantul cu privire la cei ai Lui rascumparati. Iata ce spune Domnul Isus;Matei 25;34. Atunci Împăratul va zice celor dela dreapta Lui: «Veniţi binecuvîntaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii.In acest verset nu vedem ca ar fi vre-o judecata fie ea si de rasplatire.Simplu ne ia si ne duce Inaintea Tatalui Sau si al nostru.Daca e sa privim si la ceia ce citim In Cartea Apocalipsei,cu privire la cununi, Vom vedea ca Insasi cei douzeci si patru de Batrani Is aruncau cununile le picioarele Mantuitorului.Intreg ca,Cerul va avea privirea Indreptata la Fiul lui Dumnezeu. Apocalipsa 4;10. In noua structura a trupului de slava,nu mai poate fi invidie din pricina diferentieri Intre sfinti.Ap, Pavel nu mentioneaza de judecata care va avea loc In cer.Deaceia trebuie sa Intelegem ca;In Cer nu va mai fi aduse Inaintea celor rascumparati lucrurile negative . Dece? Pentruca ei deja sunt In trupuri de slava Inaintea lui Dumnezeu.Toate au fost de natura pamanteasca.Si ce e pamantesc nu are nimic de aface cu Cerul.


         Acolo suntem Sotia Mieluui si nimic mai mut. Interpetarea ca unii vom fi as zic renumereti In bine si alti In rau?.Nu Is gaseste locul In Scriptura o astfel de gandire. Chiar si logic analizand acest aspect, nu vom putea gasi ceva care sa ne Indreptateasca ca va fi o diferentiere Intre cei rascumparati.As Indrazni sa spun ca; Sangele Domnului Isus ca pret platit pentru rascumpararea fiecarui In parte comporta aceiasi valuare de curatiere pentru toti care au fost nascuti din nou.Chiar daca se vor gasi si unii care vor spune cum mi-a spus cineva ca Ii place sa creada…..Este una sa-ti placa sa crezi fireste, cu credinta aceasta de natura umana.Poti crede ceia ce vrei si alta sa ne supunem autoritati Cuvantului lui Dumnezeu.Iata aceste cuvinte din Romani 14;10…….Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos.Cum trebuiesc ele Intelese In armonie cu Cuvintele Domnului Hristos? Care spune asa;nu vine la judecată,.Ioan 5;24.Am adus Inainte cu ceva timp In urma etapele vieti in crestere spre maturitatae a unui Copil al lui Dumnezeu.


         In aceste etape se Incadreaza si ce spune Ap, Pavel despre el insusi.1 Corinteni 13;11. Cînd eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gîndeam ca un copil; cînd m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.Spuneam atunci ca orce varsta is are gradul ei de cunostinta . dar si de a asimila din cunostinte.Daca totusi vrem sa armonizam ceia ce spune Ap, Pavel cu ceia ce spune Ap, Petru,va trebui sa armonizam cu 1 Petru 4;17….. judecata stă să înceapă dela casa lui Dumnezeu…... Deci, Inteleg ca nu este vorba de judecata dupa ce ne Intalnim cu Domnul Isus pe norii Cerului.Aici pe pamant Dumnezeu lucreaza la curatirea deplina a celor rascumparati.Odata ajunsi In Casa tatlui lucrurile sunt deja stabilite. Adica; Nimic Intinat nu va intra acolo. Nu avem In Cuvant niciun loc In care sa citim ca Domnul Isus va zice celor rascumparati la Intalnirea cu El pe nori aceste cuvinte; Veniti binecuvantatii Tatalui Meu “sa va duc la scaunul de judecata”?


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: