vineri, 2 noiembrie 2018

1 Corinteni 14;33. căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorînduielii, ............


Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 14;33. căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorînduielii, ci al păcii, ca în toate Bisericile sfinţilor. ...Sau In engleza - of confusion, -

         Personal gandesc ca Ap, Pavel opservase printre cei ce se strangeau Impreuna acest aspect al neoranduieli potrivit cu cuvantul din Romana.In mai toate epistole lui Pavel, sesizeaza neoranduieli. Si calauzit de Duhul Sfant Indraznesc sa spun ca este obligat sa le aduca In atentie aceste aspecte ale neorandueli pe care le opservase printre cei ce se strangeau la un loc.. Nu numai pentru cei de atunci ci pentru toti din toate timpurile care aveau sa se stranga Impreuna.Daca suntem sinceri cu noi Insine putem vedea si noi printre cei ce se strang  multe neoranduieli dela felul unora de a trai si pana la Invatatura adusa Inaintea Fratilor si Surorilor.Personal am vazut asa ceva si Inca persista deaceia vorbesc.Nu sunt In necunostinta. Dar e necesar sa stim ce Inseamna neoranduiala si ce Inseamna sa fie Inca In Casa lui Dumnezeu aceasta neoranduiala de orce natura ar fi. Apoi, trebuie vazut acest aspect cu sinceritate si In lumina Cuvantului lui Dumnezeu.Nu asa cum am gandi noi dar fara acoperire a Cuvantului sfant.

         Poate sunt multi daca nu cei mai multi care nu fac diferenta Intre aceste doua cuvinte.Adica oranduiala si ne oranduiala.Cand Pavel face aceasta afirmatie; căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorînduielii,Cu alte cuvinte, daca e Casa Lui,Dumnezeu vrea In Casa Lui sa domine randuiala, Poate ne Intrebam unii din noi ce va Insemana a nu fi oranduiala?.Personal gandesc ca; In Casa  lui Dumnezeu lucrurile nu merg deavalma cum ar vrea unul sau altiul fie ei si dintre cei care pretind ca sunt pusi sa ia grija de Casa lui Dumnezeu. Cuvantul dat de Dumnezeul nostru are specificatie In ceia ce este oranduiala si a fi ne oranduiala. Pacea ,buna Intelegere In prezenta Domnului Hristos, face parte din oranduiala.Ce sa mai spun de Invatatura abatuta dela Cuvant.Nu stiu cati dintre cei ce se numesc crestini iau seama la acest verset si la ce vrea Dumnezeu. Sau as spune, cum vrea Dumnezeu sa se desfasoare strangerile la olalta In jurul Fiului Sau.Apoi, neoranduiala sa mearga lucrurile cum vor unii sau alti care pretind ca sunt scoliti, dar nu de Duhul Sfant ci de alti oamenii.

        In engleza acest cuvant de neoranduiala este pus asa;God is not the author of confusion, Cu alte cuvinte, Dumnezeu nu ne-a dat Duhul lui cel sfant ca sa creieze confuzie. Sau, sa nu stim cum trebuie sa ne purtam In Casa lui Dumnezeu.As mentiona ca; Ccuvantul de neoranduiala se va arata supt diferite forme In strangerile la olalta.Unul se ridica si spune ce vrea el si aduce tulburare Intre Fratii. Altul vine cu apucaturi din lume care nu vor putea fi din caracterul unui copil al lui Dumnezeu.Ce sa mai spun de tinuta de Imbracaminte fie la Femei sau Barbati, In lipsa de respect ca sunt In Casa lui Dumnezeu si ca aici este prezent Domnul Isus.Numai unele din acestea le aduc Inainte. Fratiii, Surorile sinceri pot vedea  si ei In Casa lui Dumnezeu ce se gaseste.Fratii sinceri si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu dealungul vremi sau confruntat cu astfel de situatii si altele de felul acesta.Iata ca, Ap, era obligat sa le aduca In atentie ca In Casa lui Dumnezeu nu merge asa cum vrea unul sau altul.  Este o conduita, un comportament pecare Cuvantul ni-l arata.Cu alte cuvinte; Scriptura ne arata ce fel de randuiala ar trebui sa fie. Dumnezeu nu ne-a lasat In lipsa de necunostinta si avem suficiente locuri unde putem vedea cum trebuie sa ne comportam In Casa lui Dumnezeu.

          Mi-a venit acum In minte un loc din Eclesiastul 5;1. Păzeşte-ţi piciorul, cînd intri în Casa lui Dumnezeu, şi apropie-te mai bine să asculţi, decît să aduci jertfa nebunilor; căci ei nu ştiu că fac rău cu aceasta. Am Intalnit situatii care nu le gaseai la cei din lume In strangerile lor dintrun motiv sau altul. Sau am mai auzit relatate de unul si altul care le spunea cu durere.Si Pavel auzise dela ai Cloiei.1 Corinteni 1;11. Căci, fraţilor, am aflat despre voi dela ai Cloei, că între voi sînt certuri.Daca suntem sinceri sa ne uitam In jurul nostru unde ne strangem, vom vedea realitatea.Dar trebuie sa ne analizam cu ce ne Invata Cuvantul.Asta presupunem sa fim sinceri cu noi Insne. Iata deci ca,Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorînduielii, Daca Intre noi, In strangerile noastre se opsearva neoranduieli, atunci este usor de Inteles ca nu e Casa lui Dumnezeu. Sau altfel spus, cei ce se strang nu se strang In jurul Domnului Isus.Acestia se strang ca de obicei In jurul omului orcare ar fi el si oricata carte ar pretinde ca poseda.Dar uite ca asa era pe vremea Ap, Pavel la Inceputul Bisericilor si asa este si In zilele noastre.

         Apoi, sa ne Intrebam dece pot fi neoranduieli In strangerile la olalta? Pavel Ii spune tanarului Timotei ca;2 Timotei 2;20. Într-o casă mare nu sînt numai vase de aur şi de argint, ci şi de lemn şi de pămînt. Unele sînt pentru o întrebuinţare de cinste, iar altele pentru o întrebuinţare de ocară. Cu alte cuvinte, sa nu ne asteptam ca va fi oranduiala atat timp cat la gramada se gsasc si astfel de suflete pe care Pavel le aseamana cu vasele de ocara.Si ce am constatat ca sunt din acestia care produc neoranduiala si se pretind sa dea si Invatatura printre Frati..Oricum ar fi, as dori sa spun putin si despre diferenta din engleza si romana. Asa cum am mentionat In Romana este acest cuvant de -neoranduiala- In schimb, In engleza este acest cuvant de -confuzie- si unul si altul au semnificatia lor propie  In strangerile la olalta.Acest cuvant -confuzie- Personal Inteleg ca are deaface cu;Invatatura care se aduce de unul sau altul Intre Fratii.

         Cuvantul ne arata ca; Cei rascumparati sunt calauziti de Duhul lui sfant al lui Dumnezeu. Adica, Acest Duh care a fost dat de Dumnezeu celor nascuti din nou nu creiaza confuzie Intre Frati din punct de vedere al Invataturi, al Intelegeri din Cuvant.Daca Ap, Pavel spune de neoranduiala Acest cuvant -neoranduiala- personal l-asi aplica mai degraba In familia de credinciosi.Aici Tatal este lasat de Dumnezeu sa conduca familia.Nu poate fi In familie vorba de confuzie. Iata dece personal sunt de acord cu cuvantul de confuzie care se aplica In strangerile la olalta.Adica, In Casa lui Dumnezeu Intre Frati si Surori.Cu alte cuvinte, Pavel ar vrea sa spuna ca; Dumnezeu prin Duhul Lui cel sfant nu da Invatatura sau descoperire uni Frate Intrun fel si altuia In altfel ca In felul acesta sa se creieze In Adunare Confuzie.( sau neoranduiala)Dar asa cum am spus. Tinand cont ca In Adunare care se pretinde de cei ce se strang la un loc pretind ca stiu ca e Casa lui Dumnezeu,ar trebui sa se comporte ca atare. Confuzia nu Isi are locul. Dece? Tocmai din cauza ca;Duhul conduce pe fiecare rascumparat al Domnului Hristos la ,oranduiala.

         Acolo unde troneaza Duhul lui Dumnezeu se va opserva ;Pace ,liniste si buna Intelegere. Apoi, toate ce se vor face acolo, cum se va desfasura strangerea la olalta va fi coordonata spre slava lui Dumnezeu din pricina faptului ca este In mijlocul celor stransi laolata Domnul Hristos.Ca sunt unii care nu realizeaza acest adevar, este treaba lor. Cei nascuti din nou sunt constienti ca ei, se aduna In intimitate cu Scumpul lor Mantuitor. Ca atare, nu Isi permi sa creieze neoranduiala In Casa alui Dumnezeu.Iata deci cum este vazut Dumnezeu de Ap, Pavel.ci al păcii, ca în toate Bisericile sfinţilor. Iata ce specificatie face Ap, Pavel ca anume; Acolo unde se strang doi sau trei In numele Domnului Isus se numeste acel loc; Bisericile Sfintilor.Indraznesc sa spun ca; Nu toti care se strang Intrun loc ca acesta sunt sfinti. Atunci, dece Pavel Ii numeste sfintii? Nu avea niciun drept sa-i numeasca altfel din moment ce ei Insusi veneau la strangerea celor rascumparati.Dar Domnul Isus ne-a lasat un reper pe care ar trebui sa Il aplicam asupra tuturor care se strang laolalta anume; Ii veti cunoste dupa roadele lor.Asa ca, nu suntem In necunostinta care este sau nu sfant.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: