joi, 21 septembrie 2017

Coloseni 3:9. Nu vă minţiţi unii pe alţii, .............

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Coloseni 3:9. Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucît v-aţi desbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui,

       Am avut cate-va discutii cu unii din frati care sustin ca In adunare sunt credinciosi.Nu pun la Indoiala ceia ce acestia sustin.Dar ma Intreb; dece spune Scriptura ca Intr-o casa mare sunt vase de cinste si de ocara? Vezi; 2Timotei 2;20.Iata ca nu numai atunci erau aceste doua feluri de vase.Dealungul istoriei crestine asa au fost adunarile, bisericile de adunatura. Cati dintre noi ne gasim desfatarea In Cuvantul lui Dumnezeu?Cand spun de adunatura, ma refer la aceste adunari biserici corporale. Cu alte cuvinte, unde se strang astfel de vase.Cand privim la Biserica Domnului Hristos, lucrurile sunt complect diferite. Insusi Domnul Isus spune ca;Eu voi zidi Biserica Mea.Matei 16;18.Iata ce fel de “credinciosi” se gaseau In aceasta adunare din Colose.Dar nici azi nu sunt lucrurile diferite.Nu vă minţiţi unii pe alţii,Minciuna este parte din viata unuia care Dumnezeu nu l-a nascut din nou.

         Si daca cineva aplica minciuna indiferent de circumstanta In care se afla, face dovada ca el nu este In Domnul Hristos.Minciuna este un pacat care s-a aratat Intotdeauna printre cei ce se strang laolalta.Dar I-mi permit sa spun ca, cel care o practica sau se foloseste de ea nu are nimic deaface cu Scumpul nostru Mantuitor. As Indrazni sa spun ca; Poti fi prins Intr-o astfel de situatie sa minti dar involuntar. Si atunci din cauza lipsei de vegiere asupra vieti pecare o traiesti.In niciun caz nu e scuzabil acest pacat In viata unui credincios. Cu alte cuvinte, practicand minciuna, nu face parte din caracterul unui Copil al lui Dumnezeu.Apoi, ca copil al lui Dumnezeu,imediat Fratele sau Sora trece sa Is ceara iertare ca nu a vegiat. Ca gura, i-a luat-o pe dinainte din pricina lipsei de nevegiere. Un Copil al lui Dumnezeu nu premediteaza o minciua sau orcare pacat ar fi el.El se tine departe de orce pacat care i-ar Intinde o cursa.Premeditarea spuneam cu alta ocazie face dovada ca;te joci cu pacatul.(you play with sin)

         Daca suntem sinceri cu noi Insine, vom realiza ca Intradevar, sunt aceste doua feluri de vase In adunare.Vase de care Pavel Ii spune tanarului Timotei.Era necesar ca Ap, Pavel sa-l previna pe acest tanar care avea sa fie Impreuna cu Pavel slujitori ai lui Dumnezeu In lucrare.Pavel vorbeste la plurar.Nu vă minţiţi unii pe alţii, Ceia ce ma duce cu gandul ca nu era un caz izolat In Colose printre acestia care se adunau Impreuna.Ce caracter urat sa te numesti frate si sa te minti.Nici azi nu sunt lucrurile altfel printre cei ce se numesc, sau se chiama ei Insusi frati.Am avut ocazia sa stau de vorba cu unii dintre acestia care Iti spune frate dar care nu sunt sinceri, Cu alte cuvinte, sunt mincinosi.Ap, Pavel Intr-o Imprejurare spune aceste cuvinte; 2 Corinteni 11;26……în primejdii între fraţii mincinoşi. Sunt unii care se folosesc printre Fratii care se strang sinceri pentru anumite interese In business al lor Cu alte cuvinte, de interese materiale.Ce spun,spun In cunostinta de cauza. Pentru acesti strangerea nu e In jurul Domnului Hristos.

     Iata cum erau printr acestia din Colose; mincinosi;Nu numai ca erau mincinosi, dar erau si primejidiosi.I-mi permit sa spun ca; cu astfel de “frati “ este bine sa te ti departe de ei.Dece? Pentru a evita primejdia de care vorbeste aici Cuvantul.Deseori am spus ceia ce am realizat anume,nu numai Pavel dar toti Apostolii vorbeau la aceste strangeri la gramada.Ei nu nominaliz-ul pe unul sau pe altul.Dar cei care erau ai Domnului Hristos lasau aceste cuvinte sa treca pe langa ei ca nu erau pentru ei. Viata lor era o viata noua cu un caracter din Domnul Hristos.Iata ce le spune Ap, Pavel acestora la modul general cum spuneam; întrucît v-aţi desbrăcat de omul cel vechi, Personal I-mi permit sa spun ca acestia care trateaza relatia Intre frati cu usuratate,ei sunt aceia care se joaca cu pacatul.(you play with sin).Cel rascumparat care a fost nascut din nou, Intradevar s-a desbracat de omul cel vechi, Ap, Pavel aduce In atentie purtarea aspra cu acest trup care este firea pamanteasca.

     Inteleg a te desbraca, Inseamna ca nu mai actionezi sau, esti condus de impulsurile Firi vechi.Am Intalnit pe unii care nu le pasa deloc ca a spus o minciuna, un neadevar.Sunt convins ca noi toti am avut ocazia Intrun fel sau ltul sa dam peste acesti”frati mincinosi”.Iata ca si In Efes acest pacat al minciuni era printre acestia care se strangeau laolalta.Pavel este obligat de Duhul Sfant sa le atraga atentia acestora;Efeseni 4; 25. De aceea, lăsaţi-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul“, pentrucă sîntem mădulare unii altora.Din nou, I-mi permit sa spun ca: a fi madular unuia altuia cum citim, trebuie sa ai caracterul Domnului Hristos. Cu alte cuvinte, sa primeze In viata, In relatia noastra unul cu altul sinceritatea.Pavel cum am spus nu nominaliza.Aici la efeseni el aduce In atentie individualizarea.„Fiecare dintre voi.Deci asa cum am spus , In decursul Istoriei crestine, a adunarilor la gramada, au egzistat acest pacat de a se minti Intre ei manifestandu-se printre cei care se strangeau la un loc.
      
         Nici azi nu e cu nimic diferit. Dece? Pentruca In toate vremurile adunarile bisericile erau formate din aceste doua feluri de vase.Acum as dori sa vedem ca nu numai In Noul Testament minciuna era pacatul care circula si circula pe buzele celor care se pretind crestini.Iata ce are Psalmistul de spus de un caracter care are aceste calitati ale unui om care se teme de Dumnezeu.Psalmul 15;2. - Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu,şi spune adevărul din inimă. Da, le numesc calitati pentruca le vom gasi numai In cel care a fost nascut din nou.Cine poate umbla In neprihanire? Negresit ca numai cel ce a capatat-o dela Dumnezeu prin credinta.Romani 9;30.si In Filipeni 3;9.Si Psalmistul aduce un altfel de a aborda minciuna. De data aceasta aduce In atentie adevarul, dar care trebuie sa fie spus din inima. Cu alte cuvinte; daca nu-l spui din inima este minciuna.Deci, tot la minciuna am ajuns si In Vechiul Testament. Adica, ce nu e adevar este minciuna.

       Cand nu tratam viata de credincios cu seriozitate sa nu ne fie cu mirare ca nu ne deosebim cu nimic fata de cei deafara. Adica, fata de cei care nu se considera ei Insusi crestini.O viata noua din Dumnezeu prin Domnul Isus trebuie sa faca dovada acestei separari de felul de cum o traiesc cei deafara. Dar si fata de viata pe care o traiam In trecut.Nu vedem In viata noastra semnalmente pe care Cuvantul le scoate In evidenta Intr-o viata noua, atunci sa nu ne amagim ca suntem Copii ai lui Dumnezeu.Poate unora nu le convine aceste cuvinte. Dar Scriptura este destul de clara In privinta schimbari vietilor celor mantuiti.Iata ce citim ;2 Corinteni 5; 17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.Iata semnalmentele pe care o faptura noua le are cand este In Christos.Din nou doresc sa Impartasesc aceste ganduri cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.Intradevar.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: