marți, 20 noiembrie 2018

1) Psalmul 40;2. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei;........

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1)  Psalmul 40;2. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei;mi-a pus picioarele pe stîncă, şi mi-a întărit paşii.

         Am scris de curand cate-va ganduri din acest Psalm  40;2 Si cu alta ocazie la un interval de timp din;Isaia 61;10. Acum as dori sa aduc In atentie si 1 Corinteni 6;11.Dece  doresc asa ceva? Pentruca am realizat ca putem vedea ce Inseamna adevarata Mantuire data de Dumnezeu celor pe care Ii naste din nou.Este foarte interesant Cuvantul lui Dumnezeu si cu mult mai mult         decat atat, ne este de un real folos sa fim Intemeiati In cunostinta noastra, cum lucreaza Dumnezeu Mantuirea Intrun suflet pe care Il scoate din Groapa sa Il aduca la viata.Sunt trei Actiuni pe care Dumnezeu le foloseste In a Mantui un suflet.Aceste actiuni ale lui Dumnezeu le-am numerotat In ordinea In care le-am Inteles eu personal. Apoi, le gasim scrise In Cuvant.As Indrazni sa spun ca Mantuirea este un act divin care este stabilit de Dumnezeu -cronologic, si Inca din vesnicie-.Dece cronologic? Vom vedea ca, Dumnezeu este un Dumnezeu al oranduieli cum ni-L prezinta Sfanta Scriptaua.

         Cu alta ocazie am spus ca; Dumnezeu planifica, apoi, trece la actiune sa Infaptuiasca ceia ce a planificat mai din nainte.. Asa a fost cu Creiatia si asa este si cu Mantuirea stabilita de El In Fiul Sau.Deseori aduc In atentie acest aspect de care cei mai mult se folosesc de a se numi crestini anume;Daca a pasit pragul unei Adunari sau Biesrici, se considera crestini.Dar nu si copil al lui Dumnezeu. Mantuirea I-mi permit sa spun ca nu este legata de a fi crestin. Mantuirea este legata de a fi Copil al lui Dumnezeu, nascut din nou.As Incepe cu aceasta Groapa care ne este descrisa In acest Psalm de mai sus.Daca suntem atenti la ce citim vom realiza ca Groapa este plina de Mocirla. Ce va Insemna asta? Indraznesc sa spun ca; Odata fiind In acesta Groapa esti mort. Dece esti mort? Pentruca nu este sursa de aducere la viata care sa te scoata din ea decat Dumnezeu.Spuneam cand am scris cate ceva din acest Psalm ca;Sa fim atenti cum citim ca sa nu fim confuji. Iata cum citim;. M-a scos din groapa pieirii,

         Spuneam atunci sa platim afentie la interventia lui Dumnezeu-M-a scos-Deci supt nici-o forma nu este posibilitate de a ma scoate singur sau chiar si un om oricare ar fi el.Dar ce este aceasta Groapa mai precis? Este moarte spirituala, despartire de Dumnezeu.Asa dar, Iata ca, din moarte spirituala nu poate scoate decat Dumnezeu.Dar aceasta groapa spirituala este plina de mocirla.  din fundul mocirlei;Iata deci, ca In groapa aceasta unde omul oricare ar fi el este mort zace mort In Mocirla.Daca suntem sinceri vom realiza ca Groapa este plina de Mocirla. Cu alte cuvinte, acolo sta Intreaga omenire. Groapa este plina de Cadavre care zac In Mocirla pacatului.Dar iata ca, Dumnezeu In Indurarea Lui cea mare scoate pe cate unul din aceasta Groapa. Si ce sa faca Dumnezeu cu un cadavru dupa ce la scos? Are Dumnezeu nevoie de cadavre? Intelegem ca sunt spirituale? Nu, negresit ca nu. Pentruca El este un Dumnezeu a celor vi.Dar atunci ce Il determina pe Dumnezeu sa scoata pe unul sau pe altul din aceasta Groapa?Dumnezeu dupa ce Il scoate Il va duce la sursa de Viata care este Fiul Sau.Ioan 6;44.Iata cum citim In; Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Dece Il duce la Fiul Sau? Tocmai pentruca In Domnul Isus este izvorul de viata vesnica.Deci odata scos din Groapa  acest Cadavru este dus la Domnul Isus.Pentru al Invia si a nu mai fi un cadravu.

      Dar asa fiind murdar dupa ce a fost scos,Domnul Isus Il aduce la viata.Dar ce sa faci cu murdaria depe el? Domnul Isus Il spala cu Sangele Lui.Am ajuns la locul unde citim de aceasta spalare In  sangele Domnului Isus. Iata punctul 2) care ne vorbeste de spalare dupa ce a fost scos din Groapa pieiri din fundul mocirlei sufletul acesta va fi spalat de Domnul Isus cu sangele Lui este necesar acest tratament de spalare de toate mizeriile In care a trait, a zacut, pana a fi adus la viata.Iata cum citim de spalare.Abia dupa Inviere,spalare, se poate sta de vorba cu acest Suflet despre mantuire; 2)  1 Corinteni 6;11. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiti neprihaniti, în Numele Domnului Isus Hristos, şi prin Duhul Dumnezeului nostru.Dupa aceia acest Suflet va primi darul credintei pe care Il da Dumnezeu.Efeseni 2;8.Abia apoi poate fi socotit Neprihanit. Neprihanire sau starea de a fi socotit sfint care se capata prin credinta primita.Filipeni 3;9.Acest om care acum este viu primeste tot ceia ce este necesar sa se Incadreze In paragraful urmator.3

         Iata deci, acum omul acesta viu ce poate spune de starea In care se afla acum.Scos din Groapa, spalat curatit. Si acum va urma sa fie Imbracat de Dumnezeu ca sa arate o fiinta noua cu caracter nou, cu comportament nou la fel ca al Domnului Hristos care la adus la viata.Va fi o placere sa stai de vorba cu un astfel de om nou.Dar Omul, nu va fi complect daca nu va fi Imbracat cu haine noi potrivit cu starea de om viu.Dece Imbracat? Ca sa nu i se vada goliciunea. Asa citim In cartea Apocalipsa; 3;18 ….. şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele, şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; …….Versetul acesta se adreseaza In mod expres unora care se credeau crestini. Dar murdaria era pe ei. Ne fiind spalati In Sangele Domnului Isus.Sunt si mortii Imbracati la modul literal dar tot morti raman cu toate hainele pe care le vei pune pe ei.Ei nu vor arata nici-o data ca un om care este viu. 3)     Isaia 61;10.„Mă bucur în Domnul, şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mîntuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească, şi ca o mireasă, împodobită cu sculele ei.Vom vedea ce fel de Imbracaminte va pune Dumnezeu pe acest Suflet care este gata sa primesca aceste Haine care sunt rezervate Sfintilor.Zic este gata, pentruca a fost spalat In Sangele Mielului.

         Am spus des ca Isaia ca si mai toti Prorocii vedeau anticipat pe Scumpul nostru Mantuitor cu cei rascumparati ai Lui.Poate se vor gasi si unii care vor spune; Nu vedeti ca Isaia vorbeste pentru el Insusi? Asa poate fi.Dar Prorocii au facut tinta lor staruitoare sa vada cand va veni acest Mantuitor slavit chemat si Mesaia sau portivit cuvintelor lui Ioan Botezatorul; Iata Mielul lui Dumnezeu.. Mă bucur în Domnul,Nu e o alta bucurie care sa satisfaca pe cei rascumparati ca  bucuria care este In Domnul, Rascumparatorul lor.şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; Personal am dubiu daca toti cei care se numesc crestini se pot indentifica cu aces verset, cu aceste cuvinte aduse In atentie de Isaia.Dece era Isaia plin de bucurie? Dece sunt cei adusi la viata de Dumnezeu bucurosi? Pentruca au fost  Imbracati.Cu ce au fost Imbracati?căci M-a îmbrăcat cu hainele mîntuirii, Cand am scris cate ceva din acest verset, am spus mai mult despre aceste Haine si In final de acoperirea cu aceasta Manta a izbaviri pe care Isaia o aduce In atentie. M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, Spuneam atunci facand o remarca la care este bine sa luam seama anume; Nu esti izbavit de un pacat sau altul cu care Iti permiti sa te joci,nu esti izbavit.

         I-mi rezerv personal dreptul sa spun ca; Nu ai fost scos din Groapa-Nu ai fost spalat- si ca atare nici nu te poti bucura In Domnul. Ce sa mai spun de Mantaua izbaviri care Inlatura orce pacat din noua viata.Apoi, este usor de Inteles ca nu ai fost Imbracat cu aceste haine ale mantuiri si nici cu Mantaua izbaviri nu ai fost acoperit. Ca sa duci o viata de biruinta asupra pacatului. Dumnezeu nu pune aceste haine pe un cadavru spiritual.Hainele sunt prea scumpe pentru El. La costat viata Fiului Sau.Noi ne putem chema oricum vom vrea dar unde nu este izbavire, Inteleg ca,nu e viata noua din Dumnezeu.Iata cum Inteleg acest proces Il numesc al Mantuiri lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, cronologia felului de a lucra a lui Dumnezeu. 1) Scos din Groapa, din mocirla pacatului.Nu lasat pe marginea Gropi sa fie din nou expus caderi In Groapa. Dumnezeu care scoate din Groapa Il duce la Fiul Sau pentru ai da viata. Din nou Ioan 6;44.unde vedem interventia lui Dumnezeu.2) Spalat In Sangele Domnului Hristos. Apoi,3) Imbracat In Hainele mantuiri. Si la urma de tot 4) Acoperit cu Mantaua izbaviri care elimina orce pacat din viata nului nascut,Si puterea de a trai asa cum am spus o viata de biruinta asupra pacatului.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: