joi, 28 septembrie 2017

Matei 11;27. Toate lucrurile Mi-au fost date în mîni de Tatăl Meu; ........

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Matei 11;27. Toate lucrurile Mi-au fost date în mîni de Tatăl Meu; şi nimeni nu cunoaşte pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaşte pe Tatăl, afară de Fiul, şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.


         Traim Intr-o lume cu exceptia tarilor arabe unde oamenii orcare vor fi ei, spun ca se numesc ei Insusi crestini.Personal, nu am sa gresesc daca voi face aceasta afirmatie anume; Cei mai multi nu cunosc ce Inseamna a fi crestin. Dar daca Ii Intrebi ei spun ca, se Indentifica cu acest nme.Am mai scris cu alta ocazie cate ceva din acest verset.Nu este vorba de un nume ci daca traiesti o viata demna de acest nume.Din nou, cei mai multi nu citesc Biblia ca pe Cvantul lui Dmnezeu. Apoi, mai snt unii care fac parte din alta categorie;Acestia se numesc ei Isusi crestini si Inca pocaiti, dar viata nu le e departe de cei din prima categorie.Nu vreau sa apar ca un critic. Dar a purta numele de crestin trebuie sa te indentifici cu Domnul Hristos.Cu alte cuvinte, sa traiesti o viata dupa Cuvantul lui Dumnezeu.


         Am avut ocazia sa cunosc pe unii care spuneau ca sunt crestini dar nu sufereau numele Domnului Hristos.Am mai spus cu alta ocazie ca; Al cunoaste pe Dumnezeu nu vei putea decat prin Domnul Hristos care e Fiul Sau.Iata ce spune Fiul despre Tatal Sau;Toate lucrurile Mi-au  fost date în mîni de Tatăl Meu; Ce vrea sa spna Domnul Isus cu asta? Personal,Inteleg ca relatia Intre El si Dumnezeu ne demonstreaza ca El este Fiul lui Dumnezeu.Si ca a fost Impreuna la planul lui Dumnezeu de a creia apsolut totul.Avem In Cuvant destule locuri unde putem vedea ca;Tatal tot ce a facut a facut cu Domnul Hristos sau prin El. Dece asa? Ca El sa aiba Inteietate In toate aceste lucruri.Ioan 1; 3. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.


         Ce vreau sa spun cu asta? Domnl Isus este singurul mediator Intre om si Dmnezeu.Si ca fara Domnul Isus nu putem avea intrare libera la Dumnezeu prin a ne ruga. Avem la Inceput In Geneza aceste cuvinte spuse de Insusi Dumnezeu; Geneza1; 26. Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;Personal Inteleg ca Dumnezeu, se adreseaza Fiului.Apoi, sa aduc In atentie deja ce am spus deseori ca;Omul este mort spiritual. Cu alte cuvinte, prin neascultare legatura intima de comunicare Intre Dumnezeu si om a Incetat. Iata ca Intradevar omul este mort spiritual, sau duhovniceste.Geneza2;17. dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănînci, căci în ziua în care vei mînca din el, vei muri negreşit.Ce Inseamna sa fi mort spiritual? Sa fi despartit de Dumnezeu. Pentruca, nu poti Intra In legatura cu Dumnezeu numai atunci cand ai fost nascut din nou.Cu alte cuvinte, adus la viata.Si asta prin Domnul Isus ca El este viata.Ioan 1;4.In El era viata….


          Ce Inseamna a fi nascut din nou? Dumnezeu Isi pune Duhul Lui Inapoi In cel pe care Il naste din nou.. Acest procces de aducere la viata,este numit  nastere din nou.Cunoastem noi cei ce citim Cuvantul dela Geneza si pana la Apocalipsa ca; Dumnezeu si-a luat duhul Lui din om.Geneza 6; 3. Atunci Domnul a zis: „Duhul Meu nu va rămînea pururea în om,Deci, sa fim constienti ca nu merg lucrurile asa cum gandim noi fireste sau, cum am vrea noi. Cu toate ca snt unii care sustin ca, Dumnezeu le-a vorbit lor.Aceasta stare o numesc halucinatie. Ca sa nu spun ca este o iresponsabilitae sa pretinzi asa ceva.Gandirea trebuie sa fie In concordanta cu acest Cuvant scris pe care Il Dumnezeu la pus la dispozitia fiintei umane pentru a vedea cum si In ce fel poate omul sa ajunga sa-L cunoasca,sau, sa afle de Dumnezeu. Singurul lucru pe care orce om trebuie sa-l faca este;Sa citeasca Cuvantul lui Dumnezeu,care este Scriptura sau Biblia.


         Spuneam cu alta ocazie ca Dumnezeu comunica cu cel pecare la nascut din nou si a pus In el Duhul Sau cel sfant. Cu alte cuvinte, a reasezat legatura Intre Dumnezeu si cel mantuit. Cum comunica?Prin citirea Cuvantului si rugaciune. Legatura rupta odata cu caderea omului In pacat s-a restabilit.Domnul Isus la putul lui Iacov dezvaluie femei Samaritence acest secret, iar pe dealta parte adevarul anume; Ioan 4;23. Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, cînd închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.Deci, Intelegem ca nu orcine se poate Inchina, adresa lui Dumnezeu.Duhul care a fost pus din nou,este cel care ne face sa putem comunica cu Dumnezeu.Ap, Pavel arata cum ca Duhul lui Dumnezeu este In cel nascut din nou; 1 Corinteni 6;19. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit dela Dumnezeu? Şi că voi nu sînteţi ai voştri? Nu ne mai apartinem noua.


         Versetul ne descopere acest adevar ca; Nu-l poti cunoaste pe Dumnezeu daca Fiul nu-L descopere.Ce vreau sa spun este ca;Cei ce se considera ca pot avea acces Inaintea lui Dumnezeu fara ca sa-L cunoasca pe Fiul Sau se amagesc singuri.tot astfel nimeni nu cunoaşte pe Tatăl, afară de Fiul, Ce vrea sa spuna Domnul Hristos este ca;El este singurul care-L cunoaste pe Dumnezeu.Si mai departe ne spune ca; şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.Cu alte cuvinte, fara ca Dumnezeu sa fie descoperit de Fiul, omul nu are nici-o sansa.Sansa,  de al  putea sa cunoasca pe Dumnezeu. Am mai spus cu alta ocazie din acest verset care arata relatia de intimitate Intre Dumnezeu si Fiul Sau.Domnul Isus spune despre Tatal lui ca; Toate lucrurile Mi-au fost date în mîni de Tatăl Meu;  Unul din aceste lucruri, as Indrazni sa spun ca este; sa-L faca descoperit pe Dumnezu de al cunoaste.


         Cui sa-L faca descoperit?Avem si In privinta aceasta un loc care ne vorbeste specific. Nu ne-a lasat Dumnezeu sa ne Incurcam In gandirea noastra fireasca.Sau, sa ne dam fiecare cu parerea.Am spus cui sa-L descopere? Celor pe care Tatal Ii atrage la Fiul Sau.Ioan 6;44.Spuneam cu alta ocazie mai pe larg, ca; Dumnezeu i-a mortul spiritual si Il duce la Fiul Sau care este sursa de viata. Ioan 1;4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Si ne Intrebam atunci, a caror oameni?A celor din Ioan 6;44.A fost dus la sursa de viata,si-l lasa acolo. Apoi, Fiul Il Intoarce si il descopere pe Dumnezeu Tatal.acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.Personal, vad ca este o corelare armonioasa In Planul de mantuire Intre Dumnezeu si Fiul Sau..Asa dar;Poti spune ca te rogi lui Dumnezeu, dar nu fara sa fi adus la viata de Fiul Sau. Dar ca sa ajunga cineva la aceasta descoperire, trebuie sa citeasca Cuvantul si sa capete lumina de sus.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: