joi, 8 noiembrie 2018

Evrei 4;12. Căci Cuvîntul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, .....

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 4;12. Căci Cuvîntul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decît orice sabie cu două tăişuri: pătrunde pînă acolo că desparte sufletul şi duhul,  încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gîndurile inimii.

         Personal Inteleg dece cei mai multi care se numesc crestini nu sunt interesanti sa adanceasca In crercetare Cuvantul lui Dumnezeu. Iata motivatia pe care am sesizat-o personal. Acest Cuvant al lui Dumnezeu este o sabie. Si la modul literal cine ar veni  prea mult, aproape de o Sabie? Aceasta sabie ar putea sa le produca rani celor care se apropie de ea. Si este o sabie cu doua taisuri. Cand are un singur taisi, mai ai speranta, sansa, ca;Cel care o manuie te poate ataca cu latura care nu taie. Iata dece Dumnezeu prin Duhul sfant a pregatit pe Autorul acestei epistole catre Evrei sa spuna cum este acest Cuvant,sabie, al lui Dumnezeu;  Căci Cuvîntul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, Dece este lucrator?Pentruca Cel ce Il manuieste este chiar Dumnezeu.Si ca unul care vrea sa Implineasca ce are In vedere, adica, sa aplice acest cuvant la inima celui pe care Il are In planul Sau de mantuire, va manui acest cuvant ca sa produca ceia ce vrea.

         Oricum va fi el manuit taie si In stanga si In dreapta. Tocmai ca are aceste doua margini ascutie si unde Il aplica,Cel care Il aplica este Dumnezeu. Si deaceia nu va scapa ne lucrat. Adica, Cuvantul se va Intoarce cu rod.Este adevarat ca aceasta lucratura doare si versetul nu scapa din vedere sa dea si explicatia cuvenita a lucrari pe care o face acest Cuvant, care este viu.Daca esti sincer si vei sesiza In viata ta anumite defecte, stari de lucruri care nu corespund cu o viata traita de Copil al lui Dumnezeu, vei fi supus aceastei Sabi, care este Cuvantul, si-l vei lasa sa taie, sa curete ce nu e dupa voia lui Dumnezeu In noua viata din Dumnezeu daca o ai.Dece Il vei lasa? Pentruca practic nu ai Incotro daca esti al Lui.Apostolul vorbeste, le scrie unora care se numeau crestini. Inclin sa Inteleg din felul cum este scrisa aceasta epistola catre Evrei ca autorul ar fi Ap, Pavel prin felul lui de a se adresa si a scri.Prin acest verset mi s-a deslegat as zice un“mister”Pe care nu l-am Inteles delungul vieti mele decand Dumnezeu s-a Indurat de mine.

         Acest mister de a patrunde.  pătrunde pînă acolo că desparte sufletul şi duhul,Atat de adanc taie ca poate separa Duhul de Suflet. Sigur ca este vorba de Duhul omului care Impiedica Sufletul sa aiba o relatie de partasie cu Dumnezeu prin Domnul Hristos.Ce vrea sa ne spuna noua aceste cuvant de a   Pătrunde?.  Personal Inteleg ca acestei Sabii cu doua taisuri care este Cuvantul, nu-i poate sta nimic si nimeni In cale. Fie ca este un suflet nou pe care Il are Dumnezu In vedere sa-l mantuiasca. Fie ca sunt din cei mantuiti dar In a caror viata se vad afitudini,lucruri cum spuneam mai sus care nu sunt din firea noua din Dumnezeu.Daca privim prima data la cel ne nascut din nou, vom vedea ca; Duhul omului se Impotriveste Duhului lui Dumnezeu care are aceasta obligatie as numi-o sa manevreze sa conduca aceasta sabie sa desparta. Duhul  omului de Suflet care este al lui Dumnezeu…

         Iata deci, ca acest Cuvant al lui Dumnezeu; este viu şi lucrător, Cu alte cuvinte, nu se Intoarce dela lucrarea care i-a fost Incredintata fara rezultatu dorit de Dumnezeu.Luca 1;37. Căci niciun cuvînt dela Dumnezeu nu este lipsit de putere.Si acest verset ne arata ca, aceasta Sabie este pusa la dispozitia Duhului Sfant al lui Dumnezeu de a lucra, de asi Indeplini lucrarea pe care Dumnezeu ia Incredintat-o de facut. Din nou, In viata celui pe care Il are In vedere sa-l mantuiasca si In viata celui mantuit de al curata, de al face asemene Domnului Isus.Apoi, Inteleg ca sunt unii daca nu cei mai multi dintre cei ce se numesc crestini care nu vor sa se deslipeasca, sa elimine din viata lor anumite stari de lucruri din trecut.Si atunci este inevitabila interventia lui Dumnezeu de a aplica aceasta Sabie de ai curata de tot de ce nu e dupa voia lui Dumnezeu.

         Sunt si Copii ai lui Dumnezeu care sunt sensibili, receptivi la ce citesc si nu dau ocazia ca Dumnezeu sa actioneze cu Cuvantul Lui ca sabie care taie, curateste totul ce nu e dupa voia Lui.Orce taiere pe viu este dureroasa.Si Intrucat  cei nascuti din nou sunt vi, atunci cand aceasta Sabie a Cuvantului taie, va produce durere.Inca odata ma simt obligat sa spun ca; Daca aparti Domnului Hristos, si totusi se mai gasesc In viata ta anumite stari care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu, Dumnezeu te va curata chiar daca Iti produce durere cum am spus.Dupa ce te curta, Inlatura tumoarea care era In trup, te vei bucura de o sanatate si vei multumi tu Insuti lui Dumnezeu ca a intervenit In viata ta. încheieturile şi măduva,Dar iata ca nu se opreste Sabia doar la Suflet si Duh. Continua sa opereze  In tot trupul pe care Il descrie versetul ca Incheieturi si maduva.Personal Inteleg ca; Nu scapa nimic ne curatat dela omul pe care Dumnezeu Il are In vedere sa-l faca asemenea Domnului Isus.

         Apoi, versetu se Incheie cu; judecă simţirile şi gîndurile inimii.Acum, am ajuns la partea intelectuala a omului. Parte care deseori are Impotrivirea ei In planul de mantuire al lui Dumnezeu.Esti intelectual? Te crezi educat si prin asta faci dovada ca te Impotrivesti lui Dumnezeu? Cu alte cuvinte, esti destul de capabil sa stai In legatura cu Dumnezeu prin intelectualitatea ta.Sa sti ca nici intelectul nu scapa de aceasta Sabie care curata totul.Unii merg dupa simtirile lor si pun la Indoiala acest Cuvant al lui Dumnezeu. Dar cand Dumnezeu gaseste de cuvinta pune acest Cuvant, Sabie la lucru.si aceste simtaminte care se opun cresteri spirituale vor fi Indepartate de Sabie.Apoi, nici gîndurile inimii. Nu scap necuratate.Am spus cu alta ocazie despre aceste ganduri ale Inimi. Dece sunt ele ale inimi? Pentruca aceste simtiri care vin din minte se cobora In inima. Si aici Dumnezeu are de aplicat Sabia  asupra acestor simtiri, ganduri ale inimi care tin ostatici pe unii din noi.

         Am spus cu alta ocazie despre o discutie pe care am avut-o cu o tanara dela comert exterior pe baza acesta ca anume;Gandurile vin din inima. Si i-am spus ca Insusi Domnul Isus spune ca; Gandurile vin, ies afata din inima omului. Cate-va ganduri pe care le-am desprins pentru prima data cu privire la acest verset asa de minunat. Si In deosebit cu privire la Sabie care are doua taisuri.Doresc asa cum spun mai mereu sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni  care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu(Sabie) Intradevar.Unii din noi poate am trecut prin aceasta operatie a Sabiei lui Dumnezeu si am constatat ca ne-a facut mult bine. Ca oricare operatie care este facuta cu succes de Chirug cu expierenta.Daca esti al Domnului Hristos, si Inca ti se pare ca nu ai avut deafce cu aceasta Sabie, sa sti ca nu vei scapa. Dece? Pentruca esti viu spiritual. Nu are ce lucra aceasta Sabie Cuvntul la un om mort. Numai In cazul ca Dumnezeu la adus la viata.Acesta este rolul ei sa faca pe toti rascumparatii  Lui asemenea Fiului Sau preaiubit.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: