luni, 22 mai 2017

Ioan 8;36. Deci, dacă Fiul vă face slobozi,...................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 8;36. Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.



         Am dat peste acest titlu postat de cineva pe pagina G+ Si mi-a atras atentia faptul ca nu gasim In Cuvant scris asa ceva. Adica, De libertate religioasa.Iata titlul cu pricina;Cât de departe merge decretul lui Trump privind libertatea religioasă?? L-am pus cu aceasta culoare albastra sa se faca distinctie Intre cele spuse de mine si cele ce le voi copia din Cuvant.Ev, Ioan aduce In atentie libertatea pe care o da Domnul Isus de pacat.Dela cine se asteapta libertate? Daca vorbim de Religie ca termen,pe care Scriptura o ignora cu desavarsire, Atunci da depinde de om.Scriptura ne aduce Inainte o libertate care nu vine dela om, orcare ar fi el, sau, orcare pozitie ar putea sa aiba In socetate sau Intr-o tara oarecare.Cand vine vorba de libertate, cei mai multi care Imbratiseaza Religia au In vedere libertatea la modul literal. Scriptura se ocupa si ne arata de o libertate spirituala. Aceasta libertate sau cum scrie In traducerea romana de slobozenie. Dar Intrucat cuvantul de Slobozenie este vechi si cum am mai spus generatiile mai tinere se pot Incurca In al Intelege.


         Am sa folosesc cuvantul de liber in romana si freedom In engleza care mi se pare mai specific In acest contest spiritual.Sa lasam la oparte pe cei religiosi care Imbratiseaza acest cuvant Religie. Si sa ne ocupam de Ce este spiritual.Cine te poate face liber spiritual?Versetul ne arata cine are acest mandat l-as numi dela Dumnezeu de a face liberi. Este Fiul Sau pe care l-a Invrednicit cu aceasta lucrare de a elibera suflete. Dar ce fel de libertate aduce Domnului Isus? Ea este de natura spirituala. Adica de supt puterea celui rau si implicit de supt puterea pacatului.Deci, dacă Fiul vă face slobozi Intelegem ca nu este nici-o forta care sa poata elibera pe om in afara de Domnul Hristos.Dar nici de al tine subjugat odata ce a fost eliberat.Dar vedem acest cuvant DACA pe care Il aduce Evangelistul Ioan In atentie. Ce vrea sa spuna acest cuvant? Personal, Inteleg ca ; Fara sa fie un suflet atras de Dumnezeu la Fiul sa-i dea aceasta libertate; Ioan 6;44.Sufletul, nu va putea sa se bucure de aceasta libertate spirituala, launtrica pe care o da Domnul Isus.


         Inteleg ca libertarea,sau scoaterea de supt puterea celui rau este mult mai benefica decat daca ai fi un rob ca pe timpuri.Pavel spune unor credinciosi care erau robi la modul literal la vremea aceeia aceste cuvinte;Daca esti rob, nu te nelinisti.             Dar daca ti se ofera prilejiul sa devi slabod, liber, folosete-te. Era vorba la modul fizic literal. Dealungul istoriei umane, omul nu si-a dorit decat libertatea aceasta fizica, literala.Nu au fost interesati sa nu mai fie robi ai satanei aceasta dorinta de a fi liber este pusa de Dumnezeu. nici chiar cei care au fost rascumparati nu au avut ei vre-o initiativa. A trebuit sa plateasca Domnul Isus pretul rascumparari, scoateri lor de supt dominatia celui rau.Deci, dacă Fiul vă face slobozi,Oamenii religiosi umbla dupa slobozenia trupului, a firi pamantesti. , de care Pavel le spunea acelor credinciosi.Sau potrivit cu acest titlu pe care l-am pus, este vorba de aceasta libertate religioasa de a avea dreptul garantat de a te strange.


          Nici unul nu e interesat sa fie eliberat de supt puterea pacatului.A fi eliberat spiritual, asta Inseamna sa renunti la ce vrea firea carnala. Aceasta renuntare la tot ce este vechi, este una impusa de nasterea din nou. Spuneam cu alte ocazii ca nasterea din nou aduce o noua structura de natura divina, cereasca In suflet. Asa ca, este ceva natural sa nu mai iubesti ce e carnal dupa ce ai primit aceasta structura noua din Dumnezeu.Am Intalnit oameni cand le spui de pocainta de Domnul Hristos mi-au spus; Ce domnulule, sa nu mai fac aia sau aia? Sigur ca faceau referire la aceste placeri dupa care firea carnala se uita, le cauta. Aceasta libertate, slobozenia pe care o aduce Domnul Hristos, nu vine cu restrictii. Dar asa cum am spus prin noua structura sufleteasca doresti altceva , iubesti pe Mantuitorul si nu te mai preocupa ce te preocupa Inainte.As Indrazni sa spun ca;Este ceva natural sa traiesti In noua fire din Dumnezeu.Este un nou curs normal al vieti care vine din noua structura de care spun.


         Cuvantul ne aduce In atentie aceasta eliberare definitiva care ne aseaza In pozitia de Copii ai lui Dumnezeu.;veţi fi cu adevărat slobozi.Versetul aduce o garantie din partea lui Dumnezeu care ne-a directat la Fiul Sau pentru a ne elibera .Daca totusi unii dintre cei care fregventeaza o adunare sau biserica se vad In viata lor anumite stari care nu le ai ca un om eliberat, atunci este usor de Inteles, ca acestia nu au fost eliberati de Domnul Hristos.Cu alte cuvinte, vrea sa spuna ca nu e dubiu sau amagire ca vom fi cu adevărat slobozi cand Domnul Isus intervine. Cei nascuti din nou au expiermentat ei Insusi personal, aceasta stare noua de om liber de pacat, de apucaturile firi vechi. O stare pe care nu o da religia care este un artificiu creiat de om.Ce libertate poate sa-ti dea omul care si el la randul lui are nevoie de Domnul Isus ca singurul Eliberator, care l-a Infrant pe satan la cruce la Golgota.In privinta strangeri laolalta, Pavel are ceva de spus;1 Corinteni 11;17. Vă dau aceste învăţături, dar nu vă laud pentrucă vă adunaţi laolaltă nu ca să vă faceţi mai buni, ci ca să vă faceţi mai răi. Iata deci, ca poti avea libertate religioasa sa te strangi dar sa te faci mai rai.Este necesar In viata o astfel de libertate? Personal spun ca nu ajuta la nimic.


         Versetul continua;Ioan 8;32. veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.“In acest verset vedem beneficiul pe care Il aduce aceasta libertate, slobozenie de supt puterea pacatului.Sau nu a mai fi rob al pacatului. Cu alte cuvinte, trecerea dela un stapan tiran la un alt Stapan plin de dragoste.Cum sa poti ajunge sa cunosti Adevarul cand esti rob al pacatului? Stim ca Adevarul este unul singur Domnul Hristos.Fiind liberi, atunci avem deaface cu Cel care ne-a eliberat. Deci, Il cunoastem ca Adevar, Ca Mantuitor personal. Avem o dagoste pentru El care este turnata de Dumnezeu In inima eliberata Romani 5;5. Nu Iti pune interdictii ci te calauzeste catre ce e frumos si de folos sufleteste.As Indrazni sa spun ca; Practic ca Copil al lui Dumnezeu,nu esti interesat de libertatea religioasa. Dece? Pentuca nu ai Inaintea ochilor aceste manifestati de natura pamanteasca care nu au nimic, dar apsolut nimic cu Domnul Isus care ne Indreapta ochii catre Cer.Iata ce are Ap, Pavel de spus cu privire la libertatea pe care o aduce Domnul Isus In viata celui pe care Tatal l-a directat la Fiul.Dece a fost directat? Tocmai sa fie eliberat si sa cunoasca Adevarul.


         Despre aceasta directare catre Fiul citim In Ioan 6;44.Domnul Isus caruia nu i-a fost rusine sa cheme pe cei eliberati de El frati.Galateni 4;7. Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor, prin Dumnezeu. Deci, daca nu mai esti rob esti acum fiu, sau frate cu Domnul Hristos. Si ca urmare te bucuri de mostenirea pe care o are Domnul Isus.Aceasta mostenire este In Casa lui Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie despre un fel de libertate care nu se gaseste In inima multora care se numesc crestini. Sunt oameni Inchiastati, inhibati. care sunt stapaniti de duh de ne iertare, de duh de invidie si cate altele. Ei participa la satrangerile celor rascumparati orcum.De aici relatiile nu pot fi unele de oameni slobozi sau liberi. Apoi, sunt unii care sunt posedati de prejudecati In relatiile lor cu Fratii.Iata deci, dupa ce fel de libertate ar trebui sa se uite cei care pretind ca sunt crestini. Libertate care Indeparteaza animozitatile, resentimentele din viata lor si dintre relatile Intre Frati.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: