duminică, 3 septembrie 2017

2 Corinteni 1; 21. Şi Cel ce ne întăreşte împreună cu voi, în Hristos, ..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir


2 Corinteni 1; 21. Şi Cel ce ne întăreşte împreună cu voi, în Hristos, şi care ne-a uns, este Dumnezeu.
         Cineva mi-a trimis un e-mail In care isi arata nemultumirea fata de un Frate care des repeta aceasta expresie; în Hristos, era tare nemultumit.Si am ezitat sa-i scriu cu toate ca Il cunosc destul de bine.Nu stiu ce la deranjat, dar am  stat si m-am gandit nu numai la el dar sunt multi daca nu cei mai multi care Inainte de a nu fi deacord cu un frate sau altul ceia ce spune din Cuvant,este necesar ca tu personal sa aprofundezi Cuvantul lui Dumnezeu. Nu sunt convins ca acest frate nu a dat peste aceasta expresie  în Hristos, Dar, acesta este rezultatul cand citesti pe fuga sau cand citesti pe sarite. Adica, nu ai un program sa citesti zilnic si la rand din Geneza pana la Apocalipsa.Am Intalnit si din acestia care citesc acolo unde se deschide Biblia la Intamplare. Zic ei, ca asa le vorbeste lor Dumnezeu pentru o situatie a lor sau alta. Acestia nici-o data nu ajung sa citeasca tot ceia ce Dumnezeu ne-a lasat scris In Cuvantul Lui.Citirea la rand si In fiecare zi ne poate aduce prospetime Inviorare,In viata spirituala si nu numai.

         Ap, Pavel scria acestor credinciosi din Corint, care asum ca erau dezamagiti sau se vedeau ca nu traiesc In viata lor asa cum ar fi dorit.Si le spune; Şi Cel ce ne întăreşte împreună cu voi, Pavel simtea Impreuna cu acesti credinciosi si se indentifica cu ei. Asta sa le faca dovada ca si el si cei care erau In lucrare cu el treceau prin astfel de clipe inevitabile de desnadejde le-as numi. Nu este niciun credincios care sa nu aiba astfel de clipe in vietile lor.Poate acestia ca si Pavel la Inceputul vieti lui de credinta si-a pus Intrebari care Il faceau sa se gandeasca bine la viata lui.Iata ce spune Pavel;La prima vedere ar parea dezamagit.Si asa putea sa fie.Dar Isi revine numai decat; Romani 7;24. O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte? …Era descumpanit cand se uita la el Insusi.Dar, isi da singur raspunsul pentru a nu cadea In desnadejde.Iata ce spune el In versetul urmator 25. Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!Orce ajutor, sau binecuvantare nu ne vine In afara de a fi implicat Scumpul nostru Mantuitor.

         Fratele respectiv Inteleg ca ar fi avut un fel de resentiment cand auzea mereu aceasta expresie în Hristos, Daca citim cu atentie si fara o ideeie preconceputa vom putea Intelege ceia ce Dumnezeul nostru vrea sa ne Invete.Cineva mi-a trimis un alt e-mail In care spune de unul care i-a cerut lui Dumnezeu daca egzista sa i-se descopere.Acesta nu este singur care procedeaza In felul acesta.Dar Dumnezeu a lasat Cuvantul Lui In care se descopere.Si In privinta aceasta sunt multi care considera ei ca Dumnezeu le vorbeste lor direct. Acesta care a cerut asa ceva nu stia saracul de el ca nu poti ajunge le Dumnezeu decat prin Domnul Hristos Fiul Sau.In dispensatiunea Harului, singurul Mijlocitor Intre om si Dumnezeu este Fiul Sau.A ignora pe Fiul Lui Dumnezeu faci dovada ca nu-L cunosti ca Mantuitor personal.Si nici nu-l poti cunoaste pe Dumnezeu.Matei 11;27. ….tot astfel nimeni nu cunoaşte pe Tatăl, afară de Fiul, şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.

         Si In privinta aceasta Dumnezeu a avut grija sa ne lase scris cum se poate capata mantuirea. Fapte 4;12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“Intelegem ca Apostolul vorbeau despre Domnul Hristos.Ap, Pavel Ii Incredinta ca Dumnezeu, dupa ce a nascut Fii si Fice se ocupa de ei sa-i Intareasca, sa-i creasca sa poata ajunge la maturitate.Apoi, ca va veni si ziua cand se vor Intalni cu Mantuitorul lor.Asa s-a Intamplat cu Pavel si cu toti rascumparati Domnului Hristos dealungul vremi. Cand Pavel aduce In atentie   In Hristos Inteleg,In mostenirea Lui.Iata cum citim In;Romani 8; 17. Şi, dacă sîntem copii, sîntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu, şi împreună moştenitori cu Hristos,Si Ap, Petru Il Implica pe Domnul Hristos as zice In relatia celor rascumparati cu El ca Mantuitor al lor.Iata ce are Ap, Petru de spus cu privire la mostenirea Domnului Hristos1 Petru 1;4. şi la o moştenire nestricăcioasă, şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi.

         Cu alta ocazie am spus cate-va ganduri mai pe larg din acest verset cu privire la mostenirea Domnului Hristos care apartine si celor rascumparati . Defapt, Cuvantul ne lasa sa stim care este relatia Intre Domnul Hristos ca Mantuitor si cei rascumparati, nascuti din nou. Evrei 2; 11. Căci Cel ce sfinţeşte şi cei ce sînt sfinţiţi, sînt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“,Apoi, versetul continua; şi care ne-a uns, este Dumnezeu.  Sigur, Dumnezeu ca Tata, ne pune In mostenirea Fiului Sau.Nu este nici-o Indoiala In privinta aceasta.ne-a uns,  Ungerea este sinonima cu pecetluire Duhului Sfant.Cu alte cuvinte, cei nascuti din nou, au devenit Frati ai Domnului Hristos si pusi prin aceasta ungere ca sfinti deoparte pentru Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca; Suntem propietatea lui Dumnezeu.Dece? Pentruca Fiul Sau a platit pretul rascumparari noastre.Daca Intradevar Dumnezeu a lucrat nasterea din nou In structura noastra sufleteasca.In cate-va locuri Ap,Pavel vorbeste prin expresia aceasta; în Hristos Isus.

         Un alt loc unde o mai gasim este acesta;1 Corinteni 1; 30. Şi voi, prin El, sînteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare, Iata cum Dumnezeu Tatal l-a implicat pe Fiul Sau pentru noi cei rascumparati. Fiul a fost facut pentru noi;înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare, Ma duc cu gandul la acesti credinciosi din Corint cum se vor fi Inviorat ei la aceste cuvinte care veneau din parta lui Dumnezeu. Nu este umbra de Indoiala ca cei nascuti din nou nu vor putea “ pieri” vreunul din ei pe drumul acesta din pustia lumi In arsita calatoriei.Cel care poate spune ca este; în Hristos Isus. Are aceasta garantie si o nadejde care nu Insala; Romani 5;5.Pecetluit am spus este = cu uns, adica pus deoparte pentru a intra In mostenirea sfintilor;Coloseni 1;12. mulţămind Tatălui, care v-a învrednicit să aveţi parte de moştenirea sfinţilor, în lumină.Atentie la acest cuvant;Sfinti.Si In Incheiere doresc sa ma Intreb pe mine Insumi si apoi si pe Fratii si Surorile cu care Impartasesc aceste ganduri.Suntem noi sfintii?

         Daca se vad In viata noastra aceste roade ale sfinteniei,atunci nu este nici-o umbra de Indoiala ca suntem si mostenitori Impreuna cu Domnul Hristos.Pentruca aceasta este o lucrare pe care numai Dumnezeu a facut-o Prin jerfa Fiului Sau.Si In cel nascut din nou de Insusi Dumnezeu. Daca ne bucuram de aceasta jerfa a Domnului Hristos,trebuie si sa traim ca sfinti. Apoi, cand vine vorba de credinta data ca dar de Dumnezeu, Ap, Iuda specifica cui a fost data;Iuda 1;3…. credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna.pentru a intra In aceasta mostenire vesnica cu Domnul Isus.Acestia vor fi cu Mantuitorul lor vesnic. Iata ce Inseamna sa fi In Christos sa fi sfant.Recent am primit un alt e-mail In care persoana respectiva spune ca; Cei care sustin ca mantuirea nu se pierde, traiesc In pacat.Cata lipsa de Intelegere a Cuvantului sfant.Avem In cele scrise dovezi incontestabile ca; Cel nascut din nou  are o viata noua. Cu alte cuvinte, traieste aceasta viata noua.Din nou ma simt dator sa spun ca e o diferenta Intre crestin si Copil al lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: