luni, 25 septembrie 2017

Numeri 27;13. S-o priveşti, dar şi tu vei fi adăugat la poporul tău,..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Numeri 27;13. S-o priveşti, dar şi tu vei fi adăugat la poporul tău, cum a fost adăogat fratele tău Aaron;


         Etapele vieti le numesc 1) Copilaria,2) adolescenta,3) maturitatea,si 4) pregatirea de plecare.Fiecare  din aceste etape mentionate au trecerea lor prin viata fiecaruia dintre noi. Sau as Indrazni sa spun;O indentificare specifica a fiecrui In parte. Este un ciclu l-as numi pe care Dumnezeu l-a asezat sa se deruleaza asa cum a conceput El viata omului.Iata ce Ii spune Dumnezeu lui Moise slujitorul Lui Dumnezeu.Defapt,Il Instinteaza ca si la el In viata au fost aceste etape care vor lua sfarsit.Am stat de vorba cu un tanar care l-am vazut as zice eu cu capul pe umeri In gandire.Si vai cati mai sunt care nu stiu ca sunt aceste etape In viata lor.Nu ma refer la tinerii ne expiermentati ci si la cei In varsta care nici pana la aceasta etate nu au realizat cursul vieti ca este format din aceste patru etape. Ca indefinitiv, va veni si peste ei cea de a patra etapa.  Daca la celelalte trei nu au platit atentie, Iata ca vine cea de a patra etapa care vrei sau nu vrei se va Incheia acest curs al vieti pamantesti..I-am scris unui frate din versetul acesta din Numeri.


         Acest frate ca multi altii,nu a platit atentie In viata lui la ce Il Instinteaza Dumnezeu pe Moise la sfarsit ca; calatoria lui din ultima etapa se va sfarsi ca si a fratelui sau Aaron.Acest frate caruia i-am scris era preocupat de adunare si nu a platit atentie ca se va Incadra si el In a Patra etapa.Zic, era preocupat ca si multi alti care spun ei ca se ocupa de casa lui Dumnezeu.Dar sa-mi fie Ingaduit sa spun ca de casa lor nu s-a ocupat. Cu toate ca In toate biblile se gasesc aceste cuvinte pe care le dau mai jos;1 Timotei 3; 4. să-şi chivernisească bine casa, şi să-şi ţină copiii în supunere cu toată cuviinţa.5. Căci dacă cineva nu ştie să-şi cîrmuiască bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu? Cuvinte, care cei mai multi din  cei care pretind ca au o chemare aparte de a sluji Domnului ei le ignora.Trecut peste o etapa din cele de dinainte, vei afla mai tarziu ca ai gresit si nu vei mai putea sa schimbi apsolut nimic.I-am spus acestui tanar care sunt etapele vieti. Si tanarul,a fost de acord cu mine.


         Este un tanar necasatorit dar care are Inaintea ochilor aceste etape inevitabile. Tanarul acesta,deja a trecut prin unele din ele. Acum are o cariera si urmeaza alte etape de care se pregateste sa treaca prin ele.Moises a fost si el copil mic.A trecut si el prin aceste etape cum le numesc inevitabile.Iata aproape de ultima sa etapa, ce-i spune Dumnezeu Slujitorului Sau Mosie;  S-o priveşti, Este vorba de tara Canan pe care Dumnezeu a promis-o lui Avraam , Isac si Iacov care erau partintii lui.Cunostem istoria lui Moise cum a fost salvat de fata lui Faraon. Apoi, cum a crescut si a capatat o  educatie aleasa la curtea lui Faraon. Apoi, cum plin de vlaga a Incercat sa faca dreptate In poporul lui.Nu stim ce v-a fi gandit Moise sau daca a avut un dialog cu Dumnezeu In urma acestor cuvinte care venea ca o Instintare pentru el dela Dumnezeu.Ca om , sa o privesti dar sa nu poti sa te bucuri de ceia ce putea sa-ti ofere o astfel de Tara, de pamant cu toate roadele lui binecuvantate de Dumnezeu.


         Indraznesc sa spun ca om poate Moise a fost nemultumit In inima lui de hotararea lui Dumnezeu. Decate ori nu suntem si noi nemultumiti de hotararile lui Dumnezeu pe care le aplica In vietile noastre.Dar pentruca Moise Il cunostea destul de bine pe Dumnezeu s-a supus voiei Lui.Poate Moise era multumit ca cel putin generatiile care vor intra In tara fagaduita se vor bucura. Cand privim la noi cei care ne numim crestini ce vom zice noi? Suntem gata sa ne analizam viata sa vedem daca am ajuns la ultima etapa? Si sa ne Intrebam;voi intra eu in Caananul ceresc? Poate si Moise deabia astepta sa Intre In Caananul pamantesc. Dar a fost Intampinat de aceasta supriza pe neasteptate  pe care i-a facut-o Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie ca; Avem deaface si noi cu un Dumnezeu care ne face suprize. Nu numai la sfarsitul vieti In cea de a patra etapa, dar si pe parcursul acestor etape mai dinainte.Sunt unii dintre cei care au fregventata anii buni prin adunari sau bisrici, dar a caror viata nu a dovedit ca sunt nascuti din nou ca la sfarsitul celei de a patra etapa sa se bucure de intrarea In Caananul ceresc.Dumnezeu Ii opreste si acestia nu vor intra.


         Sunt convins ca vor fi si unii care nu vor sa auda o astfel de comparatie. Dar daca suntem sinceri cu noi Insine vom realiza ca acesta este adevarul de necontestat.Ca vrem sau nu vrem Cuvantul desfasoara Inaintea noastra aceste evenimente. S-o priveşti, Ce trist sa o privesti si sa nu poti intra In ea. As Iandrazni sa fac  o armonizare cu cele zece fecioare care au ramas pe dinafara la venirea Mirelui.In mintea tuturor care se numesc crestini (pocaiti) acestia pot sa Isi imagineze din cele scrise in Cuvant cum va apare aceast Caanan ceresc.Dar asa cum am spus daca nu ai trait o viata spre slava lui Dumnezeu ca copil al lui,poti avea o supriza. Iata ce-i spune Dumnezeu In continuare lui Moise; dar şi tu vei fi adăugat la poporul tău, Aceste cuvinte le-am scris celui de care am amintit ceva mai sus care spunea el ca ia grija de casa lui Dumnezeu.Nu sunt convins ca i-a venit bine . Ca oameni am vrea sa traim aici In aceasta lume la nesfarsit. Dar viata aceasta efemera se va sfarsi intrun fel la un anumit timp.


         Dar, ca Copii ai lui Dumnezeu Intelegem ca vine si etapa a patra care ne Instinteaza ca vom fi adaogati si noi la poporul nostru.I-mi permit sa spun ca poporul este la modul literal din care ai facut parte. Sa nu fie confuzie cu poporul ceresc. Avem scris si In privinta aceasta cine va fi adaogat la acest popor ceresc al celor rascumparati, a celor nascuti din nou, adegvati pentru o asa tara cereasca. Apocalipsa 21;27. Nimic întinat nu va intra în ea,....Poate cu greu s-a despartit Moise de fratele lui Aaron.Pe vremea aceia se obijnuia sa se boceasca la moarte unei persoane dragi.Poate asa v-a fi facut si Moise la moarte fratelui sau Aaron. Si azi se procedeaza In felul acesta printre cei care nu au nadejde.Cei rascumparati se asteapta sa se Intalneasca cu Scumpul lor Mantuitor.Pentru unii pot parea aceste cuvinte banale cum I-mi spunea cineva Intr-o ocazie.Iata ce Ii spune Dumnezeu lui Mose la plural. v-aţi împotrivit poruncii Mele, Adica, si pentru Aaron dar si pentru Moise carora le-a facut aceasta supriza de a nu intra In tara fagaduita;


         Acest verset ni se potriveste si noua care ne numim crestini. Dar as Indrazni sa spun ca In mod deosebit celor care spun ca au o chemare sa fie in fruntea adunari sau a biserici,asa cum au fost Aaron si Moise.Numeri 20;24. Aaron are să fie adăugat la poporul lui; căci nu va intra în ţara pe care o dau copiilor lui Israel, pentrucă v-aţi împotrivit poruncii Mele, la apele Meriba.Ce putem noi spune In fata acestei hotarari a lui Dumnezeu? Daca ne analizam viata In amanuntit.Ce vom gasi noi In ea pe parcursul anilor de cand spunem ca suntem credinciosi? Ce vom afala In cercetarea pe care ar fi de dorit sa o facem? Gasim  noi vre-o Impotrivire dealungul anilor pe care Ii consideram ca i-am trait cu Domnul Isus? Iata ce ar trebui sa  framante pe cei care se gasesc In cea de a patra etapa, la apusul vieti lor.Acesti doi frati, Moise si Aaron au fost In slujba lui Dumnezeu.Si totusi nu au fost tolerati In atitudinea lor de Impotrivire fara de Dumnezeu la apele dela Meriba.Avem timp de a ne cerceta  fiecare In parte sa vedem unde ne aflam.Supriza ne poate fi o supriza precum a lui Aaron si Moise.


John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: